“Devletimiz, Kovid-19’un yayılmaya başladığı ilk günlerden bu yana tüm dünyada etkilerini gösteren bu salgının etkilerini en aza indirmeye yönelik çok sayıda tedbiri erkenden hayata geçirdi ve çabalarına devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devletin bütün kurumlarıyla yürüttüğü bu mücadelede, sosyal devlet ilkesinin tüm gerekleri yerine getirilmektedir. Bu kapsamda ülke çapında yürütülen bu çalışmalara, ilçemizde de Kaymakamlık, Belediye, STK’lar, muhtarlıklar, tüm kamu kurum ve kuruluşları da yürüttükleri faaliyetlerle ortak olmaktadırlar.
 
Yasadığımız bu zor günlerin bir an önce geçmesi dileğiyle, Salgın sürecinde emeklerini ortaya koyup insanüstü bir gayretle çalışan; başta sağlık çalışanları olmak üzere, Vakfikebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya, Vakfıkebir Kaymakamlığı personeline, Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeline, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına, diğer kamu kurum kuruluşu personeline, muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi. Buna göre Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 1.753 aileye 1.000 TL nakit yardımı,  Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (665) Vakfıkebir Belediyesi (1750) ve Kızılay  (122) tarafından  toplam 2.537 aileye 250 TL’lik gıda paketi yardımı, Kızılay araçlığıyla 96 aileye kavurma, 241 aileye 400 TL nakit yardımı yapıldı. Ayrıca İŞKUR 435 kişiye kısa çalışma ödeneği ödedi.  Cumhurbaşkanlığımız aracılığıyla 4.754 65 yaş ve üstü vatandaşa maske ile kolonya, 30.000 vatandaş ve kamu kurumlarında çalışanlara maske dağıtıldı.
 
ARAKLI’YI GÖRÜŞTÜLER
 

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür  İbrahim Büyük, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret etti. Çebi, “Müdürlerimizle Araklı'yı görüştük. Nazik ziyaretleri ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.
 
HALKIMIZI UYARMAK GÖREVİMİZDİR
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Cumhur İttifakı’nı ve yeni sistemi savunma adına biz teşkilat mensupları var gücümüzle çalışıp halkı aydınlatacağız. Varlık sebebimizin gereği bu misyonu bize yüklemiştir.

Bir kesim insan yaşananlardan ders çıkarmayıp ülkemizdeki tehlikeleri yok saysa da, Atatürk’ün kurduğu bir partinin liderinin, içerde yatan FETÖ’cü gazetecilere özgürlük istemesini, yaptığı mitinginde Nazlı Ilıcak bağırıp, alandaki insanlara burada diye bağırtmasını da, Çanakkale ve Atatürk adına çevrilmiş bir filimin seyrine gittiğimizde Türk askerimize ve milletimizin işgalde yaşadıklarına üzüleceğimizi düşünürken Anzak askerine ağlayarak filimden ayrıldığımızı unutmayacağız. Her zaman söylüyorum, hiçbir partinin tabanıyla sorunumuz yoktur, yukarı yönetimlerin yaptıklarını anlatmak, halkımızı uyarmak görevimizdir. Yeni seçim yasasında hareket alanınızın kısıtlanacağını düşünmeniz normaldir. bu devlet kimsenin kötü projelerine kurban edilemeyecek kadar güçlüdür. Çünkü Türkiye lider Devlet Bahçeli ve partisi MHP ye emanettir.” dedi.
 
RTEÜ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİ
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından müdür atamaları yapıldı. 3 yıllık görev süreleri sona eren Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürlüklerine atama yapıldı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu müdürlüğüne yeniden Bankacılık ve Finans Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Önder Dilek ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne de Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih İslamoğlu'nun atamasının yapıldığı ifade edilerek, "Daha önce bu görevleri başarıyla sürdürmüş öğretim üyelerimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyor, yeniden atanan öğretim üyelerimize de görevlerinde başarılar diliyoruz." denildi.
 
YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN KIZILAY’A KAN DESTEĞİ
 
Yeniden Refah Partisi Artvin İl Başkanı Talip Sucu ile teşkilat mensupları Artvin Valiliği önünde basın açıklaması yaparak kurulan Kızılay Kan Bağışı Merkezine giderek kan verdi.

Yeniden Refah Partisi olarak Kızılay’ın yapmış olduğu bu çağrıya kayıtsız kalmadıklarını dile getiren Başkan Sucu, “Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Kızılay’a kan bağışı konusunda bizlere talimat vermesi üzerine bizler de Artvin ili Yeniden Refah Partisi ilçe teşkilatları iler birlikte, kadın kolları ve gençlik kollarıyla beraber hep birlikte geldik. Kızılay’a kan vermek için buradayız. Bizler de sırayla bu görevi yapacağız. Biz Kızılay’a, sağlık personellerine, teşkilatlarımıza, emniyet mensuplarına, ilçe başkanlarımıza ve Artvin halkına teşekkür ediyoruz. Tüm halkımızı da Kızılay’a kan vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
BALTA’DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Babalar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.  Balta, “Ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.Bizim toplumumuzun yapı taşını aile oluşturmaktadır. Baba da aileyi oluşturan en önemli iki fertten biridir. Aile müessesinde annenin rolü başka, babanın rolü başkadır.

İkisi birbirinin tamamlayıcısı, evlatların yetiştiricisidir. Bu anlamlı günde, babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkılmasının, onların yüzlerinin güldürülmesinin de önemli olduğuna inanıyorum.  Bu duygu ve düşüncülerle başta şehitlerimizin emaneti babalarımız olmak üzere hayatı boyunca maddi manevi bütün imkânlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.
 
KARATAŞ VEDA EDİYOR
 
Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atama kararnamesiyle Niğde’ye İl Emniyet Müdürü olarak atanan Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş veda ziyaretleri kapsamında İl Genel Meclisini ziyaret etti.

Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Karataş’a yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim