‘Kalp damar hastalıkları konusunda artık Ankara ve İstanbul’a göç yok. Burada yapılıyor. Amerika’da kriz geçiren hasta acile geldiği dakikadan itibaren 45 dakikada stend uygulamasına gidilebiliyor. Ama bizde bu 24 dakika. 24 dakikada müdahale edilebiliyor. Buradaki yöneticilere basının moral vermesi lazım. Bu hastane Ankara’nın doğusundaki en büyük kalp merkezlerinden birisidir’ dedi. Ne diyelim, Levent bey sonuna kadar haklı. Hastaneye düşmeyen bilemez.
 
Şalpazarı’na  Ahmet Beldüz
 
Ahmet Beldüz. Şalpazarılı hemşehrimiz. 1995 ve sonrasının milli eğitimdeki en etkili bürokratlarından. Beldüz eğitimdeki onca birikimi ile emekli oldu. Ancak üretmek istiyor. Bu nedenle de Şalpazarı’na AK Parti’ye Büyükşehir Belediye meclis üyesi adaylığı için başvuru yaptı. Başvurusu Zeki Çabuk’un önünde. Eğer bu dönemde değerlendirilirse İlçesine çok güzel hizmetler yapacaktır diyor ve tebrik ediyoruz.
 
Salih Akyüz’e Tam Destek
 
Salih Akyüz. Mimar ve iş adamı. Ciddi ve kaliteli bir isim. CHP’nin Trabzon’daki Ortahisar Belediye Bakan aday adayı. Hemşehrileri kendisi çok seviyor. Of’tan Mustafa Kemal Akyüz aradı. Sitem etti, ‘Trabzon böylesine kaliteli bir ismi bulmuş ondan yararlanmalı. Ama basın sürekli olarak iktidara yakın dedi ve Salih Akyüz’ün Ortahisar belediye başkanı seçilmesi halinde Trabzon’un kazanacağını söyledi.
 
Canan Kalaycı’ya Alkış
 
Canan Kalaycı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ortahisar Belediyesi’nin Anons sorumlusu. Canan Belediyenin organize ettiği Siirt’teki hamsi şölenini sundu. Sunmak ne adeta şölenden bir Trabzon belgeseli çıkardı. Belediyenin tanıtımına büyük katkıları olan Canan hanımı yöresel Siirt kıyafetleriyle görenler ise çok yakıştı demekten kendini alamadı.
 
Özçay Kalitede Şampiyon
 
Of Çay Almanlara satıldı ama Özçay markası bizimle. Trabzon Of’un önemli markası Özçay Almanya’nın Nünberg kentindeki dünya çay forumunda inevasyon birincilik kürsüsüne çıktı. Tebrik ediyor ve inşallah daha nice başarılar diliyoruz.
 
Velioğlu’ndan Turizm Atağı
 
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Kamil Velioğlu, Trabzon’un kalkınmasındaki en büyük paylardan birinin turizm olduğunu ifade ederek, turizmin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Velioğlu, Trabzon sahiline Dubai’deki gibi kumsallar yapılması gerektiğini ifade ederek, “Turizm potansiyeli yüksek olan Trabzon'un denizin kenarında olmasına rağmen kumsal alanlarının çok kısıtlı olması, gelen turistlere böylesi bir aktivite sunabilecek imkanımızın olmaması büyük bir eksikliğimizdir. Denizin üzerine Stat yapabilen mühendislik, Denizin kenarına Kumsal'da mutlaka yapabilir” dedi.
 
Ayyıldız Cübbeyi Giydi
 
Sivil toplum kuruluşlarındaki başarılı ve samimi çalışmalarıyla tanınan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız doktora tezini tamamlayarak doktor ünvanı aldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bilim dalında doktorasını başarıyla tamamlayan Ayyıldız’a Cübbesini Jüri Başkanı Prof.Dr.Fazıl Çelik giydirdi. 2019 Mart seçimlerinde aday adayı olması beklenen fakat olmayan Ayyıldız’ın, eğitimine ve iş hayatına ağırlık verdiği için aday adayı olmadığı yorumu yapıldı.
 
Cumartesi Açıklanıyor
 
2019 Mahalli İdareler Seçimi için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de adaylığı netleşen isimler açıklanıyor. AK Parti'den yapılan açıklamada, aday tanıtım toplantısının 24 Kasım Cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün yaptığı açıklamada cumartesi günü Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini, burada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 seçim bölgesindeki adayların ilan edileceğini belirtmişti.
 
KTÜ Klinik Araştırmalar Merkezi Hizmete Başladı

 
 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Klinik Araştırmalar Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törene, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, fakülte yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı belirtildi. Klinik Araştırmalar Merkezi'nde 40'a yakın araştırmanın aktif olarak yürütüleceği ve bu çalışmalarda 13 saha koordinatörünün görev yapacağı kaydedildi.
 
Bir Güne Kaç Program
 
Trabzon'un Arsın İlçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile dün sohbet ettik. Başkan Şen'le sohbetimizde ayaküstü oldu. Kendisi dün çok yoğun bir gün geçirdi. Sabah 09.00’da başladığı programı gece yarısı sona erdi. Şen, sabahtan bir taziye ziyaretine ardından ilçe merkezinde kermese peşine yüksek mahallerden birisinde okul programına ardından şehir merkezinde camiye sonrasında ilçe müftülüğünün bir organizasyonuna ardından büyükşehir belediyesi meclis toplantısına sonrasında ise ilçede yaklaşık 7 programa daha katıldı. Şen’e bu kadar tempoya nasıl dayanıyorsunuz diye sorgumuzda, “Genel Başkanımızın temposunun yanında bizimki neki. Cumhurbaşkanımızı istirahat edip uyuduğu yok. Biz de çok çalışacağız birlikte başaracağız” dedi.
Editör: TE Bilisim