Trabzonspor’un bu haftadaki konuğu yıllardan beri dostumuz ve kardeş kulübümüz Kayserispor’du.

Taraftarımızın büyük sempati duyduğu bu ekip, aynı zamanda oynadığı açık ve göze hoş gelen futbolu ile sporseverlerin büyük beğenisini topluyor. Bence bu güzel oyunu ligdeki sıralamada daha yukarılarda olması gerekiyor. Bu güzide takımımız Kayserispor’un Akyazı’daki sınavının çok kaliteli geçeceğini herkes gibi bizim de ortak görüşümüzdü.

Trabzonspor’da Hamşik ve Dorukhan forma giyemedi. Orta sahada Siopis ve Bakasetas görev yaptı. Ancak bu karşılık rakip takımında 5 as oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkması bizim için büyük bir avantajdı. Maç taraftarımızın müthiş tezahüratıyla başladı ve oyunun ilk 15 dakikasına kadar hakimiyet tamamen Trabzonspor’un elindeydi. İlk pozisyonumuzu da sahanın en iyisi Nwakaeme ile 6’ncı dakikada yakaladık. Bu oyuncumuzun plase vuruşu az farkla dışarı gitti.

15’inci dakikadan sonra Kayserispor takımı oyunun hakimiyetini eline aldı. 24’üncü dakikada Bakasetas’ın kaptırdığı topu alan Onur, arka direkte bekleyen Gavranovic’e iyi bir orta yaptı stoperimiz Ahmetcan’ın da hatalı kafaya çıkmasıyla topu önünde bulan bu oyuncu topu maalesef ağlarımıza göndererek takımını öne geçirdi. Bu şok golden sonra iyi oynayarak rakibi abluka altına alırız düşüncesindeydik. Ne var ki iyi oynayan pozisyona giren taraf Kayserispor’du. 33’üncü dakikada Mert, yüzde yüz bir gol kaçırdı.

1 dakika sonra ise Onur’un sert şutunu Uğurcan son anda çıkardı. İlk yarının uzatma dakikasında yine Onur ortaladı Thiam’ın kafa vuruşuydu skor bir anda 2-0’a geldi. Trabzonspor ilk yarıda genellikle hep sol tarafı kullandı. Konuk Kayserispor ise kendi sağ tarafı kullandı ve bizi de bu bölgeden vurmaya çalışarak ilk yarıyı avantajlı bir skorla kapattı. Bana göre Trabzonspor’un en kötü iç saha performansını ilk 45 dakikada izledik diyebilirim. İkinci yarıya Abdullah Avcı 3 değişiklik yaparak başladı. Djaniny, Yusuf ve Denswil’i oyuna alan Trabzonspor, mükemmel bir başlangıç yaparak ilk dakikalarda oyunu Kayseri yarı sahasına kurdu.

 Bu güzel başlangıç adeta oyunun döneceği şeklindeydi. 49’uncu dakikada bu baskılı oyun meyvesini verdi. Djaniny’in çalımlarla geçip getirdiği topa Thiam müdahale etti ve bu top Visca’nın önüne düştü. Bu oyuncumuz da iyi bir vuruşla Lung’u avladı ve skoru 2-1’e getirdi. 55’inci dakikada Peres’in şutu direkten döndü. Bu baskılı oyunumuz adeta goller gelecek diyordu. 59’uncu dakikada Nwakaeme’nin nefis pasını Djaniny gole çevirerek oyuna eşitlik getirdi. Trabzonspor’un pozisyonları bitmek bilmiyor.

Tabii konuk takımında net pozisyonlarını bu aralarda izliyoruz. 64’üncü dakikada bu Ömür’ün şutu direkten dönüyor. 74’üncü dakikada Trabzonspor’un en iyisi Nwakaeme’nin ortasına Cornelius çok kötü bir kafa vuruşu yaparak bariz pozisyonu da harcamış oluyor. 80’nci dakika Thiam, Uğurcan’la karşı karşıya kalıyor. Allah’tan kötü bir vuruş yapıp topu dışarı atıyor. Arkasından Attamah’la çok net bir pozisyonu kaçırıyorlar. 90+4’de Nwakaeme’nin nefis şutunu Lung, çok mükemmel bir kurtarışla çeliyor. 90+5’de Mert’in eline çarpan topa hakem penaltı kararı veriyor ve Nwakaeme iyi bir vuruşla skoru 3-2’e getiriyor. Ben bu maçta her iki takımı da kutluyorum ancak Trabzonspor’un ikinci yarıda gerçekten nefesleri kesen bir mücadelesini izledik. Belki de son yılların en güzel bir ikinci yarısıydı diyebilirim. Çünkü 2-0’dan iyi bir geri dönüş yaparak maçı çevirmek bizim için çok önemliydi. Oyuncularımız da bunu başardılar onları kutluyorum.