Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Mali İşler Müdürü Cüneyt Bey'in sunumunda ortaya çıkan rakamları görünce büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti. 800 milyon gibi devasa bir borç yüküyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kaya, bu durum karşısında üç gün boyunca baş ağrısı çekerek uyuyamadığını dile getirdi. Kendisi için vahim bir tablo olduğunu belirten Kaya, kentin bir evladı olarak bu durum karşısında derin endişeler yaşadığını ifade etti.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Başkent Trabzon Tanıtım Günleri’nde basın mensupları ile bir araya gelirken ilk Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Başkent Trabzon Tanıtım Günleri’nde basın mensupları ile bir araya gelirken ilk

Başkan Kaya, belediye olarak daha yaşanabilir bir Trabzon hedeflediklerini ancak karşılarında böyle bir borç yüküyle mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi. Ancak, bu zorluğun üstesinden gelmek için tasarruf yaparak ve kaynakları düzenli kullanarak çözüm bulacaklarını belirtti. Ayrıca, verilen sözleri gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Kaya'nın açıklamalarıyla birlikte belediyenin mali durumu ve borç yüküne ilişkin kamuoyunda bir farkındalık oluşturulmuş oldu. Belediye yönetiminin bu zorlu süreçte nasıl bir yol izleyeceği ve borç yükünü nasıl azaltacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ