Üniversitenin kurumsal misyonu ve vizyonu çerçevesinde devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili önemli bilgileri aktarmak amacıyla Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’ne bağlı KTÜ TV’ye konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gündem Özel Programı kapsamında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

 ‘BİZİM DERDİMİZ SADECE TÜRKİYE’DİR’

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Trabzon'da Kamuda görev yapan her kim varsa, hangi siyasi görüşten olursa olsun, yaptığı işten eminse, liyakatından şüphesi yoksa hep arkalarında durduk durmaya da devam edeceğiz. Görevini güzel ve topluma yakışır yapan hiç kimsenin siyasi görüşünün önümüze koyulmasına açık değiliz. Bu insanlar bulundukları makamlarda tedirgin olmamalı, yaptıkları görevlerinde daha başarılı olabilmeleri içinde hiç bir kesimin siyasi tehdidine maruz kalmamalıdır. Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim derdimiz sadece Türkiye’dir. Son zamanlarda kamu görevlilerini suçlu gibi gösterme gayretinde olanların afaki ve uydurma sözlerle yaptıkları yakıştırmaların hükmü yoktur. Kendisinden olmayanları hırsız ve mahsurlu görenlerin inadına ırk, din, dil, Alevi, Sunni, Türk, Kürt, Arap gibi hiç bir farklılık bizim meselemiz olmayacaktır. Yalanla iletişim kurup halkı yanıltmak bir başarı değildir. Sadece yenilginin ertelenmesidir. Irk birbirimizden koparana, Din bizi ayrıştırana, Politika bizi bölene kadar hepimiz #İNSANDIK.”

BAŞKAN GEDİKLİ SAHADA

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Bekar’ı ziyaret eden Başkan Gedikli gündeme dair istişarede bulundu. Başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan Gedikli, önümüzdeki süreçte daha da ön plana çıkacak gibi görünüyor.

DEĞİRMENCİ'YE ZİYARET

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Trabzon İl eski yöneticilerinden Cengiz Değirmenci'yi ziyaret etti. Parti teşkilatında uzun yıllar görev yapan eskimez yönetici Değirmenci'yi Karşıyaka Mahallesindeki mekanında ziyaret eden Çebi, gündemle alakalı sohbet etti.

4. DOZ ŞİFA OLSUN

RTEÜ Tıp Fakültesi̇ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz 4. doz Koronavirüs aşısını oldu. Rize Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4. Doz aşısını olan Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz, koronavirüsle mücadelede aşının önemine de dikkat çekti.

ÇARŞIBAŞI HEYETİ BAŞKENTTE

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara ile birlikte başkent Ankara’ya çıkarma yaptılar. Ankara ziyaretleri kapsamında TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ettiler. İlçe ile ilgili yatırım ve projelerin takibini yaptılar. Çarşıbaşı heyeti Muhammet Balta’ya ilçelerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

CİRAV TEŞEKKÜR ETTİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “İhracatçıların yıllarca özlemini duyduğu, ihracat camiamız için büyük bir ihtiyaç olan, ihracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldıracak ihracatçılara özel bir kredi garanti fonunun kurulması, ihracatımız açısından çok hayırlı bir gelişme olmuştur. Yıllardır ihracatçımızın finansmana erişimde yaşadığı en büyük problem teminat sorunu olmuş ve ihracatçımız kredi kullanımında bankalara verecek uygun fiyattan teminat bulamadığı için sürekli ihracatçıların neden bir Kredi Garanti Fonu olmadığı hususunu sorgulamıştır. Sağ olsunlar Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet MUŞ Bey göreve gelir gelmez ayağının tozu ile bugüne kadar çözümlenemeyen bu konuyu gündeme almıştır. Sayın Bakanımızın, tüm ihracat camiasının katkısı ile “İhracat Kredi Garanti Fonu” kuruluşunun gerçekleştirmesi ve yasa tasarısını hızlı bir şekilde TBMM gündemine taşıması, ihracatımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Halen TBMM’de bulunan bu kanun tasarının kabul edilmesi ile ihracatçılara yönelik ihtisaslaşmış bir "İhracat Kredi Garanti Fonu" kurulmuş olacak ve ihracatçıların finansmana erişimleri kolaylaşacak, daha düşük maliyetle Eximbank ve diğer Bankalardan kredi kullanım imkanı doğacaktır. Bu vesile ile bu oluşumu kısa süre içinde hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet MUŞ’a şükranlarımızı sunuyoruz.”

VELİOĞLU DEĞİRMENDERE’DE

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yönetimi ile birlikte Değirmendere Mahallesi Muhtarı Saniye Kara'yı ziyaret ederek Değirmendere Mahallesini masaya yatırdı. Velioğlu, “Kıymetli muhtarımıza samimiyetinden ötürü şükranlarımızı sunuyor ve başarılarının devamını diliyorum...”

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Beton mikserleri, geçtiğimiz ay yeni asfaltlanan Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü- Yeşilce Grup Yolu'na seyir halinde döktükleri harçlarla yolda tehlike saçmaya devam ediyor. vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi, “Özellikle yokuş ve dik yollarda dökülen betonlar, bir yandan kirliliğe sebep olurken bir yanda ise yolu kullanan sürücüler için tehlike oluşturmaktadır. Beton mikserlerinin seyir halinde yollara döktükleri harçları mutlaka temizlemeleri gerekmektedir. Bu bir vatandaşlık görevidir. Temizlemeyenler hakkında ilçe kaymakamlığının talimatıyla kolluk kuvvetleri, zabıtalar bu gibi durumları tespit edip gerekli yaptırımı uygulamalıdır. Yollarımız milli servettir. Tüm vatandaşlarımızın istifa ettiği sosyal donatı alanlarıdır.”

Editör: TE Bilisim