Özak’ı zaman zaman ziyaret ettiğini ifade eden Kandaz, “Faruk abiyle siyaset ve spor konusunda konuşmadık bizim mahallenin Pazarkapının damadıdır. Trabzon’un çok önemli bir değeridir. Sadece belli istişarelerde bulunduk. Kendisine teşekkür ediyorum.  Kendisine sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

 “EN UFAK BİR MAHCUBİYET YAŞAMADIK”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve yönetiminde afet sonrası milletimize karşı en ufak bir mahcubiyet yaşamadık.  Kimse, “Nerede bu devlet?” demedi.  Elhamdülillah, Devlet Antalya’da, Rize’de, Muğla’da, İstanbul’da, Kastamonu’da, Bartın’da.” ifadelerini kullandı.

YARDIMLARI GÖRÜŞTÜLER

Of Kaymakamlığı tarafından organize edilen toplantıda Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yapılması planlanan yardım kampanyasının detayları görüşüldü. Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Of Belediye Başkan Vekili Oktay Ulusoy’un katılımıyla yapılan toplantıya kamu kurumları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda, son dönemde Akdeniz bölgesinde meydana gelen orman yangınları ile Batı Karadenz bölgesinde meydana gelen sel felaketlerinin yaşattığı tahribatın giderilmesi ve afetlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilerek yaraların en hızlı şekilde sarılması amacıyla Of’tan yapılacak yardımlar ile yardımların koordinasyonuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Öte yandan başlatılan yardım kampanyası kapsamında Oflu vatandaşlar yardım toplama merkezine yardımlarını teslim etmeye başladılar.

KURUKIZ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Sancaktepe Belediye Meclis Başkan Vekili Haşim İskender, önceki dönem Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Rıfkı Bektaş Şalpazarı Eğitim KST Derneği Başkanı Hasan Keskin ve beraberindekilerle Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ziyaret etti.  Başkanlar, Belediye Başkanı Sayın Refik Kurukız'ın katılımıyla Şalpazarı Dorukkiriş Etnografya Muzesini ziyâret ettiler ardından Merhum Çayan Hüseyin Aydın'ın kabrini ziyâret ederek Kuran-i Kerim okuyarak dua ettiler. AK Parti ilçe Başkanı Zeki Çabuk'u ziyaret ederek Acısu şifalı suyundan içerek sohbet ettiler.

 “MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, açıklamalarda bulundu. Başkan Köse, “son günlerde Gümüşhane kamuoyunda sıkça tartışılan Kürtün İlçemizin Üçtaş ve Günyüzü köylerinin ayrılarak, Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak isteğine ilişkin bazı hususların kamuoyuyla paylaşılması zaruriyetimiz hasıl olmuştur.   Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki 4 Eylül 2021 tarihinde ilgili köylerde yapılacak referandumun Gümüşhane’de kalma şeklinde sonuçlanacağına inancımız tamdır. Yapmış olduğumuz çalışma ve değerlendirmeler neticesinde bahse konu köylerimizin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığı, Doğankent ilçesine bağlanmalarını gerektirecek, kurumsal herhangi bir yatırım eksikliğinden kaynaklanmadığı ve vatandaşlarımızın bazı kesimlerce yanlış yönlendirildiğini müşahade etmiş bulunmaktayız. Üçtaş ve Günyüzü köylerinin Doğankent’e bağlanmaları durumunda daha çok yatırım alacağı gibi asılsız bir iddia ortaya atılarak vatandaşlarımızın yanlış yönlendirilmeye çalışıldığına şahit olduk. Bilinmelidir ki, 2021 yılı için tüm Doğankent Köydes bütçesi 862 bin 654 TL olurken, İlimiz Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından Üçtaş ve Günyüzü köylerinin yatırım bedeli ise bu ay itibariyle 1 milyon 193 bin TL olarak gerçekleşti. Yani Üçtaş ve Günyüzü köylerine yapılan yatırım harcamaları Doğankent İlçesinin tüm köylerine gelen yatırım bütçesinden çok daha fazladır. Sonuç olarak her iki köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızdan yukarıda verilen verileri dikkate almalarını ve referandumda verecekleri kararı aklıselimle yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KOÇ’TAN KAVŞAK ÖNERİSİ

Gelecek Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Okan Koç, Akçaabat Haçkalı Baba Hastane Kavşağı’nda gerçekleştirilen çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürdü. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Koç, “Akçaabat'ın kanayan yarası haline gelen trafik sorununa kalıcı çözüm bulmak yerine, geçici dene yap yöntemiyle çözüm bulmak yetersiz.  Ulaştırma Bakanı ve Karayolları Genel Müdürü Trabzonlu olduğu halde çözümsüzlüğün devam etmesini başkaca nasıl izah edecekler merak ediyorum. Koca bakanlığın ve Akçaabat'ı yönetenlerin kalıcı çözümü yok mu? Kalıcı çözüm olması için; Kavşağın etrafındaki binalara (Alt geçitten söğütlü galanima deresi çıkışına kadar) kamulaştırma yapılmalı ve viyadükle direkt gidiş geliş yapılmalıdır. Yan yollar da viyadük altından çalıştırılmalıdır. (Molozdaki viyadük gibi) Söğütlü Trabzon Üniversitesi altındaki kavşağa yoğunluğu azaltmak için Dal-Çık yapılmalıdır. (Kaşüstündeki Dal-Çık gibi) Akçaabat tanjant yolu haricinde Güney Çevre yolu derhal yapılmalıdır şayet olmuyorsa beklemeye gerek yok! Akyazı tünelinden Akçaabat'ın çıkışına kadar sahil yolu yapılmalıdır. Beşirli sahilini bozuyor diye oradan geçen anayola da karşı çıkıldı ama yapılmakta olan gülcemal projesiyle eskisinden daha güzel görünüme kavuşacaktır.”

KAHRAMANLAR UNUTULMADI

Giresun Valisi Enver Ünlü, 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.   Vali Ünlü, yayınladığı mesajda; “22 Ağustos 2020 tarihinde etkili olan aşırı yağışların ardından ilimizde yaşanan sel felaketi neticesinde 5 kahraman Jandarmamız şehadet mertebesine ulaşmış, 6 vatandaşımızın cansız bedeni bulunmuş, biri greyder operatörümüz olmak üzere 4 vatandaşımız da kaybolmuştur. Sel felaketinin ardından Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Bakanlarımız, komşu illerimizin Valileri ve görevlileri, bürokratlarımız, takviye ekipler, belediyelerimizin personelleri ve STK mensupları ilimize gelerek yaraların sarılması için büyük bir çaba sarf etmiştir. Devletimizin tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında durduğu, mağduriyetlerin hızlıca giderildiği bu bir yılda çok şükür ki afetin izleri önemli ölçüde silinmiştir. Geriye kalan süreçte de İnşallah çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu vesileyle 22 Ağustos 2020'de ilimizde yaşanan sel felaketinde ve geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinde şehadete eren kahramanlarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim