AK Parti Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar, Trabzon Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale’yi ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Demirkale ziyaret için vekile teşekür etti.

‘LİDER KAYMAKAM’

Mavi Karadeniz TV Bölge Müdürü Recep Güngör, Arsin Kaymakamı Ahmet Ömer Özdemir'i makamında ziyaret etti. Güngör, ‘36 yıldır birçok idari amir ile çalıştım. İletişim donanımları üst düzeyde olmalı. Bu yönde örnek kişiliklerden birisi de Ahmet Ömer Özdemir’dir. Makam odasında imza atma ile idarecilik olmuyor. Sayın Özdemir kamu adına verdiğimiz hizmeti iyi algılamış, saygı ve sevgi çerçevesinde iletişimini gerçekleştirmiştir. Bu nedenle Arsin Kaymakamına teşekkür ediyorum’ dedi. Kaymakam Özdemir ise ziyaretinden dolayı Mavi Karadeniz TV Bölge Müdürü Recep Güngör’e teşekkür ederek "Basınımızın ve ilçemizin değerli şahsiyetlerinden biri olan sayın Güngör'ü görsel basından ve yazılı basından takip etmekteyiz. Trabzon ve Bölge illeri için verdiği hizmetleri taktir ediyor başarılar dileriz’ dedi.

REKTÖR UNUTMADI

Yeni yılın gelmesiyle birlikte GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Barışın, huzurun, toplumsal birlik ve beraberlik ruhunun egemen olduğu güzel bir yıl olmasını dileyen Rektörümüz, yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “İyisiyle kötüsüyle, acı ve tatlı hatıralarıyla dolu bir yılı daha pandeminin gölgesinde geride bıraktık. Gümüşhane Üniversitesi olarak, ülkemizin akademik ve bilimsel alanda gelişip kalkınmasına katkı sunmak amacıyla başarılarımızla dolu 2021 yılını arkamızda bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz akademik, kültürel ve sanatsal alanlarda göstermiş olduğu başarılarla kalitesini her geçen gün artırmaktadır. Söz konusu somut göstergelerden yola çıkarak, 2022 yılında Üniversitemizin çok daha başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur. Yeni umutlarla karşılayacağımız2022 yılının, hedeflerimize ulaşmada yeni bir fırsat olması için var gücümüzle çabalayarak, başarı grafiğimizi en üst seviyelere çıkaracağız. Bu vesile ile de Üniversitemiz adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda ve yakaladığımız başarı grafiğinin yükselişinde özverili şekilde gayret gösteren akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize ve tüm dostlarımıza en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. 2022 yılının başarı ve örnek projelere imza atacağımız yeni bir yıl olmasını en kalbi duygularımla temenni ediyorum. Tüm Gümüşhane Üniversitesi ailesinin ve halkımızın2022 yılını en içten dileklerimle kutluyor;yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum.”

ONLARA TATİL YOK

Siz onları görmezsiniz çünkü onlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte kalkar ve temizliğe başarlar. Sizler evinizden çıkana kadar etrafı pırıl, pırıl yaparlar. Çöpleri alırlar ve yıkanacak yer varsa yıkarlar. İşte Ortahisar Belediyesi’nin temizlik işçileri, İskenderpaşa camisinin etrafını temizliyor. Ve çevredeki esnafların vatandaşların büyük takdirini kazanıyorlar. Ne diyelim ellerinize sağlık.

ANKARA’DAN TRABZON’A

Ergin Aydın. AK Parti’nin merkez ilçe Başkanlığını uzun süre yaptı. Belediye Başkan yardımcısı oldu. Ankara’da Emek inşaat yönetim kurulunda yer aldı. Ve Aydın Şimdi de Ankara’da Ortahisar Yardımlaşma Ve Daşanışma Derneğini kurdu. Aydın, Ortahisar ilçe divanına katıldı ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi tarafından plaketle onurlandırıldı.

‘GÖZLERDE BIKKINLIK VAR’

Gelecek Partisi il başkanı Hasan Kamil Velioğlu ile il Sekreteri Arzu Ökten Uzunsokak Kunduracılar Caddesi’ndeki esnafı gezdiler. ‘Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomi gözlerdeki Işıltıdır sözlerine hak verdik. Çünkü vatandaşın gözlerindeki bıkkınlık, ümitsizlik, çaresizliği yerinde tespit ettik’ dediler.

AŞIK’A ZİYARET

AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Salimoğlu ve beraberindekiler Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ı ziyaret ederek il genelinde devam eden projelerle ilgili bilgi aldılar.

ESNAFLAR CHP’DE

Trabzon-Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak’ı ziyaret ederek yeniden aday olmaları dolayısıyla istişare yaptı ve Bak’ı bilgilendirdi.

İSMAİL BAŞ SAHADA

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkan Adayı İsmail Baş, “16 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Bakkallar ve Sebzeciler Odası Olağan Genel Kurulu ile ilgili başkan adaylığımızı açıklamış olmakla birlikte saha çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Duayenlerimizin hayır dualarını alarak yola çıktık. Bugüne kadar yüzlerce esnafımızla temas kurduk ve el sıkıştık. Kucaklaştık ve dertlerini dinledik. Derdimizi anlattık. Sevinçlerine ortak olduk ve acılarını paylaştık. Bugüne kadar yaptıklarımızı anlattık ve bundan sonra yapabileceklerimizi istişare ettik. Fikir aldık ve fikir paylaştık. Ne uçuk bir vaat verdik ne de birini karaladık ve suçladık… 8 yıldır yönetimde olup sizleri hatırlamayan yanınıza dahi uğramayan arkadaşlara eng güzel cevabi siz değerli üyelerimiz sandıkta verecektir” dedi.

KTÜ'YE 25 AKADEMİSYEN ALINACAK

KTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Orman Fakültesine 1 profesör, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri ve Tıp fakültelerine ise 1'er doçent atanacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 3, Of Teknoloji Fakültesinde 2, Trabzon Meslek Yüksekokulunda, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Edebiyat, Tıp ve Orman fakültelerinde 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek.

Trabzon ve Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokullarına 1'er öğretim görevlisi, Mühendislik Fakültesine 4, Rektörlük bünyesinde görev yapmak üzere 2, Fen ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerine de 1'er araştırma görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular, 12 Ocak'a kadar "online.ktu.edu.tr" internet adresinden yapılabilecek.

CANLI EĞİTİM

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü, Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi Meslek Tanıtımı etkinliği için canlı yayındaydı. KTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Yener Yazıcı, Trabzon Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi'nin, düzenlediği Uzaktan Kariyer Günleri Etkinliği’nde, Psikolojik Danışman Aysun Aygün moderatörlüğünde, KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü mezunu ve Yeraltı Maden Planlama Mühendisi (Eti Bakır A.Ş./Adıyaman) Beyzanur Tarakçı ile Instagram'da canlı yayına katıldı. Yayında, Maden Mühendisi tarafından üstlenilen görevler, iş imkânları, çalışma şartları, mesleğin geleceği vb. sorulara yanıtlar verildi.

ÜLKÜCÜLER ANDI

Şehit Eren Bülbül mezarı başında Trabzon Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an tilaveti ile anıldı. Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Bayrak ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende Şehit Eren Bülbül’ün annesine Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Bayrak Çiçek takdim etti ellerini öptü.  Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile PKK üyeleri arasında yaşanan çatışmada PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim