Güney, ‘Belediyenin otoparklarına giriyoruz. Bazen saati bile dolmadan çıkıyoruz. Para ödemiyoruz. Fakat bilgi işlemin başında olan kişiler sanki aracımız orada duruyormuş gibi kaydı silmeyince arkadan ceza geliyor. Bana 20’ye yakın ceza gelmiş. Oysa cezai müeyyideye girecek bir park uygulamam yok. Bu konuda gerekenin yapılması ve haksız kesilen cezaların da iptal edilmesini istiyoruz’ dedi.
 
Vakfıkebir’e Işıklı Geçit   
 
Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın girişimleri sonucunda Gülbahar Hatun Caddesi eski sahil yolu güzergahında yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenen üç ayrı yere ışıklı hemzemin geçit yapılacak.    

Belediye Başkan Muhammet Balta, Karayolları Trafik Güvenlik Başmühendisi Şenol Dil, Akıllı Ulaşım Sistemleri Şefi Gülay Batman ve Trafik Yön Sistemleri Mühendisi Şeyma Kodan ile birlikte sistemin kurulacağı yerlerde incelemeler yaptılar. Konu ile ilgili olarka bir açıklama yapan Başkan Muhammet Balta,  “Gülbahar Hatun Caddesi eski sahil yolu güzergahımızı daha önce bölünmüş yol olarak düzenlemiştik. Yayalarımızı güvenliği için Karayollarımızdan ışıklı hemzemin geçit yapılması için talepte bulunduk.  Yetkililerle birlikte bugün geçitleri koymayı planladığımız üç ayrı yerde incelemeler yaptık” dedi.
 
Şalpazarı’nda Her Mahallede Bir İftar
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirerek Ramazan ayı boyunca 30 mahallede 30 iftar yemeği düzenliyor. “Her akşam bir mahallede gelin iftar açalım” sloganı ile yola çıkan Başkan Refik Kurukız ilçe genelinde tüm vatandaşlarla buluşarak hem iftar edecek hem de sorunlarını dinleyerek dertleşecek.
 
Staj Mağdurları Çözüm Bekliyor
 
Meslek liselerinde geçmiş yıllarda ve günümüzde öğrenim gören öğrenciler okul döneminde aynı zamanda staj görüyorlar. Staj dönemlerinde öğrenciler için ödenen sigortalar emeklilikleri için değil sadece hastalık durumunda geçerli sayılıyor. Ülkemizde bu durumundan mağdur olan yüzlerce kişi mağduriyetlerinin giderilmesi için ‘Staj Mağdurları, Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği’ çatısı altında biraraya gelerek haklarının verilmesi ve staj döneminde kendileri için yatırılan sigorta birimlerinin emeklilikleri içinde geçerli olabilmesini istiyorlar. Bu konuda hükümetten düzenleme bekleyen staj mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesini temenni ediyoruz.
 
Sahaya İndiler
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli 24 Haziran genel Seçileri ile ilgili açıklama yaptı. Gedikli; “ Öncelikle 24 Haziran 2018 günü yapılacak olan seçimlerin vatanımıza, milletimize ve tüm Türk – İslam coğrafyasında hayırlara vesile olmasını dilerim. Bizler, MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak 24 Eylül 2017 günü gerçekleştirmiş olduğumuz İlçe Kongremizin ardından daha koltuğa oturma fırsatımız bile olmadan saha çalışmalarımızı başlatmıştık. Teşkilatımız olarak, bir yandan mahalle teşkilatlarımızın eksiklerini giderirken bir yandan da yeni üye kayıtlarına başlamıştık. Bu kapsamda binlerce üyemizle gücümüze güç kattık. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının büyük bir bölümünü ziyaret ederek sorunların çözümünde yardımcı olmaya çalıştık. Bunları yaparken bir yandan da mahallelerimizin muhtarlarını, muhtarlıklarda ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettik.  Önümüzde bir ay gibi kısa bir süre var. YSK seçim kararının ardından son sürat seçim hazırlıklarına başlamıştır. Bu kapsamda anlaşılacağı üzere MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı olarak, bizlerde sandık başlarımızdan, müşahitlerimize kadar seçime sonuna kadar hazırız. Liderimizden gelecek emri bekliyoruz. Allah (c.c) yar ve yardımcımız olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.
 
 “Bir şans verilmeli”
 
Miraç Çağlar, Trabzon’da cezaevinde kalıyor. Çağlar gazetemize yazdığı mektup ile af ile ilgili görüşlerini söyledi. Çağlar; “Biz kader mahkûmları olarak af konusu üzerine bir şeyler söyleme gereği duyduk. Sayın Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği esasında geç bile kalınmış bir çalışmadır. Hayat şartlarıyla kadere mahkum olmuş insanlara bir şans verilmesi adına bir hamle yapılmıştır. 15 Temmuz darbe Girişimi’nin ardından FETÖ’nün en çok mağdur ettiği kişiler bizleriz. 14 kişilik koğuşta 43 kişi yatmaktayız. Biz Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi kader mahkumlarıyız. Beni bu süreçte bekleyen benimle beraber ailem ve canım kadar değerli olan nişanlımın da hayallerini de kendimle beraber ceza evine götürdüm.  İnşallah devlet büyüklerimiz ailemize ve sevdiklerimize kavuşmamız için bize bir şans daha verir” dedi.
 
Türkmen Teşekkür Etti
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, TBMM'nde kabul edilen Trabzon Üniversitesi için teşekkür mesajı yayınladı. Türkmen mesajında "Trabzon Üniversitesi adıyla Akçaabat’ta kurulması kararlaştırılan Trabzonumuzun 2. Devlet Üniversitesi’nin kuruluş kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde görüşülerek kabul edilmiştir. İlimiz ve İlçemiz için çok önemli olan bu büyük projenin kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor; şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.
Editör: TE Bilisim