ATİLLA KAMBUR VE YAŞAR PASTANESİ

Dünyada tanınan MADO dondurmasının merkezi kuruluş yeri. Sabah saatin altısı. Ekiple Kahramanmaraş’ta bir mola verelim dedik. Ayhan Hoca daha önce Kahramanmaraş’ta çalıştığı için bize en önemli caddesi Trabzon Caddesi’ni gösteriyor. Tam Yaşar Pastanesi’nin önünde durduk. Karşıdan gelen beş kişilik grubun başındaki sonra Atilla Kambur olduğunu öğrendiğimiz kişi bizi durdurdu ve sordu?

Atilla Abi: Nerden geliyorsunuz?

Ayhan Hoca: Kardeş şehirden.

Ayhan Hoca: Sen nerelisin

Atilla Abi: Türkiyeli

Ayhan Hoca: Adınız ne

Atilla Abi: Hasan Tabakoğlu

Ayhan Hoca: Hasan Tabakoğlu Trabzonlu sen Türkiyelisin

Atilla Abi: Ben de Trabzonluyum dükkânımda Grant Otel’in hemen aşağısında aynı zamanda Faroz’luyum.

Ayhan Hoca: Hasan Tabakoğlu olduğunu söylüyorsun ama boyun ondan kısa.

Atilla Abi: Sen gıcık birine benziyorsun

Ayhan Hoca: Hay ağzına sağlık yüzüme bunu söyleyen ilk kişisin.

Derken Atilla abi telefona sarılır Hasan Tabakoğlu’nu arar. Derki burada seni tanıyan başta Ayhan olmak üzere birileri var. Ne yapayım. O da Ayhan benim için çok kıymetlidir ne gerekiyorsa yap der.

 Ardından bir de ne görelim. Biraz önce ilginç sohbetin sahibi Yaşar Pastanesi’ni açıyor.

İçeri girdik. Beş kişilik bir masa gördük. Atilla Abi; burası ayrılmıştır dedi. Kime diye sorduk? Bedavacılara! Şaşırdık. O zaman biz orada oturalım dedik. Biraz sonra yerin sahipleri geldi ve bizi sordu. Bunlar kim diyen? Ayhan Hoca: kardeş biz emanet bedavacılarız. Yerin gerçek sahibi sizsiniz der. Daha sonra öğrendik ki bu masa gerçekten herkese açık gönlünce oturup para ödemeden yiyip içip ardından Hayırlı işler deyip gidenlerin masası imiş.

Atilla abi ile sohbet koyulaştıkça Allah dostu, gönlü insan sevgiyle dolu, inançlı, ilim irfan sahibi bir büyüğümüzü tanımanın onurunu yaşıyorduk. Hasan Tabakoğlu hikayesine gelince meğer ikisi birlikte yan yana Trabzon telkârisi ile Maraş Dondurmasının tanıtımı için ülkemizi dünyanın her yerinde birlikte temsil etmişler. Candan öte dostlukları, yarenlikleri varmış.

Sıcak samimi sohbet olunca zaman da su gibi akıp gidiyordu. Kendisi mütevazi bir yapıda olmasına rağmen çevredeki dostlarından öğreniyorduk ki, Atilla abi aynı zamanda gariban babası imiş. Onu dinledikçe feyz alıyorduk. Görüyorduk ki, çok büyük maddi kazanımlarının olabilir. Ancak insan gönlünde ne kazandığın önemli idi.

Atilla Kambur abimiz gönülleri fethetmiş. Allah inancını yerine getirmiş. Yoksullara garibanlara her daim kol kanat germiş. Yüce gönlü ile insanı kucaklamış.

Samimi sohbet bitmek bilmiyordu. Artık yola çıkmak gerekiyordu. Biz de yedik içtik. Bedavacılar masasından kalktık. Hayırlı işler dedik. Birbirimize kırk yıllık dost gibi sarıldık. Çok kıymetli bir abi kazanmıştık. Tadı damağımızda kaldı.

Sen ne güzel bir abisisin ve güzel kalplisin Atilla Kambur!!!

GENÇLİK VE SPOR ÇALIŞTAYI

Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak güzel bir çalıştay gerçekleştirdi. Türkiye’de 30 Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanları ile bu illerdeki Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Şube Müdürlerinin katıldığı Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı. Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla ilk kez siyaset gözetilmeden, parti ayrımı yapılmadan bir çalıştayın yapılıyor olması, ortak sorunların belirlenmesi çözüm önerilerinin aranması adına çok anlam taşıyordu.

İlimizi temsilen bu çalıştaya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Pala ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk katıldı.

Çalıştay’da öne çıkan en önemli vurgu merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin ve diğer kamu kuruluşlarının Gençlik ve Spor konularında iş birliğinde çalışmasıdır. Özellikle son iki yıldır dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle gençlere yönelik neler yapılması gerektiği, bunları biran önce hayata geçirilmesi gerçeğidir.

Belediyelerin kendi sınırları içerisinde insan odaklı çalışmaları, sosyal hayat ve sağlıklı bir toplum adına önceliklidir. Belediyeler spor faaliyetleri, gençlik faaliyetleri ve sosyal etkinliklerle halka ulaşır. Aslında insan odaklı çalışmalar tüm kurum ve kuruluşların ortak sorunudur. Ancak kent kültürü kavramında bu belediyeler açısından öncelikli görevlerin başında gelmektedir.

Yapılan konuşmalar gösterdi ki Belediyeler arasında gençlik ve spor alanında ciddi bir rekabet var. Tesis avantajı bulunan iller yaptığı çalışmalarda öne çıkmış durumdalar. Güzel örneklerin katılımcılar tarafından paylaşılıyor olması çalıştay adına olumlu çalışmalar içinde yer aldı.

Gelişen dünyada ortak değerler kapsamında Gençlik ve Spor faaliyetleri belediyelerinin öncelikleri arasında ilk sıraya gelmiştir. Önemli olan belediyelerde hangisinin bu önceliğe daha fazla önem verdiğidir.

Dünya da spor kenti olarak anılmak çok anlam kazanmıştır. Sporun etkileri bütün dünya kentlerinin hayranlıkla izlediği bir hal almıştır. Olimpiyat oyunlarında da görüleceği gibi olimpiyat kenti olmak bir ayrıcalıktır. Her kentin olimpiyat kenti olma hayali vardır.

Bu tip toplantılar gösteriyor ki ülkemizin ortak payda da buluşarak coğrafi farklılıkları ortadan kaldırarak ortak bir gençlik ve spor etkinliklere daha çok yer vermek, ülkemizin geleceği olan gençlere daha çok yatırım yaparak onları geleceğe hazırlamak gerekiyor.

Belediyeler sadece yol, inşaat işleri vb çalışmalarına değil, kent insanına ve gençliğine önem vermelidir. Çalıştayı düzenleyen Fatma Şahin’in sözüyle “Gönlü taş olanın şehri taş gönlü aşk olanın şehri de gülistan olur.”

Daire Başkanı Ayhan Pala; Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu adına isimleri yazılı forma ile yöresel sürmene bıçak takımı takdim etti.

TEŞEKKÜRLER HACIKERİMOĞLU

Türk futbolunda 1976 yılında büyük devrim yapan Trabzonspor başarısı ile birlikte gazetecilik de Trabzon’da ön plana çıkmıştı. Trabzon sporunu takip eden gazetecilerin güzel bir lokali maalesef yoktu. Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi çeşitli binalarda yıllarca kiracı olarak durdu. TSYD’de bir dönem ben de yöneticilik yaptığımda toplantılarımızı ya gazeteciler cemiyetinde ya da yıkılan 19 Mayıs Spor Salonu’nun altında tek odalı bir yerde yapıyorduk. Başkan Selçuk Kılıç ve yönetim kurulu arkadaşlarının büyük emek ve katkıları ile Trabzon sporunu takip eden gazetecilere çok güzel lokal kazandırdılar.

Şimdi Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'nin yeni binası tamamlanarak hizmete girdi. Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde 250 metrekarelik alanda kafeterya, yönetim kurulu toplantı odası ve başkanlık makamı olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşan bina yaklaşık bir yılda tamamlandı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu'nun büyük özveri ve katkılarıyla yaklaşık 250 bin lira maliyetle yapılan binanın açılış töreni pandemi nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç yaptığı açıklamada, Mustafa Hacıkerimoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür etti.

HALFETİ’DE MOTOR GEZİNTİSİ

Yolumuz geçen hafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayhan Pala ve çalışanları ile üç günlüğüne Gaziantep’e düştü. Birinci gün yorgun olduğumuzdan otellerimize yerleştik. İkinci gün Halfeti’yi görmek için Erol ve İbrahim arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Tam bir buçuk saatte Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale tarihi kalıntıları bölgesine geldik.

Fırat nehri kenarında bulunan büfelerden birinin bahçesinde oturup soluklanıp çayımızı yudumladıktan sonra tekne turuna katıldık. Halfeti ilçesi Şanlıurfa’ya bağlı. Karayolu ile oraya gitmeye kalkıştınız mı bir buçuk saatte gidiliyor. Rumkale tarih kalıntılarından tekne turu yaparak gitmek isterseniz yarım saatte geze geze gidiyorsunuz. Biz de Erol ve İbrahim ile birlikte Fırat nehri üzerinde tekne gezintisi yaparak suyun altında kalan cami ve suyun üstünde kalan minareyi yakından görüp Halfeti’ye vardık.

Nehir’in üzerindeki asma köprülerden Halfeti’ye geçtik. Yarım saat Halfeti’yi dolaştıktan sonra tekrar tekneye binip Rumkala gelip arabamızla konakladığımız otele döndük. Bizler için güzel bir gezi oldu. Türkiye’nin tarih ve turistlik yerlerini gezip görmekte fayda var. Ancak bu yerlere devletimiz büyük önem ve katkılar vererek yabancı turistleri buralara çekmesinde faydası var.

GEZEN TAVUK YUMURTASI EVİNİZE GELİYOR

Salı günü  duayen gazeteci büyüğüm Osman Çavuşoğlu abimle yolumuz Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Salacık mevkiine ile tamamen organik gezen tavuklardan elde edilen yumurtalar artık piyasada.... Salacık köy yumurtası özel araçla kapınıza kadar da servis yapılıyor.. Çiftliğin sahibi Musa Kara tamamen doğal ortamda yaşayan ve sürekli gezen tavukların yumurtalarından bir kez tadanlarda alışkanlık yaptığına dikkat çekerek, fiyat konusunda da piyasadan daha ucuz olduğunu söyledi...