Polemikler oluştu ve İYİ partiden istifa ederek ayrıldı. Şimdi hangi partide siyasete devam edeceği konuşuluyor. Dün bu sütunda AK partiye geçişi ile ilgili bir senaryo yazıldı ama yapılan espri de maksadı aştık.

Davut Çakıroğlu AK Parti veya başka bir siyasi partiye transfer olacaksa bunun yeri zamanı ve elbette ki nezaketi vardır. Bu nedenle Trabzon siyasetinin değeri olan Çakıroğlu şu an itibariyle istifa ettiği konumda duruyor. Bakalım önünüzdeki aylar ne getirecek. Bunları hep birlikte göreceğiz ve sizleri bilgilendireceğiz.

BALTA’DAN KADİR GECESİ MESAJI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Balta mesajında, “Mübarek Ramazan ayını uğurlamaya hazırlanırken Kadir Gecesi'ne ulaşmanın manevi heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını dile getirerek "Bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ni bir kez daha idrak edeceğiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Allah'a hamd ediyoruz. Bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. 

BAŞKAN MAHALLELERİ ARŞINLIYOR

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan Gürsoy, Oğuz ve Gölgelik mahallelerini ziyaret etti. İncelemelerde bulunan Gürsoy, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 “ANNELERİMİZ HER ZAMAN BAŞ TACIMIZDIR”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Anneler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Başkan Ekim; “Varlığıyla hayatımıza anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle bizlere yol gösteren, iyiliğin, hoşgörünün, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin, Anneler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, bizleri yetiştirmek için her türlü güçlüğe katlanan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Anneler Günü’nü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu günler dilerim.” dedi.

 “ANNELER TOPLUMUN YAPI TAŞI”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Av. Işıl Demir Güner, anneler günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Yeşilay ailesi olarak tüm annelerin anneler gününü kutlayan Işıl Demir Güner, "Toplumun çekirdeği ailemizin yapı tapı taşı olan annelerimiz bizler için  mücadelemizin en önemli yardımcılarıdır.

Yapacak olduğumuz tüm çalışmalarımızda ailenin yapı taşı olan annelerimizin desteklerini öncelikli olarak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir çok bağımlılık çocuk yaşta oluşmaya başlamakta olup bu olumsuz alışkanlıkların bu yaşta tespit edilmesi  annelerimizin farkındalığı  ile  mümkündür. Bilinçli, farkıdalığı yüksek annelerimiz oldukça Yeşilay olarak çalışmalarımız daha kolay ve başarılı olacaktır. Bu nedenle öncelikli hedefimiz annelerimizin Yeşilayımızı daha iyi tanıması,  sahiplenmesi ve her zaman yanında bir telefon mesafesine olduğunu bilmelerini sağlamaktır. Tekrar tüm annelerimizin ve  bu mücadelemizde her zaman yanımızda olan annelerin, anneler gününü kutluyorum" dedi.

GÜNEŞ YAYLADA İFTAR YAPTI

Türk Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, memleketi Trabzon'da orucunu açtı. Düzköy İlçesinin Doğankaya Mahallesi Muhtarı Mümin Surul'un davetlisi olarak Doğankaya Mahallesi yaylasında iftar yapan Güneş, yayla havasında bol bol enerji depoladı.

NUHOĞLU’NU ZORLUOĞLU’NA ŞİKAYET ETMİŞLER!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Çarşıbaşı’nda altyapı çalışmaları tamamlanan Avni Akkan Caddesi’nin Büyükdere ve Salova Mahallesi kısmındaki asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, çalışmaları bizzat takip ederken, hem caddeye bağlanan ara yollar hem de yıllardır asfalt bekleyen bazı ara yolların asfaltlanması için ilave çalışmalar yapılıyor.

Ancak yıllardır asfalt bekleyen bazı ara yolların asfaltlanması ilçedeki bazı siyasetçileri rahatsız ettiği ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ulaşan şahıslar, “Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu asfaltı alakasız yerlere döküyor. Artık asfalt vermeyin” şeklinde şikayet ederek hizmeti engellemeye çalışmışlar. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun, ara yollarla ilgili daha önce Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek mutabık kaldığı öğrenilirken, Çarşıbaşılı vatandaşlar ise Başkan Nuhoğlu’na sahip çıktı.

Vatandaşlar “Başkanımız çalışıyor, Allah razı olsun. Hizmeti engelleyenlerin karşısında, başkanımızın sonuna kadar yanındayız.” diyor. Bizim kafamıza takılan konu şu? Gördüğümüz kadarıyla şikayet konusu olan yol üzerinde ikamet eden şahısların siyasi görüşü! Yuh diyoruz. Hizmetin siyasi görüşü mü olurmuş!

AHMET GÖREN O AÇIKLAMAYI NEDEN YAPTI?

Adalet ve Kalkınma Partisi Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak ilçede görev yapan üst düzey bir bürokratı uyarmak istedi. Bu bürokrat sosyal medyasında sürekli siyasi paylaşımlar yapan hatta bir ara milletvekili aday adayı olduğu partisinin milletvekilini eleştiren bir bürokrat. AK Parti devlet memurlarına önemli haklar verdi.

Ancak bazıları bunu yanlış algıladı. Bazıları devlet memuru olduğunu unutuyor, siyasetçiden daha fazla siyaset yapıyor. Hele de bir öğretmene yakıştıramadığımız durumlarla karşılaşıyoruz. Öğrenciler tarafından bazen öğretmenlere karşı öyle tavırlar görüyoruz ki üzülüyoruz. Herkes hak ettiği kadar saygı görür! Hangi görüşten olursanız olun önce insan olun. Önce kendi işinizi yapın. Gören’in açıklamasını yeniden yayınlıyoruz:

“Görüyorum ki devlet memurlarımız kendi işlerini bırakıp siyaset alanına girerek sosyal medya üzerinden hadlerini aşan ifadeler kullanmaktan çekinmemektedir. TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta dün olduğu gibi bugün de her koşulda bizlere desteğini vermiş, halkımızın her koşulda yardımına koşmuş, Beşikdüzü’nü hiç bir zaman yalnız bırakmamıştır. Şu bilinsin ki Vekilimiz Muhammet Balta her daim her vakit her yerde her koşulda vatandaşla iç içe olan bizimle dertlenen gönüllerde olan bir şahsiyettir. Hiç bir devlet memurunun halkın oylarıyla seçilmiş siyasetçileri sosyal medya üzerinden siyaset yaparak eleştirmesi haddine değildir. Herkes işini yapacak, haddini bilecek..."

Editör: TE Bilisim