Cora, Köprübaşı heyetinin taleplerini takip edecek.  Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile İlçe Başkanı Hakan Kocaman da birlikte önce Trabzon Milletvekili Salih Cora, ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İlbank Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş’ı makamında ziyaret ettiler. Çarşıbaşı ekibi de Ankara’ya kamp kurdu.
 
GENÇLER BU SİZE ÖRNEK OLSUN
 
Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, dün bize bir fotoğraf gönderdi. Sabah erken saatlerde Değirmendere Mahallesinde çektiği fotoğrafta 80 yaşındaki bir amca el arabası ile karton toplayıp satarak rızkını kazanıyordu.

Kara, amcaya yaklaştı bir süre sohbet etti, halini hatrını sorduktan sonra bir isteği olup olmadığını sordu. Amcanın ders niteliğindeki cevabı karşısında duygulanan Kara, “Amcamız ben ekmeğimi kazanıyorum. Çalışana Allah veriyor. Daha garibanlar var onlara yardım edin dedi. Amcamıza helal olsun. 80 yaşında hala daha rızkının peşinde. Bu da iş beğenmeyip çalışmayan gençlere bir ders olsun. Çalışana her yerde ekmek var” dedi.
 
UZUN SÜRE ARDINDAN AKŞAM SOHBETİ
 
Pandemi dönemi ile evlere kapananlar yaklaşık 3 aydır bir yere gidemediler. Süreç normale dönünce de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek dışarda oturmalar başladı.

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, kentin sevilen simalarından Cevdet Binay, şoför esnafı, oda seçimlerinde her zaman abi rolünde olan Taşkın Yurtsever, İlik’in sağ kolu Haldun Gürer ve gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk, Çukurçayır Mahallesinde akşam sohbeti ettiler. Sohbetin ağırlıklı konusu Trabzonspor’un şampiyonluğu ile alakalıydı. Sonrasında biraz özel konular konuşuldu. Onlar da bizde kalsın.
 
ERDOĞAN, NECMETTİN ÖĞRETMENİ UNUTMADI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ömrünün baharında hain terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ı şehadetinin 3'üncü yıl dönümünde rahmetle andı.

Ebediyete irtihal etmiş, istikbalin mimarı tüm öğretmenleri hürmetle yad eden Erdoğan, şunları kaydetti:"Bu vatanın şehadete eren tek bir evladının kanı yerde kalmayacak. Kalemin silaha, birliğin tefrikaya, iyiliğin kötülüğe, huzurun teröre galip geldiği bir Türkiye için durmadan çalışmaya devam edeceğiz."
 
MESAİ ARKADAŞLARI ÇAKAR’I UNUTMADI
 
Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen heyelan-taşkın afetinde hayatını kaybeden 10 vatandaşımızdan biri olan, DSİ personeli Hasan Çakar’ı mesai arkadaşları unutmadı. Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 tarihinde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği heyelan-taşkın afetinin üzerinden bir yıl geçti.

Yaşanan bu acı olayda hayatını kaybedenlerden biri olan, DSİ 22. Bölge Müdürlüğüne bağlı 221. Şube Müdürlüğünde operatör olarak görev yapan Hasan Çakar, DSİ 22. Bölge Müdürü v. Dr. Emre Akçalı, Bölge Müdür Yardımcısı Olcay Çubukcu, 221. Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya ve mesai arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı. Öte yandan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan İnteraktif Taşkın Müzesinde, Hasan Çakar’ın anısına bir bölüm oluşturuldu. Bölümde Çakar’ın biyografisiyle birlikte, taşkın anında kullandığı iş makinesi ve yaşanan bu acı olayı anlatan çeşitli materyaller sergileniyor.
 
 “KIDEM TAZMİNATI İŞÇİNİN GÜVENCESİDİR”
 
Ülkem-İş Konfederasyonu ve Öz Sağlık Sen adına Adem Kasap,  açıklamada bulundu. Kasap, “Son günlerde yazılı ve görsel medyada Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında yeni bir düzenleme yapılacağı haberleri yer almaktadır. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi düzenlemesinin içeriğini incelediğimizde, her yıl gündeme gelen kıdem tazminatının yeniden dizayn edilmesine yönelik bir düzenleme olduğu ortaya çıkmaktadır. Geçtiğimiz günlerde bir TV programına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yapmış olduğu açıklamasında’’ Taraflarla müzakere yapıyoruz, birden çok model var, taraflardan önerilerini aldık, netleştikten sonra detayları açıklayacağız’’demiştir. Sn. Bakana sormak istiyoruz; bahsetmiş olduğu taraflardan kasıt kimlerdir? Merak etmekteyiz. İşçilerin geleceğini direkt etkileyecek olan bu düzenlemenin müzakeresiyle alakalı Konfederasyonumuza ne bir davet gelmiştir, ne bir görüş sorulmuştur nede bir bilgilendirilmede bulunulmuştur. Yoksa her zaman ki gibi malum konfederasyonlarla görüşerek, bu işi oldubittiye getirmeyi mi düşünüyorsunuz? Şayet böyle bir düşünce var ise biz buna kesinlikle karşıyız.
 
Kıdem tazminatı işçinin alın teri ve iş güvencesidir. Kimse bu alın teri üzerinden farklı hesaplar yapmaya kalkmasın. Kamuda çalışan işçilerin kıdem tazminatı gibi bir sorunu yoktur ve de yeni bir düzenlemeye ihtiyaçta yoktur. Bir düzenleme yapılacak ise özel sektörde bu haktan faydalanamayan işçiler için yapılmalıdır. Bizde bu çalışmaya Konfederasyon olarak katkı vermeye hazırız. Ancak Kamu kurumlarının dahil edilmek istendiği, kazanılmış olan haktan en ufak bir geriye gidişin olduğu bir kıdem tazminatı düzenlemesinin her zaman karşısında olduğumuzu buradan açıklıyoruz.” dedi.
 
GÜMÜŞHANE'DE BAŞSAVCI VE AĞIR CEZA REİSİ DEĞİŞTİ
 
Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2020 Yılı Ana Kararnamesiyle Gümüşhane’de Başsavcı ve Ağır Ceza Reisi başta olmak üzere çok sayıda atama gerçekleştirdi. 548 sayılı kararnameyle Gümüşhane

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak Bartın Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken Kemer Cumhuriyet Savcısı Veli Ecir Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atanırken, Nevşehir Hakimi Bayram Ünlü ise Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.
Editör: TE Bilisim