Oturgaçlı götürgeç; Bir dönem Türk Dil Kurumu tarafından Otomobilin Türkçesi olarak türetilmiş ama toplumda kabul görmediği için uygulama alanı bulamamış bir kelime. Bazı şeyler vardır beğenseniz de, beğenmeseniz de orijinal haliyle saklanması, kullanılması gerekir. Sağıyla soluyla, kıyısıyla köşesiyle oynadığınızda yada muadili ile değiştirdiğinizde manasını kaybeder, işlevini yitirir, özünden uzaklaşır.

Biz Trabzonsporlular için de futbol böyle bir şey. İstim üstünde oynandığında, heyecan, korku ve telaş ile harmanlandığında güzel.

Oyunun taraftar boyutu böyle olsa da şampiyonluğun an meselesi olduğu bu haftalarda bazı oyuncuların transfer düşünmekten düşen performansı, hocanın risk almamak adına düşük tempo ısrarı, yönetimin sezonu bitmiş kabul edip transferlere ve sosyal sorumluluk projelerine yönelmesi ligi domine eden, güçlü oyununa alkış tutulan, izleyiciye görsel bir şölen sunan Trabzonspor’un bu çizgisinden uzaklaşmasına sebep oldu.

Ligin boyunun kısaldığı bu haftalarda bunlar yaşanması muhtemel durumlar lakin Oturgaçlı götürgeçin Türk halkı nazarında kabul görmemesi misali bu tutuk oyun da Trabzonspor camiasından kabul görmedi.

Velhasıl Başkanın, hocanın, oyuncuların profesyonel bakış açılarına saygı duymamın yanında futbolun müşterisi taraftarın beklentilerinin de unutulmaması gerektiği ikazımı yaparak geçiyorum maç yazıma

Maçın başlaması ile Abdullah hocanın son haftaların tartışmalı ismi Nwakaeme'yi yedek soyundurduğunu ve o bölgeye  Djaniny'i monte ettiğini gördük. Hamşikin harika şutuna kadar (15 dk.) Fatih Karagümrük daha etkili görüldü. Bu dakikadan yediğimiz gole kadar Trabzonspor oyunun hakimiydi dersek abartmış olmayız. Hakimi derken öyle uçan, kaçan bir Trabzonspor değil topa daha fazla sahip olan bir takım sadece o kadar.

İlk yarının sonu yine kontrolsüz bir hücum, yine bek arkası bir koşu ve Rizespor maçının kopyası bir gol.

Abdullah hoca ikinci yarıya 2 değişiklik ile başladı. Nwakaeme ve Ömür'ün sahaya girmesi ile takımın temposu da arttı. Nwakaeme'nin önderliğinde Bordo-Mavili ekip çok geçmeden skora dengeyi de getirdi zaten. Golü takip eden dakikalarda taraftarın da devreye girmesi ile oyun rakip alana yıkıldı.

Yıkıldı yıkılmasına ama bu baskı galibiyete yetmedi. Vitor Hugo ile Trabzonspor'un, Pesiç ile Fatih Karagümrük'ün birer topunun direğe takıldığı maç beraberlikle sonuçlandı.