Sürmen, ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada “Şehrimize tekrar gelerek bizleri onurlandıran, motivasyonuyla günümüzü güzelleştiren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanım Sayın Ayşe Keşir Hanımefendiye çok teşekkür ederiz. Çay programıyla il ve ilçe teşkilatlarımızla bir araya geldik. Ardından Akçaabat ilçemizde üretim ve satış merkezini ziyaret ettik.

Patron, eş, anne ve mermer işletmecisi Güllü Ak’ın iş yerine uğradık. Ortahisar ilçemizin en nadide mekanlarından kadınların eğitim ve istihdam merkezi Alacahan’ın kursiyer hanımefendilerini ziyaret ettik. Trabzon’a gelince Kızlar Manastırına uğramamak olmazdı. Hemen planlarımızı yaptık. Yomra ilçemizde ikamet eden ve geçtiğimiz günlerde çocuk yaşında aramızdan ayrılan Meyranur Sungur’un acılı annesine taziye ziyareti gerçekleştirdik. AK Parti Trabzon Kadın Kolları yöneticimiz, girişimci Fatma Yaşar Günçiçek’in nazik davetine hayır diyemedik. Ardından başkanımızı yarın gerçekleştirilecek açılış için Rize’ye uğurlandık. Ayağınıza sağlık başkanım. Program boyunca bize eşlik eden GM Kadın Kolları MKYK üyelerimiz Fatma Fidan Kara ve Suna Kepolu Ataman çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

MİNİKLER EMNİYETTE

Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri münasebetiyle Hızırbey Ülkü İlkokulu ve Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, Trabzon Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan öğrencileri ağırladı. Yapılan açıklamada “çok özel, çok şirin ve çok minik misafirlerimizi ağırladık.” denildi.

GÜRSOY HER ZAMAN YANLARINDA

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsouy, ilçede kimseyi yalnız bırakmıyor. Gürsoy, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ilçede özel greksinimli bireyleri ve ailelerini ziyaret etti. Talepleri dinleyen Gürsoy, “taleplerini dinledik. Herkesin engelli adayı olduğu günümüzde engelsiz bir yaşam ve hizmetlerimizi erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“KUCAKLAŞTIĞIMIZ GÜNLERİ ÖZLEMİŞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, ilçede vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gedikli, “Maskesiz ve kucaklaştığımız günleri çok özlemişiz.” ifadelerini kullandı.

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ

Trafik kurallarının önceliği insana saygıdır. Karşısındakine saygısı olmayan iyi bir sürücü veya yaya olamaz. Her sokağı, her köşe başını esir alan, mantar gibi biten ‘3 harfli’ diye tabir edilen zincir marketler, mağazalara ürün tedarik etmek için yolu aleni bir şekilde kapatıyor. Yaya kaldırımını kullanmak zorunda kalan yayalar veya yoldan geçmek isteyen araçlar, kendi can ve mallarını tehlikeye düşürerek geçmeye çalışıyor. Fotoğraf dün Trabzon’un en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’nin en yoğun olduğu saatte çekildi. Biraz daha insana saygı lütfen. Olası bir kaza sizin kazanacağınız paradan daha değerli değildir. Önce can güvenliği.

 “TÜM YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

İYİ Parti, vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, o anları yaplaşarak “Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve milletvekili arkadaşlarım bugün Karaman ve Mersin'de esnaf ziyareti yaptı, vatandaşımızın dertlerini dinledi. Her ziyaret mitinge dönüştü.  Az kaldı milletimizle el ele vererek tüm yaraları birlikte saracağız.” dedi.

RİZE’YE 2. TIBBİ ONKOLOG ATANDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde 2. Tıbbi Onkolog atandığı bildirildi. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, kente 2. tıbbi onkolog doktorun atandığını bildirdi. İl Başkanı Alim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezine 2. onkolog doktorun atandığına vurgu yaparak, "İlimize ikinci Tıbbi onkoloji uzmanın ataması yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Tıbbi Onkoloji Uzm. Dr. Recep Ak Rize’ye görevlendirildi." dedi.

Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Recep Ak, yaklaşık 10 gün sonra (23-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında) Rize'deki görevine başlayacak.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde en az iki uzman görev yapması gerekirken ne yazık ki ülke genelinde bu branştaki çok ciddi hekim azlığından dolayı Bakanlığımız tüm çabalarımıza rağmen bir süre ikinci bir doktor ataması yapamamıştır.” dedi.

Tepe, “Tek hekimle hizmet veren birimde mevcut hekimimiz çok üstün gayretle çalışmasına rağmen haliyle yoğunluk oluşmuş ve vatandaşlarımız hekime ulaşmada sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bu problemi gidermek için son derece önemli olan bu branşta Bakanlığımızdan atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması istenilmiş, ancak ülke genelinde mevcut uzmanlık alanında kamuda görev yapan hekim azlığı sebebiyle görevlendirmede zaman zaman zorluk yaşanmıştır.” diye konuştu.

NİCE SENELERE POYRAZ

Çavdaroğlu61 Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdar’ın oğlu Poyraz 7 yaşını doldurdu. Poyraz’a ailesi tarafından sürpriz doğum günü düzenlendi. Babası Haşim Çavdar, “İlk göz ağrım, evimizin neşesi oğlumuz 7 yaşını doldurdu. Ailemize neşe kattı. İyi ki varsın, iyi ki doğdun. Nice senelere canım oğlum” dedi.

Editör: TE Bilisim