Bunlardan birisi de sağlık bakanlığında 7 yıl süreyle müsteşar yardımcılığı ve müsteşarlık yapmış olan değerimiz Prof. Dr. Nihat Tosun. Sergiyi hayranlıkla geziyor ve bu fotoğrafı çektiriyoruz. Birkaç gün önce de Yavruoğlu için başsağlığı diledi bu fotoğrafı bizimle paylaştı. Biz de sizinle.
 
FARABİ’DE NEGATİF
 

KTÜ TIP Fakültesi Farabi hastanesine 30 Nisan günü gelen 81 test,1 Mayıs günü gelen 59 test negatif çıktı. Farabi Hastanesinde de ülke genelinde olduğu gibi geriye geliş devam etti. Herkesin büyük emeği var. Teşekkürler Farabi
 
VAKFIKEBİR’DEN ERBAŞ’A DESTEK
 
Vakfıkebir'de, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yaptıkları basın açıklamasıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek verdiler. Vakfıkebir Yeni Cami önünde Belediye Başkanı Muhammet Balta, Türkiye Diyanet Vakfı Vakfıkebir Şubesi Başkanı Hüseyin Köksal, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek ve katılımlarıyla yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Vakfıkebir Sivil Toplum Kuruluşları olarak Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu bildirmek istiyor, onu yersiz ve mesnetsiz eleştirenleri ve mahkemeye verenleri kınadığımızı ifade ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizin en köklü ve saygın kuruluşlarından birisidir. Kurumun saygıdeğer başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Cuma hutbesinde, İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını ve   Ankara Barosunu,  yapmış  olduğu basın açıklamasında kullanmış oldukları ifadeleri nedeniyle kınıyor, Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz”  denildi.
 
RAMİS BAŞKANDAN DSİ’YE TEŞEKKÜR
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ilçede yapılan çalışmalardan dolayı Devlet Su İşleri yetkililerine teşekkür etti. Başkan Ramis Uzun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlçemizde Kurbağalı Dere ve Ağasar Deresi biriken rüsubat nedeni ile taşkın ve sel tehditine karşı risk oluşturmaktaydı.

Yaptığımız müracaat sonucu bu Derelerimiz DSİ Bölge Müdürlüğümüzce temizlendi ve normal akış sağlandı.  Ayrıca şehrin içindeki kanalların sahilde önleri kapanmış ve Denize deşarjı sağlanamıyordu.  DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve Beşikdüzü Belediyemizin de yardımıyla bu kanalların deşarjı sağlanmıştır. DSİ Bölge Müdürlüğümüze ilçe adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
VİRÜSÜ YENDİ TEBDİBİRİ BIRAKMAYALIM DEDİ
 
Koronavirüse yakalanan Vakfıkebirli esnaf Müslüm Demir 18 günlük tedavinin ardından iyileşerek taburcu oldu. 

Virüsü yenmenin mutluluğunu yaşayarak sevincini paylaşan Müslüm Demir; “Sevgili dostlarım arkadaşlarım 18 gündür tedavi gördüğüm Kaşüstü Hastanesinden bu aksam saat 10 civarlarında taburcu olmuş bulunmaktayım. Beni ve ailemi bu süreçte arayıp soran ve hiç yalnız bırakmayan eş dost ve akrabalarıma çok teşekkür ediyorum Allah’ım herkesten razı olsun, herkesi de bu hastalıktan korusun” dedi.  Demir ayrıca, hastalığın seyrinin herkeste farklı olduğunu, ilk belirtileri hissedildiğinde hemen hastaneye başvurulması gerektiğini ifade ederek, tedbiri elden bırakmayalım” dedi.
 
BAŞKAN ÇEBİ’DEN ÇAĞRI
 
Geçtiğimiz yılın sonunda başlatılan ve büyük rağbet gören Geleceğe Nefes Ol fidan bağışı kampanyası yeniden başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ilde Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı için 1 milyon 61 bin 635 fidan dikileceğini ve her birine sağlık çalışanlarının adının verileceğini duyurdu.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de kampanyaya destek vermeye çağırdı. Başkan Çebi, “ Tarım ve Orman bakanlığımızın başlattığı 81 ilde sağlık kahramanları hatıra ormanı projesi 1.061.635 fidan toprakla buluşacak her bir fidana sağlık çalışanlarımızın adı verilecek. COViD-19 ile mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız için gelin hep birlikte geleceğe nefes olalım.”
 
SİNAN DAİRE BAŞKANLIĞINA
 

Ardeşen Eski Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, yeni göreve atandı. Daha Önce Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü görevini yapan Sinan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin oluruyla  Şeker Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.
 
 “BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ”
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Bizim arkadaşlığımız rüzgarın seyrine göre değişmez. Bugüne kadar bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimseyi de görmedik. Bizim dava arkadaşlığımız ervah-ı ezel'de levh-i mahfuz'da yazılmıştır. Ancak, dava adamlığı da öyle kolay bir iş değildir. Yolumuz uzun, vazifemiz ağırdır. Hakka ve halka hizmet yolunda Rabbim güç kuvvet versin. Demiştin ya Reis! Sözümüz sözdür. Bu yoldan dönmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim