Bayraktar Trabzon ile ilgili gazetecilere şu değrelendirmeleri yaptı: 4000 yıllık geçmişi olan Mısır’la yaşıt bu şehri layık olduğu yere en kısa zamanda taşımalıyız. 1975 Nüfus sayımında Trabzon’un nüfusu 715.000 İstanbul nüfusu 1.715.000. Bugün Trabzon nüfusu 808.000 civarında. İstanbul’un kayıtlı nüfusu 18 Milyon. Bu şehirde yaşayan Trabzon’un nüfusunun en az iki katı kadar İstanbul’da Trabzonlu yaşamaktadır. Tabi yalnız İstanbul’da değil vilayetlerimizde ve yurtdışında yaşayan Trabzonluların sayısı belki de burada yaşayan nüfusun on katıdır. Bu nedenle Trabzon’un dünyada eşi benzeri yoktur. Ben bu şehirde doğdum büyüdüm babam da ben de, dayılarımda Trabzon lisesi mezunuyuz. Buranın mezun olup İstanbul yıldız üniversitesini bitirdik. Allah nasip etti bu şehre hizmet etme imkanı bulduk. Keşke daha fazla zamanımız olsaydı daha önemli hizmetler yapsaydık. Hep hayalimde daha fazla istihdam artırıcı projeler vardı. Bunlara ağırlık vermeliyiz. Bu şehirden göçün önünü kesmeliyiz’ dedi.

SANATÇININ DOSTLARI

Devlet eski Bakanı Faruk Nafız Özak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzonspor eski Asbaşkanı Haşim Saitoğlu Ressam Gülfem Kalfa Sayıtoğlu’nun resim sergisini Hayırlı olsun dilekleri ile birlikte açtılar.

KOYLAR YOK OLMASIN

Dünya Basın Federasyonu Üyesi ve Son Vakit Haberin Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ferhat Aydoğan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı makamında ziyaret etti. Son dönemde Fethiye, Göcek ve Dalaman Koylarında yapılmak istenen projeye karşı yükselen sesler nedeniyle, bölgedeki deniz turizmi ve doğal alanların tehdit altında olduğu iddiaları uzun süre ülke gündeminde kalmıştı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ı makamında ziyaret eden Ferhat Aydoğan hem Muğla - Antalya hattındaki koylar hem de bakanlığın turizm ve kültür alanındaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sohbet sırasında sosyal medya ve bazı basın organlarındaki manipülatif haberlerin ve söylemlerin halkı yanlış yönlendirdiğine değinen Nadir Alparslan, "Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için elimizden geleni yapıyoruz, ancak sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği ve kötü niyetli insan var. Gelecek nesilleri düşünerek yaptığımız projeler ve çalışmalar yanlış aksettiriliyor ve buna inanan vatandaşlarımız olduğunu görmek bizi üzüyor. Oysa, yaptığımız her şey hem halkımıza hem de gelecek nesillerimize daha güzel bir miras, ülke bırakmak için." dedi.

VALİNİN SEVGİSİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun hayvan sevgisi de ön plana çıkıyor. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaretinden sonra odanın önünde karşılaştığı Kemal Hacısalihoğlu ile bir süre sohbet etti. Hacısalihoğlu’nun köpeği Vodo’yu da seven Ustaoğlu, hayvanla bir süre de oynadı. Köpeğin sahibi Kemal Hacısalihoğlu, “Benim yavrum çok akıllıdır. Onun pasaportu bile var. Adı Vodo soyadı Hacısalihoğlu” dedi.

ÖZTEL VEDA ETTİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde, uzun süredir çeşitli kademelerde ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde hizmet eden Fazlı Öztel’in emekliye ayrılması nedeniyle Rektörlük Makamı tarafından veda yemeği düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı başkanlığında, Rektörlük Senato Salonu’nda bir araya gelen Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Prof. Dr. Cemil Rakıcı ve Prof. Dr. Akif Cinel, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Beziroğlu ile akademik ve idari personelimizin katıldığı veda yemeğinde Rektör Çuvalcı, Fazlı Öztel’e plaket sunarak hizmetleri ve katkılarından ötürü teşekkür etti.

61. ÜYE KURUKIZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesinin 61. Üyesi Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız oldu. Şalpazarı İlçesindeki Acısu Bahar Şenliği ve Fotoğraf Yarışması etkinliğini ziyaret eden Dernek Başkanı Gazi Ahmet Tezcan ve yönetimi belediye başkanı Kurukız’ı derneğe üye yaptılar. Kurukız, “61. Üyesi olduk. Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazi Ahmet Tezcan tarafından Derneğimizin 61. üyesi seçildik. Bizi bu onurlu Derneğe, Dünyanın en güzel plakası numarasıyla onurlandıran kıymetli Dernek Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi. Dernek Başkanı Gazi Ahmet Tezcan’da Kurukız’a ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti.

YEŞİLAY’DAN ANLAMLI ZİYARET

Yeşilay Rize Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır'da 28 yıl önce şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt'ün ailesine ziyarette bulundu. Yeşilay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, Anneler Günü dolayısıyla beraberindeki komisyon üyeleri ile birlikte Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 28 Ocak 1994'te Kulp ilçesine bağlı Naygültepe mevkisinde teröristlerle çıkan çatışmada 22 yaşında şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt’ün mezarını ziyaret etti. Ardından şehidin anne ve babası Hatice ve Halim Türüt’ün hayır dualarını alan ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyarette Şehit Türüt'ün annesi Hatice Türüt, “Rabbim benim evladıma kısa bir ömür yazmış onu alacaktı, ne kadar şanslıyım ki oğlumu şehit olarak aldı. Kötü bir sonla da alabilirdi ama oğluma şehit olmayı yakıştırdı. Evet şehit anasıyım adım Hatice ama Hatun Ana diyorlar bana. Oğlumun acısı hep yüreğimde ama rabbim beni şehit anası yapmış. Ağlamak, dövünmek şehit anasına yakışmaz. Rabbim acıma dayanma gücünü de veriyor” dedi.

GÜMÜŞ’E GÖREV

Anadolu Kültür Eğitim Spor ve Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten siyasetin sevilen, güçlü ismi Havva gümüş AKES-DER Trabzon il başkanı olarak atandı. Daha önce siyaset ve yerel yönetimler alanında birçok başarılı projeye imza atan Havva Gümüş, “Beni bu kutsal göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Kentimiz için çok çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim