Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve İlgililer tarafından karşılanan Meclis başkanı Abdullah Havalimanı VİP salonda bir müddet dinlendikten sonra Rize ye geçti.
 
Terzioğlu Ankara’da
 
Adalet Bakan yardımcısı Zekeriya Birkan’ı ziyaret eden AK Parti Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu özellikle kamunun yaptığı istimlaklerde vatandaşların doğan mağduriyetinin önlenmesi için bilirkişi müessesinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.
 
Vali, Eren Bülbül Yurdunda
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Kısa adı TUGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Şehit Eren Bülbül öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Öğrencilerle birlikte görüştükten sonra kendisine takdim edilen TUGVA çantasını alırken de ‘Eren Bülbül Onurumuz, gururumuz şehidimizdir. Adının burada yaşatılması bizleri son derece memnun etmiştir’ dedi
 
Cora Ağırladı
 

AK PARTİ Trabzon milletvekili Av.Salih Cora Akşehir’de Nasrettin hoca fıkra yarışmasında ikinci olan Trabzon Ortahisar İhsan Koz ilköğretim okulu öğrencilerini TBMM’de ağırlayarak onlara çeşitli hediyeler verdi.
 
Genç Başarı Diledi
 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel’i makamında ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ‘hukukçu kimliğimiz dolayısıyla Adliye evimiz, Çalışanları da meslektaşımız. Hepsine başarılar diliyorum’ dedi
 
İyi Parti 2 Yaşında
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İYİ Parti olarak iki yıl önce büyük bir umut, vatan aşkı ve cesaretle çıktığımız yolda; ülkemize olan bağlılığımız, kararlılığımız ve milletimizin gösterdiği teveccüh ile 'Geleceğin Türkiye'si için yürümeye devam ediyoruz.

Bu onurlu yolculuğun 2. yılını kutlamak için 26 Ekim Cumartesi günü Saat 17.00’da Zorlu Grand Otel'de gerçekleştireceğimiz programda sizleri de aramızda görmekten onur duyarız” denildi.
 
Şalpazarı’na Kaymakam
 
105. Dönem Kaymakamlık Kursu sonucunda  atamaları yapılan yeni kaymakam adayları sonucunda Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığı’na  Kars  1989  doğumlu 30 yaşında  evli  Tufan Bağır Gilan atandı. Şalpazarı Kaymakamlığına ataması yapılan Tufan Bağır Gilan  en son Kütahya’nın Domaniç İlçesinde 8 ay görev yaptıktan sonra 4 Temmuz 2018 yılında İngiltere’deki dil eğitimi için ayrılmıştı.
 
Vergilerde 2. Taksit ödemeleri başladı
 
Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürlüğü tarafından 2019 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi ile Katı atık ücretinin 2. taksit ödeme süresi 02 Aralık 2019 Pazartesi günü sona ereceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.
 
Akçaabat Belediyesi sınırları içinde emlak ve İşyeri sahibi olan vatandaşlarımız ödemelerini tahsilât veznelerimize nakit ya da kredi kartıyla, yapabileceği gibi e-belediye sistemi üzerinden kredi kartıyla da yapabilir." Ayrıca Halkbank ATM’lerinden de 7/24 ödeyebileceklerdir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, cezalı duruma düşmemeleri için varsa birikmiş borçlarını 02 Aralık 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir.
 
 ‘İnternet reçetesi’
 
“Doğru Taraftan Bak” Sivil İnsiyatif Grubu, 28 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Salon 2 de internetin toplum ve özellikle gençler üzerindeki etkisini ele alındığı “İnternet Reçetesi” programını sunacak. İlk programını Trabzon’da gerçekleştirme kararı alan Doğru Taraftan Bak” Sivil İnsiyatif Grubu tebrik ediyoruz.
 
Sınav Ücretlerine İndirim Talebi
 

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan yazılı açıklamaya göre; yüzlerce vatandaş KDK'ya başvurarak, ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavların başvuru ücretlerinin yüksek olduğunu söyleyerek, indirim yapılmasını talep etti. KDK, yaptığı araştırma ve inceleme sonucunda ÖSYM'ye tavsiye kararına bulundu.  KDK, ÖSYM'ye ilettiği tavsiye kararında, sınav başvuru ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesini, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak da işsiz gençlere ve öğrencilere başvuru ücretlerinde indirim tanıyacak bir düzenleme yapılmasını talep etti.
 
Personele Eğitim

 

Trabzon Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü eğitimi verilmesi için iki kurum arasında anlaşma sağlandı.  Sağlık sektörü içerisinde çalışan personelin etkili iletişim ve empati konusunda bilgi ve bilinç düzeylerinin artması; personelin hem kendi çalışma arkadaşları hem de hizmet verdikleri hasta ve yakınları ile çok daha kolay iletişim kurmaları; yanlış anlaşılmaların azalması ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da olumlu örnek teşkil etmelerinin amaçlandığı projede, doktor, acil tıp teknisyeni, sağlık memuru, ebe ve hemşire gibi sağlık çalışanlarının yanısıra çağrı karşılama personeli de eğitim alacak.
Editör: TE Bilisim