‘Hiç karşılaşmadık, konuşmadık, selamlaşmadık, göz göze bile gelmedik seninle ömrümüzce. Şimdi sen benim, bizim, değerlerimizin, imanımızın, kutsalımızın, mukaddesatımızın bugününe, yarınına, mazisine ve âtisine feda ettiğin canınla, kanınla ve ardında bıraktıklarınla en yakınımızdan daha yakınsın.  Borcumuz büyük, vebali ağır, temsili zor..Unutursak kanımız kurusun.’
 
15 Temmuz Tiyatro Değildir!
 
28 Şubat öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir de 15 Temmuz’la ilgili açıklama yaptı: ‘Milletimiz, geçmişten günümüze kadar yaşadığımız bu coğrafyada belirli aralıklarla darbelere maruz kalmıştır. Yapılan bütün darbelerin ortak özelliği emperyalist güçlerin eliyle yapılması, milletin milli ve manevî değerlerinin hiçe sayılarak toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin yok edilmesidir. Ülkemizde yıllarca sinsice yapılaşan ve neredeyse tüm dünyada teşkilatlanan Fetullahçı terör örgütü 15 Temmuz 2016' da bu darbelerden birini gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Kendi insanına acımasızca kurşun yağdıran bu vatan hainlerine milletimiz tarihe geçen bir ders verdi. İnsanımızı karanlığa mahkum edecek 15 Temmuz darbesini bertaraf eden Aziz Şehitlerimize Rahmet diliyorum ve Duamız odur ki Allah, bu necip millete bir daha hiçbir darbe yaşatmasın.’
 
Dünyaya Ders Verdik
 
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz 2016'da Türk tarihinin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığını kaydetti. Bıyık, "Milletimizin feraseti ile o karanlık gece hayırlı sabaha dönüşmüştür. Türk milleti o gece tüm dünyaya bir kez daha ders vermiştir. Her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, her bir köşesi ayrı bir destana tanıklık etmiş vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ettik. O hain gecede şehadete ulaşan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah'tan sağlık ve afiyet niyaz ediyorum.’
 
Barodan Tepki
 
Trabzon Barosu da 15 Temmuz FETÖ darbesini unutmadı: ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik fetö/pyd terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. 15 Temmuz 2016’ ya gelinen süreçte yapılan hatalarla yüzleşmeli, aynı hatalar tekrarlanmamalıdır.  Devlet hiçbir zümreye, cemaate, kuruma ayrıcalık tanımamalı, liyakat ilkesine sıkıca uyulmalıdır. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini engellerken vefat edenleri rahmetle, yaralıları minnetle anıyoruz.’
 
Biz biriz, bölemezler..
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çebi mesajında şu ifadelerin altını çizdi: ‘Tüm Dünya’nın yakından bildiği gibi hain FETÖ terör örgütü, bu Devlet sayesinde bir yerlere gelmiş, bu Milletin vergileriyle maaşlarını alan hainlerle kalleşçe devlet imkânlarını kullanarak, bu milletin paralarıyla alınmış olan silahlar, tanklar, uçaklar ve helikopterlerle 15 Temmuz 2016 gecesi bu millete kalleşçe saldırmış ve devleti ele geçirmeye çalışmıştır. Ancak bu necip millet, siyasi görüş gözetmeksizin, vatanını seven sağcısı, solcusu, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir sözü olan ‘Milletimle birlikte meydanlarda olacağım’ sözüyle 81 ilin tamamında meydanlara inerek o gece hainlere bu memleketi dar etmişlerdir.’
 
Keskin Ve Altun Ailelerinin Acısı
 
Trabzon Tapu Kadastro Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü ve aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Medya Ofisi çalışanlarından Miraç Keskin'in babası olan Abdullah Keskin (62) önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Akçaabat Hıdırnebi Yaylasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Keskin evli dün son yolculuğuna uğurlandı. Gazeteci meslektaşımız Özgür Özdemir ise kayınpederi Muzaffer Altun tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Altun, dün çok sayıda kişinin katıldığı cenaze törenin ardından defnedildi. Bizde TAKA Gazetesi olarak; Keskin ve Altun ailelerine başsağlığı dileriz.
 
Halkımız Kahramanca Savundu
 
Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Somuncuoğlu mesajında şunları söyledi; “15 Temmuz 2016 milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir.  Yüce milletimiz, vatanperverliğini dünyaya örnek olacak şekilde sergilemiştir. Bayrağımıza, ezanımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu vesileyle vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
Özer'den Nuhoğlu'na Ziyaret
 
Uluslararsı Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon merkezli Özer Nakliyatın patronu Abdullah Özer, İstanbul'da UND Başkanı Çetin Nuhoğlu'nu ziyaret etti.

Azerbaycan'dan gelen misafirleri ile gerçekleşen ziyarette Özer, "Başkanımız Çetin Nuhoğlu’nun sahibi olduğu ülkemizin dorsede lider markası #tırsan fabrikasını Azerbaycan’dan gelen dostlarımız As Grup firma sahibi Şahin Movsumov genel müdürü Tural Seyidov ve Resul Movsumov beraber ziyaret ettik" dedi. Özer, ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılında da sahalardan ayrılmayarak, "Bu aziz vatanımızı dini kullanan FETÖ terör örgütü darbe ile ele geçirmeye çalıştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılını geride bıraktık. Allah bu millete bir daha böyle darbeler göstermesin. Darbe şehitlerimizi minnetle yad ederken, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.
 
Macit’i Unutmadılar
 
Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube eski müdürü ve Doğruyol Partisi merkez ilçe eski başkanı Mustafa Macit, vefatının 11. Yılında anıldı.

Macit için Yeşilova mahallesinde ki kabri başında Kuran’ı Kerim okundu. Anmaya Makine Mühendisleri Odası eski şube başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Şaban Bülbül, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fulya Üçyıldız Bankoğlu, ailesi ve sevenleri katıldı. 

Tebrikler Ustaoğlu
 
AK Parti Trabzon Gençlik Kollarının efsane yöneticilerinden Ayhan Ustaoğlu, kendisine ne görev verilirse en iyi şekilde yerine getirir. İyi bir çevre dostu da olan Ustaoğlu, çevreyi sevip doğayı da korur.

Ustaoğlu, hafta sonu ailesi ile yaylaya gitti. Yaylanın yeşillikten çok çöplük olduğunu gören Ustaoğlu, eline poşeti aldığı gibi çöpleri topladı. Doğayı herkesin sevmesi gerektiğine vurgu yapan Ustaoğlu, yaylaya gelenlerin çöplerine de beraberinde götürmesi gerektiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim