Polikliniklerde ilk üç sırayı 361 bin rakamıyla İç Hastalıkları, 227 bin 200 rakamıyla Ortopedi ve Travmatoloji, 184 bin 250 rakamıyla Göz hastalıkları oluştururken, bunları 155 bin 300 rakamıyla Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 105 bin 100 rakamıyla Kadın Hastalıkları ve Doğum poliklinikleri izledi.

Poliklinik sıralamasında Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk sırayı alırken, bu hastaneyi Fatih Devlet Hastanesi ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi izledi. Öte yandan 2017 yılında söz konusu hastanelerde 4 milyon 250 bin 650 hasta muayene olurken, 2018 yılında ise 4 milyon 413 bin 300 hasta muayene olmuştu.
 
Marenda Açılıyor
 

Trabzon’un en nezih ortamlarından birisi olarak hizmet vermeye başlayan Akçaabat Söğütlü Marenda cafe restoran bugün açılıyor. İş adamı Adnan Topsakal’ın kızının hizmete soktuğu Marenda restoran Söğütlü de olmasına rağmen tüm Trabzon’un tercih ettiği yer oldu.
 
Vardaloğlu Ailesi Acılı
 
Trabzon'un sevilen isimlerinden emekli orman mühendisi Turhan Vardaloğlu hayatını kaybetti. Merhum Vardaloğlu, dün İskenderpaşa Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Bostancı mezarlığında toprağa verildi. Turhan Vardaloğlu'na Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.
 
Daire Başkanı Baba Ocağında
 

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Daire başkanı Fatih Aksoy baba ocağı olan Trabzon’un Köprübaşı İlçesine gelerek halkla kucaklaştı. Aynı zamanda Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un kardeşi olan daire Başkanı Fatih Aksoy, “Çocukluğumun bu ilçede geçti. Her fırsatta ziyarete gelirim” dedi. Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Fatih Aksoy fırsat buldukça maçları kaçırmamaya çalıştığını ifade etti. Aksoy’un babasının da geçtiğimiz dönemlerde yılın babası olarak seçilmişti.
 
Tekataş Muhtarları Dinledi
 

Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi Muhtarı Salih Alşen ve Çınarlık Mahallesi Muhtarı Abdullah Mısır, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ı ziyaret ederek mahallelerin sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Müdür Tekataş sorunları not alarak hepsiyle ilgileneceğinin sözünü verdi.
 
Genç’ten Kandil Mesajı
 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bütün Müslüman aleminin Mevlid Kandili'nin tebrik eden Başkan Genç, "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın  doğum gününü idrak etmenin bir kez daha mutluluk ve sevincini yaşıyoruz. Doğumuyla dünyayı şereflendiren, insanlığa anlam katan, ilahi nuruyla yeryüzünde rahmâni ufuklar açan şefkât, merhamet, ve sevgi peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.S) selâtüselam olsun." dedi. 
 
Kültür Dayanışma Toplandı
 

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, görüş ve önerilerin yer aldığı toplantıyı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı. Sohbet havasında geçen toplantıda; Kültür-Sanat alanında önemli şahsiyetlerin Akçaabat'a davet edilerek ilçenin tanıtımının sağlanması, yıl boyunca ücretsiz kursların düzenlenmesi, Akçaabat'a sinema salonu ve özel tiyatroların kazandırılması, Akçaabat Gastronomi Festivalinin yapılması, Türk Dünyası etkinliklerinin Akçaabat'ta düzenlenmesi, seyahat acentaları ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi, Akçaabat'a bir sanat sokağının kazandırılması önerileri kurul toplantısında gündeme getirildi. Kurul toplantısına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, İsmail Topal, Mustafa İnal, Kenan Demir, Mehmet Salih Atadinç, Yılmaz Topal, Yusuf Hocaoğlu, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.
 
OKE’ye Enerji Yönetimi Ödülü
 

Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE), 6. Su ve Çevre Konferansı ödüllerinde ‘Çevre Dostu Biyokütle Enerji Yönetimi’ ödülüne layık görüldü.  Çorum Mecitözü Biyokütle Santrali projesiyle ICCI 2019 Biyokütle ve Atık kategorisinde ‘Enerji Oscar’ı kazanan Oltan ve Köleoğlu Enerji, yaptığı başarılı çalışmalarla bir ödüle daha layık görüldü.  OKE bu kez de, Ankara’da düzenlenen ve ülkemizin 7 coğrafi bölgesinden belediyeler ile firmaların katıldığı 6. Su ve Çevre Konferansı ödüllerinde Çevre Dostu Biyokütle Enerji Yönetimi Ödülü’nü aldı. Ödülü OKE Yatırım Koordinatörü Anıl Badem aldı. Kendilerini bu ödüle layık gören herkese teşekkür eden Anıl Badem; enerjinin en değerli ve gerekli kaynaklardan biri haline geldiğini günümüzde, Türkiye’nin imkanlarını kullanarak ihtiyacı gidermenin çabası içinde olduklarını bildirdi. OKE Yatırım Koordinatörü Anıl Badem’e ödülünü Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu verdi.
 
Alper Tebrik Etti
 

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’ in Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrif etmesinin sene-i devriyesi olan Mevlit Kandilini birlik beraberlik içerisinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle teşkilatımızın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyorum” dedi.
 
Düzköy’de neler oluyor?
 

Trabzon’un Düzköy İlçesinde yaylalarda yapılan kaçak yapılara yıkım kararı çıktı. Düzköy İlçe Kaymakamlığı 2018’de veya sonrasında yapılmış olan binalar ve bazı yerlerde çitlerlerle yolları kapatanlar için yıkım kararı aldı. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen ekiplerin harekete geçmesi sonrasında vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Gündüz saatlerinde yapılan yıkımı vatandaşlar ise akşam saatlerinde duydu. Bir araya toplanarak olaya tepki gösteren vatandaşlar ile görevliler arasında gerginlik yaşandı.
Editör: TE Bilisim