KAYA, GÖKSU'YA BAKIN HANGİ KİTABI GÖNDERMİŞ
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın basın toplantısında açıklamalarda bulundu.  İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde destan yazdığını ifade eden Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yerel seçimler döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun İmamoğlu'na yaptığı Pontus suçlamasının akabinde kendisine bir kitap gönderdiğini söyledi.
 
Göksu'nun Trabzonluları tanımadığını ifade eden Kaya, tanımasına yardımcı olmak için gönderdiği kitabın içeriğinden şöyle bahsetti; "Sevgili Kardeşim Ekrem İmamoğlu, inanılmaz bir başarı hikayesi yazdı ve yazmaya devam ediyor. Gurur duyuyorum bir Trabzonlu olarak, sizler de gurur duyuyorsunuzdur. Yıpratma çabaları oldu, olacaktır da. Mehmet Tevfik Göksu'nun çabaları boşunadır. Seçim döneminde yaptığı suçlamalar sonrasında kendisine bir kitap gönderdim. Tevfik Göksu Trabzon'u bilmiyor, Trabzonluları tanımıyor. Trabzonluların Milli Mücadelede, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri fedakarlıkları bilmiyor. "Milli Mücadelede Trabzon halkı" adlı bir kitap var. Solaklı Vadisi'ndeki direnişi anlatan, Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyetlerinin ilk örgütlendiği yerin Trabzon olduğunu anlatan bir kitap var. O kitabı aldım, imzaladım ve o beyefendiye gönderdim. Trabzon insanı nasıl mücadelelerde bulunmuş, vatanı ve toprağı için neler yapmış oku öğren, ondan sonra Trabzon'la ilgili söz söylerken daha dikkatli ol. Umarım okumuştur ve eksikliklerini gidermiştir" dedi.
 
KAŞÜSTÜ GÜÇLENİYOR
 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Hastanenin Tıbbi Genetik Bölümünde Uzm. Dr. Burcu Arbuz göreve başladı.
 
 RERTÖR UZUN ÖNLEMİMİZİ ALDIK
 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, başkanlığında Koronavirüs (Covid-19) tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ediyor. Rektör Uzun, “Üniversitemiz, gerekli önlemleri aldı ve almaya devam ediyor diyerek toplandığı kurul üyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli çalışmalar yürütülen Üniversitemizde iç ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak amacıyla tüm çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Bu noktada Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) “TS 1381 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi (HSYS) Belgesi” için başvuru yapıldı. Başvurunun ardından TSE’den gelen uzman ekip tarafından Üniversitemiz kampüslerinde incelemelerde
bulundu.” İfadelerini kullandı.
 
TARIM’IN BAHÇELİ GÜVENİ
 

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım MHP Lideri Devlet Bahçeli bağlılığı. Başkan Tarım’ın gündem değerlendirmesinde yaptığı açıklamada, “Genel Başkanıma olan sınırsız sevgim, vatanıma olan aşkımla orantılıdır. Ona olan bağlılığımı hiç bir beklentiyle, menfaatle, arzu ve istekle bağlantı kurulması fırsatını hiç kimseye vermeyeceğim. Çünkü önce kendime söz verdim.
Vatan hiç bir beklenti karşılığında sevilemez.” dedi.

YATIRIMLAR HIZ KESMEDİ!
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’dan güçlü Türkiye vurgusu. Milletvekili Balta, “Salgına aldırmadan enerjiden ulaşıma altyapı yatırımlarına odaklanarak önümüzdeki süreçte yeni eserleri tamamlayarak hayata geçireceğiz. Hep birlikte yeni hedeflere, güçlü ve müreffeh Türkiye’ye…

Kritik sağlık tesisleri 45 gün gibi kısa bir zamanda devreye alınırken 18 hastanenin dışında salgının patlak verdiği mart ayından bu yana 498 kilometre bölünmüş yol, 221 köprü, 52 hidroelektrik santrali tamamlandı. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye olarak yeni hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Salgın tüm dünyada hayatı üretimi ve ulaşımı durdurmuşken Türkiye'de dev projelere ara verilmeden tamamlanarak bir bir hizmete açıldı.” İfadelerini kullandı.
 
SÜRMEN BAŞKANLARI KUTLADI
 
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen dur durak bilmeden kadın kolları kongrelerini tamamlıyor. Düzköy ve Yomra İlçe Başkanlığı ilçe yönetimlerini tek tek tebrik etti.

Sürmen, “AK Parti Düzköy İlçe Kadın Kolları 6.Olağan kongresini AK Parti İlçe Başkanımız Şenol Akpınar, İlçe Belediye Başkanımız Yılmaz Anakara, İlçe gençlik Kolları başkanı Mükremin Baykuş katılımlarıyla tamamladık. Göreve yeni seçilen Özge Baykuş ve yönetimine başarılar diler, görevi devreden Havva Akdemir ve yönetimine teşekkür ederiz aynı şekilde AK Parti Yomra İlçe Kadın Kolları 6.Olağan kongresini görevi devreden Zeliha Aktürk Şimşek ve yönetimine teşekkür eder, Yeliz Şimşek Özer’ e başarılar dilerim.”ifadelerini kullandı.
 
GURUR VERİCİ BAŞARI
 
Almanya’nın Frankfurt şehrinde Frankfurt İnternational Airport (Frankfurt Uluslararası Havalimanı) görev yapan Akçaabatlı iki kız kardeşin hedefi “Alman Federal Polislik sınavlarını başarıyla kazanıp görev yaptıkları Havaalanının en önemli merkezinde görev almak. ” Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan ve Akçaabatlılar vakfı başkanı Yaşar Erbaşaran’ın yeğenleri olan Cennet Erbaşaran ile Rabia Erbaşaran, aldıkları eğitim ve yüksel lisans bilgileri sonucunda Almanya’nın ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan Frankfurt uluslararası havalimanında çalışmaya hak kazandılar.  

Kısa zamanda içerisinde çalıştıkları havalimanının önemli yerlerinde görev yapan Erbaşaran, kardeşlerin başarıları Almanya yetkilileri tarafından takdir edilirken aile içerisinde ve yakınları tarafından gururla karşılandı. Akçaabatlı iki kardeş Cennet Erbaşaran (26), Rabia Erbaşaran (23)’ın Almanca, İngilizce ve Fransızca gibi zor olan yabancı dilleri bilmeleri başarılarına en büyük katkı sağladıklarını söylediler.
Editör: TE Bilisim