‘Salacık’ta sobalı balıkçı dükkanıma sık, sık gelirdi. Ve salonun ısınmadığını söylerdi. Bir gün işyerime geldim ve birisi ölçü alıyor.  Sordum kat kaloriferi için dedi. Kemal Dursun göndermiş ve benim işyerime kat kaloriferi yaptırdı. Ancak kendisinden izin alarak ücreti ben ödemek istediğimi söyledim ve ödedim. 30 yılda buralara geldik. Çok şükür. Kemal Dursun gibi insanlar kaldı mı bilemiyorum. Oğluna da yeni seçtiği hedeflerinde başarılar diliyorum.’

CORA ÇARŞIBAŞI’NDA

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu’ndan birlikte ilçede gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili bilgi aldı ve destek sözü verdi.

 “KOD ADI 2023 PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Araklı’ya değer katan projeler hız kesmeden devam ediyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Kod Adı 2023 projesi ile ilgili açıklamada bulundu. Çebi, ““Kaymakamımız Sn. Kürşad Karaca, Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Sn. Ali Ayazoğlu ve hocalarımızla birlikte Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu Kod Adı 2023 projesini Araklı’da gerçekleştireceğiz. Gençlerimiz Gençlik Merkezleri'nde kendi programlarını yazmayı, kendi robotlarını yapmayı öğrenecekler. Dijital çağda çocuklarımızın donanımlı, ülkemize ve milletimize hayırlı birer birey olabilmeleri için gayret gösteriyoruz. Hayırlı olsun inşallah.” İfadelerini kullandı.

SANCAR, MİMARLIK FAKÜLTESİ  DEKANLIĞINA ATANDI

Türkiye’nin köklü teknik üniversitelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dekanlığına Gümüşhaneli Prof. Dr. Cenap Sancar atandı. Trabzon’da 1955 yılından beri binlerce akademisyen ve bilim adamı yetiştiren KTÜ'de 1989 yılında mezun olduğu bölüme dekan olarak atanan Sancar'ın çok sayıda bilimsel çalışması, makalesi ve projesi bulunuyor. Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Bölge Planlama Ana Bilim Dalında görev yapan Sancar, 15 Şubat tarihinden itibaren atandığı Dekanlık görevine başladı. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden olan Sancar aynı zamanda Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Canan Sancar Özkök'ün abisi, Kelkit’in tanınmış şahsiyetlerinden emekli eğitimci Bünyamin Yücel’in de yeğeni.

EYNESİL DEREBAŞI MUHTARINDAN TEŞEKKÜR

Giresun’un Eynesil İlçesi Derebaşı Mahallesi Muhtarı Salih Topal,  Topallı ve Dizgine Deresi derelerinin ıslahının üçüncü etabı yapımı DSİ Genel Müdürlüğünce programa alınarak, DSİ Bölge Müdürlüğü ve İl Müdürlüğünce ihalesi yapılması dolayısıyla katkısı olan herkese teşekkür etti. Derebaşı Mahallesi Muhtarı Salih Topal yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Topallı ve Dizgine Deresi derelerinin ıslahının üçüncü etabı yapımı DSİ Genel Müdürlüğünce programa alınarak, DSİ Bölge Müdürlüğü ve İl Müdürlüğünce ihalesi yapılması dolayısıyla; emeği gecen ve destek veren başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk’e ve Kadir Aydın’a, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı’ya, hemşerimiz DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a, DSİ Bölge Müdürü Emre Akçalı’ya, DSİ İl Müdürü Ogün Şükrü Turan’a ve tüm DSİ çalışanlarına,  ayrıca projeyi takip edip gündeme aldıran bir önceki AK Parti İlçe Başkanımız Emrah Takaç, emeği gecen herkese teşekkür eder şükranlarımı sunarım” dedi.

HİKMET AKSOY VE MUHAMMET TAŞ UNUTULMADI

Trabzon basınına büyük emek veren Gazeteci - Yazar Hikmet Aksoy ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Bülent Alp , Mustafa Özcan ve Cemal Aksoy, Hikmet Aksoy’un Vakfıkebir Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Beşikdüzü Duygulu Mahallesi’nde kabri bulunan Gazeteci Muhammet Taş’ın mezarını da ziyaret ederek dua ettiler.

VAKFIKEBİR KIZ KUR'AN KURSUNDAN AÇIKLAMA

Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursuna sınavla hafızlık öğrencisi alınacak. Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu yöneticisi Fatma Kapal, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yürütülen örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında, Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursuna, Vakfıkebir Hikmet Kaan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulunun yapacağı sınavla sınırlı sayıda hafızlık öğrencisi alınacağını söyledi. Sınava başvuruların 1 Nisan 2021 - 16 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Fatma Kapal, sınavın ise 19 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 10.00 da Vakfıkebir Hikmet Kaan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulunda yapılacağını söyledi.

HAYIRLI OLSUN   

Şalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi’nden Mustafa Gülay (51) Niğde ili Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Erkek Öğrenci Yurduna müdür olarak atandı. Gülay, Şalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi’nde 1970 yılında dünyaya geldi. 2020 yılında yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı görevde yükselme sınavı sonucu Yurt Müdürlüğüne yükselerek Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Erkek Öğrenci Yurduna atandı. Gülay’a hayırlı olsun dileklerimizi ileterek başarılar diliyoruz. 

YARDIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay yaptığı açıklamada “Pandemi döneminde de ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarımızı sürdürüyoruz. 3 ay önce tedavisini üstlendiğimiz doğuştan engelli 9 yaşındaki Hazal Büyükdağ isimli kız çocuğumuzun ikinci tedavisine KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ettik. Tedavi sürecinde bizlere maddi desteğini esirgemeyen Dernek üyemiz Reyhane Tayfur hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.  Dernek üyemiz Faruk Atamer’in yapmış olduğu çalışma neticesinde Trabzon’un Of ilçesinde yaşamakta olan Deve ailesinin 8 yaşındaki  lösemi hastası güzel kızı Melisa’yı ziyaret ederek hem sorunlarını dinledik, hem de Bayburt Stuttgart  Derneği Başkanı yardımsever insan Yasin AYIŞIK beyin yavrumuzun tedavisinin daha iyi bir ortamda yapılmasını sağlamak için gönderdiği 2bin 250 Euro’yu ailesine ileterek Almanya ve Trabzon arasında dayanışma örneğini gösterdik.” dedi.

Editör: TE Bilisim