Şalpazarlı Türkiye sualtı sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve TV spor yorumcusu yapımcı yazar Mustafa Kahraman’ı belediyede ağırlayan Kurukuz, bir süre sohbet etti. Bayram tatili için geldikleri memleketleri Şalpazarı’ndaki değişim ve gelişmeleri takdirini eden Özen ve Kahraman, çalışmaları için Kurukız’a teşekkür ettiler.
 


 AKÇAABAT’IN BİTMEYEN ÇİLESİ TRAFİK
 
Trabzon-Akçaabat Karayolu yaşanan trafik yoğunluğu bayram nedeniyle çoğalınca trafik adeta çileye dönüştü. Türkiye’nin trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden birisi olduğu açıklanan Akçaabat geçişinde bayram nedeniyle gurbetten gelen sürücüler de eklenince Akçaabat geçişi neredeyse durma noktasına geldi. Akçaabat trafiğini her iki yönde de geçmek için alternatif yolları da deneyen sürücüler sahil yolu ve Pulathane bulvarında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yıldızlı'da nerdeyse tünel çıkışında başlayan ve Haçkalı Baba Hastanesi Kavşağı ve oradan da Kavaklı’ya kadar  uzayan araç kuyruğu sürücüleri bunalttı. Özellikle Akçaabat şehir içerisine ve Düzköy istikametine gitmek isteyen çok sayıda araç sahibi sahil yolundaki yoğunluktan kaçarak Pulathane bulvarına yönelmesi burada da uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, Akçaabat Sahil yolu ve Pulathane Bulvarının şehir içi yol olarak kaldığını ve artık karayolunun  ihtiyaca cevap vermediğini alternatif yol yapımında ise geç kalındığını ifade ettiler.
 

 
BAYRAMDA KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ
 
Trabzon’da ticarette ilk sıralarda olan, fabrikaların desteğini bölgeye çekerek kentin ticaretine canlılık katan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, kurban bayramını memleketi Ordu’nun Ünye İlçesindeki köyünde geçirdi. Şirketin yönetim kurulu üyeleri, kardeşleri Harun, Nihat, Erol ve Adem  Güneş ve yeğenleri ile birlikte köyüne giden Güneş, bayram namazını köyünde kıldı. Akabinde kurbanını kesti ve köylüleri ile birlikte yedi. Tüm herkesin bayramını köyünden kutlayan Güneş, “Ordu Ünye'de köyümüzde, doğduğumuz topraklardayız. Komşularımız ile birlikte bayram namazımızı eda ettik, sosyal mesafe ve kurallara uygun şekilde bayramlaştık. Tüm dostlara komşularımız ile birlikte hayırlı bayramlar ve cumalar dileyerek çok selam ederiz” dedi.
 


MUHTAR EKİBİ TOPLADI, CAMİYİ HAZIRLADI
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Acısu (Koryana) Mahalle Muhtarı Ahmet Özkurt, bayram ve Cuma namazı öncesinde yakın ekibini topladı. Namazın kılınacağı caminin avlusunu hijyen kurallarına uygun olarak ekibi ile yıkayan muhtar Özkurt, ardından da yer yüzey dezenfektanı ile avluyu hijyenledi. Muhtar Özkurt, “Camimiz hem bayram hem de Cuma namazı için hazırdır. Hijyen kurallarına uyuyoruz. Maske, mesafe ve hijyene dikkat ediyoruz. Herkese hayırlı bayramlar” dedi.
 

 
ZEYBEK HUZUR DİLEDİ
 
GÜ REKTÖRÜ Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı:
“Yardımlaşmanın ve dayanışmanın bizler için önemini hatırlatan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerimizden olan Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutlayacak olmanın sevinci içerisindeyiz. Bayramlar, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın önemini anlayabileceğimiz yegâne günlerdendir. En önemlisi de kurban; Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Bayramların asıl gayesi de içinde yaşadığımız çağda, uğradıkları haksız muamelelere tanıklık ettiğimiz ve bayram sevincini yaşayamayan insanlarımızın hüznünü yüreklerimizin derinliklerinde hissetmek ve onlara kucak açabilmektir. Gümüşhane Üniversitesi ailesi adına bu bayramda yapılan ibadetlerin ve kesilen kurbanların kabul olmasını dilerken, başta Gümüşhanemiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, hep birlikte ulaşacağımız sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim.”
 


MÜBAREK OLSUN
 
Bu bayram gurbette kaldım ben yine.
Sıla hayaline daldım ben yine.
Hasretten nasibimi aldım ben yine.
Dostlar bayramın mübarek olsun.
Sılada olsaydım mutlu olurdum
Hasret sancısından hep kurtulurdum
Bende bayram yapar huzur bulurdum
Dostlar bayramınız mübarek olsun.
Ana baba Bacı kardeş hayalde durur
Sılanın hasreti yakar kavurur
Gurbette bayramlar sıkıcı    olur.
Dostlar bayramınız mübarek olsun
Süleyman diyorki gurbette bayram
Tadı yok tuzu yok gönüller viran
Vuslata ermeyi özlerim her an
Dostlar bayramınız mübarek olsun
 
Süleyman USTA
ESPİYE /GİRESUN
 


 REKTÖR UZUN’UN KURBAN BAYRAMI MESAJI
 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Bayramlar; birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı günlerdir. Bu coşkunun her zaman yaşanmasını, evlerimizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyorum” dedi. Kurban Bayramı’nın İslam Âlemine ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Uzun, “Bayramlar bize her zaman birlik ve beraberliğimizi hatırlatan, dayanışma ve kardeşliğimizin pekiştirildiği mukaddes günlerdir. Her bayramın ayrı bir anlamı olsa da bu bayramın bizler için farklı bir anlamı daha mevcut. Küresel bir salgının yaşandığı bu dönemde geçmiş bayramlara oranda daha dikkatli ve titiz olmamız gerekiyor. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için bayram süresince sosyal mesafeye özen göstermeli, hijyen koşullarını en üst seviyeye çıkarmalıyız. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına kulak verirsek huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçireceğimize gönülden inanıyorum. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramı’nı, en kalbi duygularımla kutluyor; başta Bartın Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm halkımız ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 

 
CORA’DAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI
 
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dün sabah saatlerinde mecliste kabul edilen sosyal medya düzenlemesine yönelik kanun teklifinin insanların hukukunu korumaya yönelik pozitif bir düzenleme olduğunu söyledi. Asıl hedefin sosyal ağ sağlayıcısının Türkiye’de temsilci bulundurmasını sağlamak olduğunu dile getiren Cora, “Bu düzenleme ile yeni bir hukuk inşa edilmekte, sosyal medyada kişilik hakları ihlal edilenler için hak arama imkânı kolaylaştırılmaktadır.
Hak arama imkânının olmadığı yerde hiç kimse özgürlükten bahsedemez. Kullanıcıların gizli hesaplar arkasına sığınarak alenen işlediği suç paylaşımlarına muhatabı tarafından daha hızlı müdahale edilecek. Suç unsuru içeren paylaşım halinde ise ilgili hesaplara erişim engelleme yerine ilgili içeriğin çıkarılması sağlanacaktır. Bu şekilde temel hak ve ödevler korunacak. İnsanların onur ve saygınlığına yönelik saldırılar sonuçsuz kalmayacaktır. Kanunun ülkemize, milletimize ve tüm sosyal medya kullanıcılarına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 

 
Editör: TE Bilisim