İlçe siyasetine karışmadığını söyleyen Yardım, ‘Sadece doğruları söylüyoruz’ dedi. Zekeriya Karaçengel’in istifa ederek  bağımsız aday olduğunu söyleyen Karaçengel, Cumhur ittifakının boşluk bırakmaması gerektiğini aktardı., Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonunda bölge ziyaretleri olacağını söyleyen Kurtulmuş, bu ziyaretlerin adaylarında motivasyonunu artıracağını söyledi. Bakan milletvekili ve il yönetimi kadın ve gençlik kolları ile sürekli olarak sahada olduklarına vurgu yapan Yardım sözlerini şöyle tamamladı: ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’dan en güzel sonuçları bekliyor. Bizde ona bu sonuçları vereceğiz inşallah.’

Numan Yardım

KAYA SOKAKLARDA

CHP’nin  Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya sokaklarda . Herkese ulaşıyor ve dertlerini dinliyor. Hasan kandaz’da yanından ayrılmıyor. Bugünlerde meclis listeleri de belli olacak. Bakalım Ömer Dayı ile birlikte Hasan Kandaz hangi sırada yer alacaklar. Şimdi merak edilen sıralamalar.

Kaya-24

AKÇAABAT ESNAFI DERTLİ

CHP Akçaabat ilçe başkanı Av. Emre Şahin Köroğlu ve belediye başkan adayı Osman Kalyoncu Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettiler. Bir esnafın mal satmak istemiyoruz sattığımızı yarın yerine koyamıyoruz her şeye zam geliyor veresiye vermek istemiyoruz çünkü aldığımız para sattığımız malın yarı değerine düşüyor’ yakınmalarının ardından,Başkanlar elele vereceğiz bu ucube düzeni hep beraber değişeceğiz bu bir taban hareketidir sizlerin desteğinize çok ihtiyacımız var’ dediler .

Köroğlu-5

AİLE BOYU ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Süha Saral, beraberinde il başkanı Mustafa Bak ile birlikte 2004-2009 yılları arası Trabzon belediye başkanlığı yapan Mehmet Volkan Canailoğlu’nu hanesinde ziyaret ettiler. Belediye başkanlığı görevinin ardından 2011-2015 tarihleri arasında milletvekili olarak Trabzon’u parlamentoda temsil eden Canalioğlu ve eşi Nermin Canalioğlu’nu ziyaret eden Saral ve Bak, geçmişi de yad ettiler. Belediyecilikle ilgili Volkan Canalioğlu’nun sohbetini dinlediler. Karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

C A N A L İ O Ğ L U

EMEKÇİ DOSTU

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik, emekçi dostu bir başkandır. Geçmişinde gazetecilikten gelip akabinde Asım Aykan’ın belediye başkanlığı döneminde Trabzon Belediyesi basın bürosunda aktif görev yapan Şevket Çelik, başarılı görevleri ile sendika başkanlığına kadar yükseldi. Geldiği konuma da tamamen tırnakları ile kazıyarak gelen bir isimdir. Dolayısı ile emekçilerin sıkıntılarını çok iyi bilir. Emekçiler ile yakından ilgilenir. Emekçilerin fiyat artışları ile ilgili de ciddi pazarlık ve görüşmeler yaptı. Sonuçta da emekçilerin yüzünü güldürdü ve yüksek zam oranlarını almayı başardı. Emekçilere hayırlı olsun.

Ç E L İ K564

TECRÜBELİ İSME ZİYARET

Trabzonlular Buluştu Trabzonlular Buluştu

CHP Akçaabat belediye başkan adayı Osman Kalyoncu, Akçaabat’ta 25 sene belediye başkanlığı görevini yapan Şefik Türkmen’i ziyaret etti. 1994-2019 arası 5 dönem belediye başkanlığı yapan, Akçaabat’a kalıcı eserler bırakan Türkmen’i ziyaret eden Kalyoncu, belediyecilikle ilgili tecrübelerini paylaştı. Akçaabat’la ilgili istişarelerde bulunan Türkmen ve Kalyoncu, ilçe için verimli sohbet etti.

ŞATIROĞLU’NDAN HARMANLI’YA JEST

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, memleketini hiç unutmuyor. Arsin ilçesi Harmanlı ilk ve ortaokulunda eğitim gören çocuklara, Trabzonspor forması ile kışlık kıyafetler hediye eden Şatıroğlu, çocukların mutluluğuna da ortak oldu. Şatıroğlu’nun hediyelerini, Trabzon Dernekleri Federasyonu kadın kolları bizzat giderek çocuklara teslim etti. Şatıroğlu, “Minik yüreklere hediyelerimiz ve geçirdiğimiz vakitlerin mutluluğunun tarifi yok. Eğitim&Öğretim için bu projelerimizin sürekliliği ve #i̇yilikdaimayolumuzolsun düsturu ile daha nice nice projelerimizle sizlerleyiz çocuklar” dedi.

Ş A T I R O Ğ L U

ÖZDEMİR BAŞVURU YAPMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

Arsin iki kutuplu seçime doğru giderken AK Parti ve Yeniden Refah Partisi çalışmalarına hız verdi. Belediye meclis üyelikleri için başvurular sona yaklaşırken gazeteci köşe yazarı Arsin Girişimci İş adamları Derneği Başkanı Kemal Özdemir de kararını verip müracaatı yapmaya hazırlanıyor. Yirmi beş yıllık belediye tecrübesinin yanın da ilçe insan hakları kurulundaki görevi başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü kuruculuğu, başbakanlığı ve yöneticiliği de yapan Özdemir üretken, gayretli ve Arsin sevdalısı olarak biliniyor. Kendisine başarılar dileriz.

Ö Z D E M İ R-1

DAYI’DAN TAM DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, sosyal medya hesabından Trabzonspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dayı, açıklamasında şunları kaydetti: “Trabzonspor İstanbul takımların saltanatına son veren takımdır. Bu başarıyı Trabzonlu teknik direktör ve futbolcular ile başarmıştır. Trabzon'un evladı, Trabzonspor'umuzun eski futbolcusu Fatih Tekke, 2011 deki Şampiyonluk kupamızı müzesinde tutan Fenerbahçe’ye Hakeme rağmen okkalı Trabzon şamarını vurdu.”

D A Y I

KARAÇENGEL KARARINI VERDİ

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde 3 dönem ilçe başkanlığı görevini yaptıktan sonra, 2 sefer aday adayı olduktan sonra  Zekeriya Karaçengel, bağımsız aday oldu. 2019 ve 2024 seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı olan Karaçengel, 2 dönemde de aday gösterilmedi. Cumhur ittifakı kapsamında Çarşıbaşı ilçesinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakılması ve AK Parti’nin MHP’yi destekleme kararını istemeyen Karaçengel, bağımsızlık adaylıkla ilgili sürekli gündemdeydi. 31 Ocak tarihinde, sosyal medya sayfasında, ‘Toparlanın, gitmiyoruz, yakında bağımsızlığımızı ilan ediyoruz’ paylaşımı yapan Karaçengel, süreç içerisinde bağımsız adaylığını duyurdu. AK Parti’nin dinamiklerinin de ikna edemediği Karaçnegel, aday olduğunu resmen doğruladı. Karaçengel, bağımsız adaylıkla ilgili müracaatını bu hafta yapacak.

Karaçengel-1

SUİÇMEZ, ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TRT’nin müzik yayını yapmasını sosyal medya hesabından eleştirdi. Suiçmez, “TRT bu rezaletlerine son vermelidir.  9 işçimiz göçük altında. Siyanürün Firat’a inmemesi için uğraşılıyor. Alanda 400 vatan evladı hayatlarını tehlikeye atarak çalışma yürütüyor. Aileler perişan, ulusumuz yasta. Bu ne saygısızlık. Devletin çivisini çıkartılar. Artık yeter.” Dedi.

Milletvekili Sibel Suiçmez

Editör: Doğukan ÖZKURT