AES TRABZON TEMSİLCİSİ SEÇİLDİ

Vakfıkebir Osman Tan Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Can Yeşilbaş, Anadolu Eğitim Sendikası Trabzon temsilcisi oldu. Can Yeşilbaş ,Anadolu Eğitim Sendikası’nın  siyasi partilerden bağımsız olarak  önceliğinin  çalışanların özlük haklarını iyileştirmek ve geliştirmek olduğunu belirtti. Eğitim, öğretim alanında  çalışan kamu personelinin itibarsızlaştırıldığı, özlük haklarının zayıfladığı günlerden geçmekteyiz. Özellikle pandemi süreci öğretmenlerin özverili olarak çalıştığı bir dönemdir. Uzaktan eğitim, öğretmenlerin işini daha çok zorlaştırmaktadır. Öğrencilerle iletişim kurmak ve takip anlamında sıkıntılar yaşıyoruz. Salgın tehdidinin son bulduğu bir ortamda yüz yüze eğitime başlandığı günleri umutla bekliyoruz. Bütün öğretmen ve Mili Eğitim çalışanlarını AES(Anadolu Eğitim Sendikası)’nı çalışmalarını takip etmelerini ve sendikamızın çalışmalarını ve siyasi partilerden bağımsız hareket etmesi konusundaki tutumunu beğeniyorlarsa üye olmaya davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN BALTA’YI ZİYARET ETTİLER

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.  AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve beraberindekiler ziyaret sırasında ilçeye yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle alakalı olarak Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’dan bilgiler aldılar.

PROTOKOL İMZALANDI

Görele Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü arasında ‘Elektronik ortamda emlak rayiç değerlerinin alınmasına’ ilişkin protokol sözleşmesi imzalandı.   Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Trabzon Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu ve Görele Tapu Sicil Müdürü Mehmet Cansız arasında imzalanan protokol sözleşmesiyle vatandaşların belediye ve tapu arasındaki işlem yoğunluğu ve yükünün azaltılması hedefleniyor.  Protokol sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Tolga Erener, amaçlarının iki kurum arasındaki işlem yoğunluğunu ortadan kaldırarak ve işlem süreçlerini kısaltarak vatandaşlarımıza etkin, hızlı, güvenli bir ortamda hizmet etmek olduğunu söyledi. Başkan Erener, “Protokol gereği dairemizdeki birimlerde işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltmak, verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle amacımız Tapu ve Belediye hizmetlerinin etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunumu ile personelin iş yükünün azaltılması suretiyle çalışan ve vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaktadır.  Belediyemize herhangi bir borcu bulunmayan vatandaşlarımız, Belediyemize uğramadan Tapu Müdürlüğünde olan işlemlerini zaman kaybetmeden güvenli elektronik ortamda yaptırabileceklerdir” dedi.

BÜLBÜL'DEN KÖSEOĞLU'NA JEST

AK Parti Trabzon önceki dönem milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Köseoğlu'na sosyal medyadan da çok sayıda takipçisi tebrik mesajı attı. AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Canan Bülbül, bir çiçek yaptırdı ve Köseoğlu'nun avukatlık ofisini ziyaret etti. Çiçeğini takdim etti tebriklerini iletti. Bülbül, "Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan  Yardımcılığı görevine getirilen  25.ve 26.dönem milletvekilimiz Sayın Ayşe Sula Köseoğlu hanımefendiyi tebrik ediyor  kendisine yeni görevinde üstün başarılar diliyorum" dedi. Köseoğlu'da Bülbül' E jesti ve iyi dilekleri icon teşekkür etti.

BAŞKANDAN SÜRPRİZ ZİYARET

Trabzon'un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan, Atasu Mahallesindeki bir garibana sürpriz yaptı. Çat kapı Osman amcanın evine giden Koçhan, 'iftara size misafir olmaya geldim' diyerek sofrasına misafir oldu. Pidesini, yemeğini bölüştüler. Koçhan, "Ramazanda ilçemizde ihtiyaç sahibi yalnız yaşayan vatandaşlarımıza sıcak yemek götürüyoruz. Bu akşamda Osman amcamızın evine çat kapı giderek iftarımızı birlikte açtık. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin" dedi.

SERVİSÇİLERE DESTEK

Trabzon'un Akçaabat İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk'ün girişimleri 11 aydır çalışamayan servisçi esnafına nakdi destek sağlandı. Koronavirüs nedeni ile kontak kapatmak zorunda kalan servisçiler için büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu ile görüşen Şentürk, girişimleri sonucunda servisci esnafına destek oldu. Servisçilere Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odasında çeklerini takdim eden Şentürk, emeği geçen herkese teşekkür etti.

BU DA EN FANATİK TIR

Trabzon merkezli uluslararası taşıma yapan Turan Keloğlu, çok iyi bir Trabzonspor taraftarıdır. Takım taraftarlığını da sahibi olduğu Turan61 isimli firmasında da yaşatıyor. Keloğlu, firmasının bünyesine yeni kattığı 2021 Model Scanıa R500 aracını firmaya özel sipariş verdirerek Trabzonspor'un renkleri olan Bordo Mavi istetti. Bordo Mavi TIR'ını elleri ile teslim alan Turan Keloğlu ilk seferini de kendi attı. Sonra aracı en güvendiği şoförlerinden birine emanet etti.

Editör: TE Bilisim