Eğlencesi Yenicuma’daki fırıncı Kani’dir. Dinlencesi ise Avcılık. Son dönmede av ekibi yarı yarıya azaldı ise de yine de ava çıkar. Onun vazgeçemediği isim ise Kani. Dünyanın en görülmemiş şakalarını ona yapar. Geçen yıl Sabah haşlamasına güçlü ishal ilaçları atmış ve Kani akşama kadar büyük sıkıntı çekmişti. Ahmet Uğur Zihni’nin dün yaptığı şaka ise gün görmemiş bir şaka idi. 

Kani’nin Yeni Cuma’da fırınını kilitlemiş ve çıkmış. Arkadan Ahmet bir çilingir almış ve fırına giderek fırının anahtarlığının yuvasını değiştirmiş. Sabah fırana gelen Kani uğraşmış ama akşam kapattığı fırın bir türlü açamamış. Müşteriler tek, tek geliyor ama Kani kendi fırını açmaya çalışıyor. Sonra bu şakayı da Ahmet Uğur Zihni’nin yaptığını anlamış. Son çilingir yeniden çağrılmış. Merak edilen şu, Pazar sabahı satılamayan peynirlilerin parasını Ahmet Uğur Zihni’nin verip vermeyeceği!

Ahmet Metin Kime Misafir Oldu?

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç referandumda tam gaz çalışıyor. Dün öğleyin Yeşilova’da Turgut Bülbüloğlu’nun cenaze namazını kıldı ve ardından da Değirmendere’ye geldi. Bu sırada yakınlarını kaybeden Davut Gedikli ile Adnan Bayram’a da taziye diledi. Başkan Değirmendere’de Ciğerim Erol Birsen’in konuğu oldu ekibiyle birlikte son yılların meşhur pidecisine konuk oldu. AK Partide 5.5 yıl il yöneticiliği yapan Aydınlı Muhtarı Kadir Sert ile sohbet etti. Sert ile Genç’in Hacıkasım fırında randevuları var. Birkaç kez bu buluşma cenazeler takıldı ise de önümüzdeki günlerde bazı gazetecilerin de katılımı ile gerçekleşecek. Kadir Sert, Başkan Genç’in Ortahisar’a renk getirdiğini söyleyerek kendisinden son derce memnun olduklarını ifade etti. Bu sırada Ciğerim Erol ile Gümüşhane mitingini konuştuk. Birsen, ‘AK Parti iktidarının en kalabalık ikinci mitingi oldu’ dedi. 

TSYD'den Salih Özkan'a Teşekkür Kupası
 
26 yıldır Trabzon Valiliği Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdükten sonra, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Salih Özkan'a, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi tarafından kupa verilerek teşekkür edildi. Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan maçtan önce TSYD Başkanı Murat Taşkın, "Sayın Özkan, 26 yıllık görev süresince basın çalışanlarına azami düzeyde katkı sağlayarak başarılı bir dönem geçirmiştir. Yasalar gereği devlet adına kamudaki görevi bitmiş olabilir. Ama kamu denilen halkın tümü adına görev yapan basında Salih Bey'e her zaman yer vardır. Birikimlerini kamu adına kaldığı yerden basında devam ettirmesi dileğimizdir" dedi. Murat Taşkın, "İşini bir şampiyon gibi yerine getirmiştir" diyerek Salih Özkan'a adına yazılı kupayı verdi.

Boğuşlu Ve Gedikli’nin Acısı

Trabzon Köy hizmetleri emeklisi, Emekli Tümgeneral Mahmut Boğuşlu’nun kardeşi Ahmet Boğuşlu yaşamını yitirdi. Arkadaşımız Haluk Boğuşlu’nun amcası, Davut Gedikli’nin dayısı Ahmet Boğuşlu dün Fatih camiinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Gürkök’ün Azmi

Nevruz Bayramı dolayısıyla bölgeye ve Trabzon’a gelen İranlı ziyaretçilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Bu konuda sürekli tanıtımlar ve ikili görüşmeler yapan TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök ve yönetiminin azmini taktir etmek gerekir. Başkan Gürkök, 15 gün sürece İranlı ziyaretçilerin her türlü konaklama ve güvenlik tedbirleri alındığını söyleyerek, “İnşallah Nisan ayının sonunda da Bölgemize geçen yıldan daha çok Arap ziyaretçi gelecektir” dedi.

Köprübaşı PTT’si Kapanıyor Mu?
 
Trabzon Köprübaşı ilçesinde hizmet veren PTT Şubesi’nde bulunan memurlardan birinin başka ilçeye atanmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Memurun ilçeye gönderilmesini isteyen vatandaşlar; “Köprübaşı ilçesinde 2 memur var. Biri dağıtıcı diğeri gişe memuruydu.  

Bir memurun alınması ilçede sıkıntı yaşatıyor.  Köprübaşı’nın nüfusu ortalama 7 bin kişi.  Yazın bu nüfus 13 bine tekabül ediyor. 2 memurun birini alıp başka ilçeye vererek Köprübaşı ilçesinin insanı çok mağdur edilmekte.  27 kilometre yukardan gelen yaşlı insanlar saatlerce kuyruk bekleyecekler yada posta dağıtıcısının postayı dağıtmasını bekleyecekler. 

Onun için acilen alınan memurun ilçemize geri dönmesinin sağlanmasını istiyoruz. ilçe halkı olarak postanemiz kapanıyor mu?  diye tedirginlik yaşıyoruz. Böyle bir cezaya bizler laik değiliz alınan memurun acilen geri verilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Bizden memur almak değil göç veren ilçemize memur vermeniz gerekir” diye konuştular.

Fanatik Fidan Hafta Sonunu Trabzon’da Geçirdi

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kardeşi Sezgin Fidan hafta sonunu Trabzon’da geçirdi. Fidan ve beraberindekileri Trabzon’da AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı iş adamı Enes Aslan misafir etti. Fidan ve beraberindekiler Trabzon’da ilk olarak Trabzonspor’un Galatasaray’la oynadığı maça giderken ardından dün de Aslan’ın şehir turuna katıldı ve Trabzon’u gezmiş oldu. Aslan da bu ziyaretle alakalı sosyal medya hesabından “MİT Müsteşarı Hakan Fidan Bey'in fanatik Trabzonsporlu kardeşi Sezgin Fidan abimizi önce Trabzonspor-Galatasaray maçı sonra da güzel bir Trabzon turu ile Trabzon'da misafir ettik” dedi. Sezgin Fidan’ın Trabzonsporlu olması da hem kamuoyunda hem de AK Partililerce memnuniyetle karşılandı.

Türkmen’den Anlamlı Mesaj
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ''Nevruz Bayramı'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, Nevruz’un geçmişten günümüze kadar barış içinde kutlanıldığını vurguladı. Başkan Türkmen, mesajında “Bereketin simgesi, doğanın yeni bir enerjiyle uyanışı, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı ve yeni bir bahara yolculuğun başlangıcı olan bu anlamlı günü milletimizin sonsuza dek kutlayabilmesini temenni ediyorum” dedi.   21 Mart tarihi hem Nevruz’un hem de Orman Haftasının başlangıcı olduğunu ifade eden Türkmen konuşmasında Orman haftası ile ilgili; “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz” ifadelerine yer verdi.

16 Dünya Dili Trabzon’da Buluşuyor

Dünya şiir günü nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 16 dünya dilini buluşturan etkinlik düzenleniyor.  Trabzon’da bir ilk olacak yapılacak olan bu etkinlik bugün gerçekleştirilecek. Yrd. Doç. Dr. Fırat Caner’in yürütücülüğünü üstlendiği ve dördüncü sınıf öğrencisi Kader Zehra Aksu’nun bitirme projesi kapsamında koordine ettiği projede 16 dünya dilinde şiirler okunacak. Ayrıca, şiirlerin İngilizce ve Türkçe çevirileri de seslendirilecek.  Dünya Şiir Günü vesilesiyle düzenlenen bu etkinlik 21 Mart Salı günü 14: 00 ile 16: 00 saatleri arasında Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde uluslararası bir şiir dinletisi şeklinde gerçekleşecek. 

Bunu Yapanlar Adalet Önüne Çıkarılmalıdır

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon’da ‘hayır’ çalışması yapan kişilere yönelik yapılan saldırılar hakkında basın açıklaması yaptı. Pekşen “Herkes şunu iyi bilmelidir ki, biz bu zulümleri ve zulmedenleri iyi biliriz. Bugün iktidar gücüyle zulmedenler unutmasınlar ki, Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur.’ Devlet ve hükümet güçlerini siyasi zulümlerine bekçi tayin edenler unutmasın ki, dün siyasi iktidara yaranma amacıyla zulmedenler, bugün siyasi iktidarın terör örgütü mensubu vasıflandırmasıyla cezaevlerinde ahlar vahlar içinde, pişmanlıkla gün saymaktadırlar. 

Kamu bürokrasisine buradan sesleniyorum, zulmeden her kim varsa hesabın önlerine konulacağını asla unutmasınlar. Türkiye’nin hiçbir şehrinde eşine rastlanmayacak bir fütursuzluk, hukuksuzluk ve aymazlık Trabzon’a hakim olmuştur. Valinin bu hukuksuzluğu ve aymazlığı, şehri siyasi bir arenaya dönüştürmüştür. Valiyi ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum. Bu saldırıyı yapanlar derhal bulunmalı ve adalet önüne çıkarılmalıdır” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim