Yazıya nereden başlasak ve nerede bitirsek… Şöyle başlayalım; lidere yakışmayan bir ilk yarı seyrettik. Trabzonspor ilk yarıda ne oynadığını bilmiyor, Kayserispor daha derli toplu akıllı paslarla hücuma çıkıp lider Trabzonspor’un kalesinde gol arıyor.

Bu dakikaya kadar da sahada daha akıllı dikkatli oynayan bir Kayserispor var. İlk yarı Trabzonspor sahada hiç yok. Geçen maçlarda orta sahada rakibine baskı kuran göz açtırmayan Trabzonspor dün akşam ilk yarıda orta sahayı tamamen rakibine verdi. Siopis, Bakasetas ve A.Kadir den kurulu orta saha üçlüsü diri değildi. Bakasetas çok top kaybı yaşattı. Sağ kanatta oynayan Visca sahada var mı yok mu belli değil. Cornelius tutuktu, Nwakaeme ne yaptığı belli değildi… Kayserispor’un attığı her iki golde Bordo-Mavili takımın kanatlarının zaafından geldi. İlk ve ikinci yenen gollerde ise sol kanatta oynayan Puchacz arkasına atılan topa müdahale edemeyince Onur Bulut’un ortalarından  goller yendi. Kaleci Uğurcan’ın her iki gole de yapacağı bir şey yoktu.

İkinci yarı Ahmetcan, Bakasetas ve Puchacz çıkması, bunların yerine Denswil ,Djaniny ve Yusuf’un oyuna girmesiyle Trabzonspor lehine her şey değiştirdi. Bordo-Mavililer, Kayserispor kalesini ablukaya aldı. Önce Visca, sonra Djaniny beraberliği yakaladı. Demek ki soyunma odasında Abdullah Hoca’nın fırçası işe yaradı.

Trabzonspor top oynamaya başladı. Ama baktılar ki pabuç pahalı ne var ne yok mücadele etmeye başladılar. Son saniyede nefes kesti. İki ayrı perde iki ayrı skor tam beş gol izledik.

Bence dün gecenin yıldızı VAR'daki hakemdi. Çok doğru bir şekilde penaltı pozisyonuna el koydu ve hakem Erkan Özdamarı pozisyonu izlemeye çağırdı. Özdamar da izleyince penaltıyı verdi. Ballı kaymak gibi bir penaltı kazanan Trabzonspor’da topun başına Nwakaeme skoru 3-2 yaptı. Liderin 2-0’dan 3-2 ye dönüş maçı oldu. Trabzonspor ikinci 45 dakikada yüksek tempoda oynadı.

Heyecan dolu bir maç  izledik.