Engin Mandıralı gibi bir evladı yetiştirdi ve iş dünyasına sundular. O evlatta 55.’inci yaş günlerinde pastasını aldı ve anne basanını yanına geldi onların ellerinden öptü. Halil Mandıralı ve Menşure Mandıralı çiftini tebrik ediyoruz. Onlara  evlatları ve torunlarıyla birlikte nice yıllar temenni ediyoruz.

Eğitim Sen’in 22. Yaşı Kutlu Olsun!

Trabzon Eğitim/Sen Başkanı Muhammet İkinci yazılı açıklama yaparak 22 yılı kutladı: ‘23 Ocak 1995’te kurulan, ancak kökleri 1900’lü yılların başına kadar uzanan Eğitim Sen olarak, 22.mücadele yılımızı kutluyoruz. 23 Ocak 1995’te her türlü yasak ve engellemeye rağmen birlik, dayanışma ve mücadele anlayışıyla başlattığımız yürüyüşümüzü onurla, dirençle ve kararlılıkla sürdürüyoruz.    Eğitim Sen, ilk kurulduğu günden itibaren eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi siyasal çıkarları ve hedefleri doğrultusunda şekillendirmek isteyenlerin karşısında durmuştur. Fiili-meşru mücadele anlayışıyla tüm okullarda, üniversitelerde, yükseköğretimin diğer alanlarında ve eğitim kurumlarında yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklara karşı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz.’ 

Tarım Müdürlüklerini Uyardı

Tahsin Azaklı iyi bir siyasetçi ve iyi bir tarım uzmanıdır. Çalışan ve fındık bahçelerini besleyen buna göre de verim alan isim. Azaklı’nın bir serzenişi oldu. Diyor ki, ‘Bomba yapımında kullanıldığı için bir süredir 26 Azot amonyum nitrat gübrenin satışı yasaktı. Bu yasak kalktı. Şimdi çiftçiler Tarım il müdürlüklerine müracaat edecekler. Oradan ÇKS bilgilerine girilecek ve buna göre ne kadar araziye ne kadar gübre verilecekse bunun iznini alıp ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Tarım il müdürlüğüne ziraat odaları vatandaşa ‘Fındığınızı satmayın 18 TL olacak’ diyene kadar bunu takip etsin de kalite artsın’ dedi.

Derdimiz Giresun!

Meclisteki Anayasa görüşmelerinden Giresun Milletvekilleri de büyük çaba gösterdiler. Bir taraftan kente yapılacak olan yatırımları takip ettiler, diğer taraftan ise Anayasa görüşmelerinde  nöbet tuttular. Giresun AK Parti milletvekili Cemal Öztürk, referandumda evet çıkacağından şüphesinin bulunmadığını belirterek, ‘Giresun’da da en yüksek oyu almak için çalışacağız’ diye konuştu.

Ferrore’den Sürpriz Ziyaret

Ferrero temsilcileri, Volkan Bektaş ve Mustafa Baş, Trabzon Ziraat Odası Başkanlığına sürpriz ziyarette bulundular. Misafirleri makamında ağırlayan Başkan Mustafa Bekar, ziyaretçilerle bazı konularda fikir alış verişlinde bulundu. Bekar kendilerine FERRERO ile ilgili düşüncelerini samimi bir dille ifade etti. Bekar, Ticaretin kurallarına göre yapılmasına hiç kimsenin karşı olmadığını ancak üreticinin ve çiftçinin alın terini hiç kimsenin sömürmeye de hakkı olmadığını belirtti.

KTÜ'YE 3'ü Profesör 16 Akademisyen Alınacak

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 3'ü profesör olmak üzere 16 akademisyen alınacağı bildirildi.
 
KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fatih Eğitim, Fen ile Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerinde görev yapmak üzere birer profesör alınacağı belirtildi. Fatih Eğitim Fakültesinde görev yapmak üzere 1 doçent alınacağı da vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi :

"Tıp ve Fatih Eğitim Fakültesinde görev yapmak üzere ikişer; Fen, Orman, Eczacılık, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat ve Mühendislik Fakültesi ile Karadeniz Araştırmaları Enstitüsünde görev yapmak üzere ise birer yardımcı doçent alınacaktır." Açıklamada, tüm kadrolar için başvuruların 6 Şubat 2017'ye kadar devam edeceği kaydedildi.

Ordu’ya Araklılı Sekreter
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine vekaleten Trabzon Araklı Nüfusuna Kayıtlı Bülent Civelek atandı. Büyükşehir Belediyesinin kurucu yönetim kadrosunda teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayan ve 2.5 yıldır bu görevini sürdüren Bülent Civelek, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Yeni görevini vekaleten yürütecek olan Bülent Civelek, Ordu Büyükşehir Belediyesi kurulmadan önce Ordu İl Özel İdaresi bünyesinde çeşitli birimlerde müdür olarak görev yaptı.

Osmanlı Haftası Etkinlikleri 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Devletinin 718. kuruluş yıldönümü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenliyor. Her yıl vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Osmanlı Haftası kutlamalarında bu yılda mehter konseri, pilav ayran ikramı yanı sıra çeşitli etkinlikler yer alacak. 27 Ocak Cuma günü saat 13.30’da Meydan Parkı’nda yapılacak etkinliklere hemşehrilerini davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bundan tam 718 yıl önce doğan Osmanlı Devleti'nin kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hak, adalet, insan sevgisi ile hükmettiğini belirterek, Osmanlıların ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların torunları olmaktan gurur duyduklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim