Başkan Bekar, “Genel başkanımız Sn. Şemsi Bayraktar'ın Sürekli gündeme getirdiği, ziraat Odaları olarak da bizlerde, gerek Ankara’ya gittiğimizde TBMM sinde, gerek bölgelerimizde milletvekillerimize, ilettiğimiz, olması gerektiğini sürekli onlara söylediğimiz, çiftçi borçlarının faizsiz ertelenmesi kabul edildi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan ‘hazine destekli kredi geri ödemelerini’ faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz.” ifadelerinde bulundu. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız, Sn. Şemsi Bayraktar’a, emeği geçen tüm milletvekillerine, çiftçilerimiz adına çok teşekkür eder, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.



GÜRSOY DUR DURAK BİLMİYOR
 
Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürsoy, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek, “İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Caddesinde asfaltlama çalışmamız devam etmektedir. Bu önemli çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerine teşekkür ediyoruz.” dedi.


 
GENÇ’TEN ZİYARET
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Dolaysıyla Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ve  Yürütme Kurulunu Ziyaret Etti. Genç, beraberinde Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar kent Konseyi Başkanı Önder Taşan Sosyal Yardım İşler Müdürü Hacı Nail Altunay ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bekir Sami Emiroğlu'nu ve engelliler Meclisi yürütme kurulunu ziyaret etti. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bekir Sami Emiroğlu “Biz engellileri hiç bir zaman yalnız bırakmayan her zaman her konuda destek olan başta sayın başkanımız AV. Ahmet Metin Genç'e ve ekibine yürütme kurulum adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın da söylediği gibi bizlerin üzerinde hiç bir zaman desteğini esirgemiyor. Bu haftanın da engelliler haftası dolaysıyla da bizleri her zamanki gibi yine unutmayarak ziyaret etti sorunlarımız dinledi gerçi ilçemizde abartacak kadar hiç bir sorunumuz yok engelliler adına kendisiyle bazı konularda fikir alış verişinde bulunduk kendisi bizlerin söylediklerini not alarak hemen gerekli talimatlarını verdi” dedi.
 


ÇAKIROĞLU KAN BAĞIŞLADI HAYAT KURTARDI
 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın Sosyal Politikalar Başkanı Kadem Çakıroğlu, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kollarının düzenlediği kan bağış kampanyasında 4 günde alanda oldu. Alanı hiç boş bırakmayan Çakıroğlu, kan bağışlayarak da başka hastalara umut oldu. Çakıroğlu, kanın bağıştan ziyade insanların hayatlarını kurtaran bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Kan bağışı vücudumuzun sıhhati içinde çok önemli. Düzenli kan bağışlayarak başka hastalara umut olmanın mutluluğuna paha biçilemez. Gençlik kollarımıza organizasyonu için teşekkür ediyorum” dedi.


 
GÜMÜŞHANE’DE ÇİFTÇİYE DESTEK SÜRÜYOR
 
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından İl Özel İdaresi destekleriyle il genelindeki çiftçilere yüzde 50 hibe destekli örtü altı ve tarla yetiştiriciliği için 283 bin adet domates, salatalık ve biber fidesi dağıtıldı. Dağıtılan fidelerle bin 400 ton domates, 400 ton salatalık ve 55 ton biber hasadıyla 8 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Temiz su kaynakları ve kirlenmemiş toprakları, organik üretim kültürüyle meyve ve sebzelerinde ayrı bir aroma ve tat bulunan Gümüşhane’de örtüaltı üretimin artırılması için son yıllarda yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden temin edilen domates, salatalık ve biber fideleri üreticilere dağıtıldı. Bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte çiftçilerimiz seralarda toprağı işleyip domates, salatalık ve biber fidelerini dikmeye başladılar.



VALİ DORUK KAYITSIZ KALMADI
 
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü"nde derdini anlatan çiftçi ve aynı zamanda hayvan yetiştiricisi Selami Tosun´un sorununun çözülmesi için haberi DSİ Bölge Müdürlüğüne yönlendirerek gereğinin yapılması talimatını verdi. DSİ yetkilileri Selami Tosun´un Hatila yolu üzerindeki evine gelerek kısa sürede gerekenin yapılacağı müjdesini verdi. Çiftçi Selami Tosun, Vali Yılmaz Doruk´a teşekkür ederek;
"Sayın Vali’mize ve DSİ´ye çok teşekkür ediyorum. Haber çıktıktan sonra buraya DSİ´den yetkililer geldi en kısa zamanda sorunun çözüleceğini söylediler. Çok mutlu oldum. Gerçekten çok büyük zorluklar çekiyorum. Depo olmazsa olmaz. 15-20 baş büyükbaş hayvan var. Bizim içme suyumuz da bu. Plastik depo suyu bozuyor kokuyor, hayvanlar içmiyordu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin! İnşallah su sorunumuz da kalıcı olarak bir gün çözülür." dedi.
 

 
 RİZE BELEDİYESİNDEN KAPSAMLI ÇALIŞMA

 
Rize Belediyesi, İslampaşa mahallesinde bulunan Şehir Mezarlığı’nda ana yollarda merdiven, ara yollarda beton ve mezarların temizlik çalışmaları tamamlandı.  Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan bayramı öncesi ve sonrası mezarlık hizmetlerinin sorunsuz devam ettirilebilmesi için mezarlık alanı içerisinde çalışmaları tamamladı. Mezarlığın ana yollarında merdiven çalışmaları yapılırken vatandaşların kabirlere daha rahat ulaşabilmesini sağlamak için patika yol  çalışmaları da düzenlendi.  Temizlik ve bakım çalışmalarının düzenli olarak yürütüldüğü mezarlık alanında, vatandaşlar yakınlarının kabirlerine daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşma  imkanı bulacak.
 

 
 
 
Editör: TE Bilisim