31 Mart seçim sürecinde, Başkan Zorluoğlu’nun Ortahisar ilçesinin Kaymaklı Mahallesi’ndeki ziyaretlerinde kendisine oyuncak sözü verdiğini ifade eden Ali, “Başkanım oyuncağımı almaya geldim” dedi. Ali’nin bu davranışından çok memnun olan Zorluoğlu, oyuncağını teslim etiği misafiri ile uzun süre sohbet etti. Ali ile olan bu anısını sosyal medyada paylaşan Başkan Zorluoğlu, “Tek başına odama kadar gelip 'bana oyuncak sözünüz vardı' diyen Ali'yi medeni cesareti ve özgüveninden ötürü tebrik ediyor, alnından öpüyorum. Aferin Ali” ifadelerini kullandı.
 
Plan Ve Bütçenin Yıldızı Cora
 
2019 yılının sonuna geldik. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilgili bakanlıkların, kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri maratonu yaşandı.
Yaklaşık 1 ay süren maratonda 2020 yılının tahmini bütçeleri görüşüldü ve onaylandı. 2020 yılı bütçesinde en fazla pay Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na ayrıldı.  Görüşmeler sırasında zaman zaman hararetli anlar da yaşandı. Her bütçe görüşmesinde neredeyse AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ile HDP milletvekilleri karşı karşıya geldi. Cora avukat olması hasebiyle hukuk dilini çok iyi kullanarak hem kanun ve yasalara hakimiyeti hem de akılcı tezleri ile HDP’lilerle adeta ders verdi.  Her bütçe görüşmesinde de konuşma yaparak partisini temsil eden Salih Cora, olaylara hakimiyeti ile alkış aldı, Trabzon ile ilgili yatırımlar konusunda da neredeyse bütün bakanlara şehrin beklentilerini iletti. Cora performansı ile Plan ve Bütçe görüşmelerinin yıldızı oldu.
 
Başkan Ekim Teşekkür Etti
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Akçaabat ziyareti için teşekkür etti.  “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kalabalık bir heyetle Akçaabat’a gelerek istek ve talepleri dinlemesi bizleri ziyadesiyle memnun etti.” diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilgili idari amirleri ile ilçemize gelerek kapsamlı bir toplantı düzenledi. Toplantıda; Akçaabat için büyük öneme sahip sahilden geçirilmesi planlanan yol ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sahilden geçirilmesi planlanan yolun Akçaabat sahili yok edeceğini ve buna topyekûn birlik olarak izin vermeyeceklerini vurguladı. Başkan Zorluoğlu sahişller konusundaki kararlılığını lşu cümlelerle gösterdi ‘Gerekirse 3-5 yıl daha yol sorunu yaşarız ancak sahillerimizi feda etmeyiz; farklı alternatifler üretmeliyiz’ Başkan Zorluoğlu’nun Akçaabat ziyareti ve Akçaabat’ın da diğer ilçeler gibi hak ettiği hizmeti alması konusundaki titiz tutumu ilçemize verdiği değerin bir göstergesidir. Akçaabat Belediyesi olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile bugüne kadar verimli bir işbirliği süreci geçirdik. Bundan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğimiz ve ortak çalışmalarımız devam edecektir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Akçaabat Belediyesi ile yaptığı titiz, hakkaniyetli ve işbirlikçi çalışmalarından dolayı teşekkür Akçaabat halkı ve belediyemiz adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Sanatevi'nden Plaket
 
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11. Uluslararası Sanat Günleri’ne katkısı nedeniyle Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve beraberindekiler, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Taç, 17 – 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Sanat Günlerine katkısı nedeniyle TTSO’ya teşekkür etti ve plaket sundu. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bir kentin ilerlemesi için kültür ve sanatın mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “11 yıldır sürdürdüğünüz Sanat Günleri için kent adına size teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kurt’tan Mesaj
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı: Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücünü geleceğimizin teminatı olarak görmeliyiz. Bu vesile Türkiye’de kadına seçme seçilme hakkı verilmesi için 1920 li yıllarda  şehir şehir dolaşıp konferanslar vererek katkı sağlayan Trabzon Türk Ocakları Şube Başkanı Süreyya Hulusi Hanımı da rahmetle anarak, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, kadının siyasi temsilinin daha da artmasını temenni ediyorum.” Dedi.
 
ABD’ye Yeniden Gidecek Mi?

KAR Yapının Yönetim Kurulu Başkanı, Hekimoğlu futbol kulübünün Başkan yardımcısı Sami Karaman aynı zamanda TTSO meclis üyesidir.

Karaman 16 Kasım ile 23 Kasım tarihleri arasında oda tarafından ABD’ye yapılan geziye yakın arkadaşları ile birlikte katıldı. Vali ve Belediye Başkanı ile Dünyanın en büyük eğlence fuarına giden Karaman’dan ABD ile ilgili izlenimlerini aldık: ‘Kuşkusuz ABD büyük bir ekonomi. Alt ve üst yapılarını da tamamlamışlar. Fakat Türkiye’den giden insanların rahat edebileceği bir konaklama ve yeme içme hizmetleri yok. Ben şahsen rahat edemedim. Bir daha ABD ziyareti olsa gidermiyim, gitmem. Birkaç kez St.Petersburg daveti oldu, her seferinde de önüme bir mazeret çıktı. Bundan sonra yurt dışına çıkacaksam Petersburg’a gideceğim.’

AKV Konferans Düzenliyor
 
Araştırma Kültür Vakfı Trabzon Şubesi bugün (Cuma) ‘’Dijital çağda Dini anlamak ve yaşamak’’ konulu konferans düzenliyor. Projeler Koordinatörü Abdurrahman Bulut’un konuk olacağı panel Tabakhane Camii karşısında bulunan vakıf salonunda gerçekleşecek. İşitmenin yerini görmenin aldığı, görüntünün gerçekten daha gerçekmiş gibi kabul gördüğü bir dünyada müslümanlar ferâseti ve basîreti nasıl kuşanacak? Bilgi, mahremiyet, merhamet, mimari. Duyusal, zihinsel, davranışsal ve ahlâkî, insana dair hemen her şey, muhatap olduğumuz dijital çağda nasıl bir dönüşüm geçiriyor? Dini yaşayışımız bu algı tasavvurundan nasıl etkileniyor? Bu ve daha pek çok merak uyandırıcı soruların cevabı bu akşam 19.00’da başlayacak olan konferansta cevap bulacak.

Editör: TE Bilisim