Mesleğe 1984 yılında TRT Trabzon Haber Müdürlüğü’nde başlayan Sevim, TRT Spor Servisi’nde uzun yıllar çalıştı ve TRT İstanbul Haber Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada "TRT'de uzun yıllar görev yapan değerli meslektaşımız Serdar Sevim’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Onu hiç unutmayacağız. Ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" denildi. SERDAR SEVİM KİMDİR Trabzon 1960 doğumlu. AÜ Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. Mesleğe 1984 yılında TRT Trabzon Haber Müdürlüğü’nde başladı. TRT Spor Servisi’nde uzun yıllar çalıştı. TRT İstanbul Haber Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu. Bir kız çocuğu babası.
 
Demirci Ailesine Geçmiş Olsun
 
AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Harun Demirci’nin iki gelini aynı gün ameliyat oldu.
 
Harun Demirci’nin Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Müdürü Koray Demirci’nin hemşire eşi Ülkü Demirci Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde, Harun Demirci’nin öğretmen oğlu Osman Demirci’nin öğretmen eşi Ayşe Yasemin Demirci ise Ankara Onkoloji Hastanesi’nde ameliyat oldular. Her iki ameliyatında oldukça başarılı geçtiği öğrenildi. Bizlerde Demirci Ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
 
İş Adamları Zirvesini Değerlendirdiler
 

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Meclis Üyesi Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, TTSO’nun aylık meclis toplantısı öncesinde 15 dakika ayak üstü sohbet ettiler. Önceki gün Trabzon’da gerçekleştirilen 4. İpekyolu Uluslar arası İşadamları Zirvesinin değerlendirmesini yapan Hacısalihoğlu ve Kara, zirvenin Trabzon ve ticaret için olumlu geçtiğini söylediler.
 
8 Kıbrıs Gazisine Berat Verildi
 

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde 8 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları verildi. İlçe Kaymakamı Yusuf Akın, Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen törende, Kıbrıs gazileri Bayram Akın, Mahmut Macara, Hasan Çiçek, İsmail Bayram, Dursun Macara, Kemal Akbaş, Ömer Özdemir, Mustafa Şalçı'ya madalya ve beraatlarını takdim etti. Törene, Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, İlçe Jandarma Komutanı Remzi Aslan, Emniyet Amiri Enes Çakır, kurum müdürleri ile gazi yakınları katıldı.
 
Büyükşehir Mutlu Ediyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerle bir arada olmak ve onları mutlu etmek adına başlattığı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Ballim Cafe’de çalışan özel gereksinimli gençlere yönelik, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gezi düzenlendi. Ballim Cafe’de çalışan özel gereksinimli gençler, Trabzon Umuda Destek Derneği üyeleri ve velilerin katıldığı gezide, eğlenceli anlar yaşandı.

Veliler, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapılan ziyaretin çocuklarını çok mutlu ettiğini ifade ederek, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.  Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Özel eğitimli çocukların sosyal ve kültürel yaşama katılımlarını sağlamak, her zaman önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çocukların ve gençlerin hayvanlarla daha fazla etkileşim içerisinde olması, gelişimleri için çok önemli. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile özel gereksinimli bireylerimizin sosyal hayata katılmalarını ve kendilerine olan güvenlerini kazanmalarını amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alandaki çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdürmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
 
Elçin’den İmamoğlu’na Ziyaret
 
Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkana Demirhan Elçin; CHP Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Elçin ziyarette, Artvin’in ve İstanbul’un geleceğe yönelik çalışmaları hakkında değerlendirmeler bulunulduğunu ifade etti. Ziyarette Yusufeli CHP Belediye Başkan Adayı Barış Demirci ve Eski CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin’de bulundu.
 
Öğrenciler Temiz Çevreye Dikkat Çekti
 
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve hocaları farkındalık yaratmak için fakülte binası çevresinde bir araya gelerek, topluca çevre temizliği yaptılar. Gerçekleştirilen etkinlikte fakülte öğretim elemanları öğrencilere “Torbada Senin de Çöpün Olsun” sloganı ile duyurulan etkinlikte çevre duyarlılığına dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Günümüzün en büyük problemlerinden birisi de çevre kirliliğidir. Çünkü kullanıp attığımız atıklar çevreyi onarılamaz şekilde kirletmeye başladı. Atalarımızdan emanet olarak kalan bu coğrafyayı evlatlarımıza nasıl devredeceğiz, bunu düşünmemiz gerekiyor. Ormanları yakılmış, suları denizleri kirletilmiş, doğal yaşamı bozulmuş bir coğrafyayı gelecek nesillerimize bıraktığımızı düşünmek bile geri dönülemez, onarılamaz bir ayıp ve acı olarak kalacaktır. Bunun için de hem farkındalık oluşturmak hem de daha düzenli bir çevre oluşturmak için yaşadığımız dünyanın daha yaşanılabilir hâle getirilmesi adına dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Üniversitemizde de Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, hocaları eşliğinde çevreye duyarlı bir üniversite olma yolunda bu öncü rolü başlattı. Umuyorum ki bu farkındalık katlanarak devam eder.  Amacımız atalarımızın bizlere teslim ettiği bu güzel coğrafyayı gelecek nesillerimize güzel ve temiz şekilde devretmektir. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızı bu duyarlılıklarından dolayı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim