‘Denizli Valimiz Trabzonlu hemşehrimiz sayın Ali Fuat Atik her zaman halkın içinde olmuş vatandaşın yanında yer almıştır. En son görev yaptığı Siirt ilinden ayrılırken insanların sevgisine ve gözyaşlarına şahit biri olarak yazıyorum bunu. Şiirlerle ağıtlarla uğurlandı. Siirt ilimizden. Sosyal medya üzerinden sayın valimizin linç edilmesi doğru bir yaklaşım değil. İnsanlar bu ülkede bir anda bu kadar çabuk ve insafsızca harcamamalı..
 
Herkes hata yapabilir önemli olan öz eleştiri yapıp bundan ders çıkarmaktır..Sayın valimiz Denizli de güzel işler yapmaya devam edecektir ona güvenimiz tamdır.’
 
HEM İŞÇİ HEM DE YAYLACI
 
Son yaylacılar bu yıl yaylalardan köylere dönmeye başladı. Dolaylı mahallesinden Ahmet Durmuş şunları anlatıyor: Yaylalarda hayvanları doyuracak ot kalmadı, havalarda soğumaya başladı. Ot olmayınca da hayvanların ağzı yara oluyor. Hamsi Köyü yaylasından da ayrılmak zor. Çünkü hayvanlarımız ve bizler hep buralara alışmışız. Baba mesleği 70 yıldır her yıl yaylaya hayvanlarımızla gideriz. Orası bambaşka bir yer. Herkesi oraya gitmeye davet ediyorum. Ben Belediye işçisiyim ama yinede yayladan vazgeçemiyorum.’

 
 ‘EVLADIMA YARDIM EDİN’
 
Gazetemizi arayan Araklılı Ömer Demirbilek (60), çocuğu Rümeysa Demirbilek’in (17)  Epilepsi hastası olduğunu 2018 yılından beri yaşadığı hastalığı yüzünden eğitim hayatı sonladığını söyleyerek yardım çağrısında bulundu. Demirbilek, “Araklı Kaymakamlığına gittim yardım etmediler, Trabzon Valisi ile görüşmek istedim içeri alınmadım Kimlik cüzdanım alındı 1-2 hafta oldu hala tarafıma verilmedi ben ülkenin vatandaşı değilmiyim benim ve evladımın sorununa çözüm bulunmasını istiyorum lütfen sessiz çığlıma kulak verin.”ifadelerini kullandı.
 

 
AYVAZOĞLU’NDAN MUHTARLARA MESAJ
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayazoğlu 19 Ekim Muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" kutlanıyor mesajıyla sosyal medyadan muhtarın gününü kutladı. Milletvekili Ayvazoğlu, “Mahallesi veya köyünde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın her anında varlığını hissettiren başta şehrim olmak üzere, ülkemizdeki yaklaşık 53 bin köy ve mahalle muhtarının Muhtarlar Gününü kutluyorum.”ifadesini kullandı.

 
RAHMETLİ DENKTAŞ GİBİ OLMASIN
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Ersin Tatarın olmasını yorumladı. Başkan Kuvvetli, “Rum Yanlısı Mustafa Akıncı yerine her konuşmasında, ‘Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak’ diyen Ersin Tatar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildi. Bu sonuç Türkiye, KKTC ve bütün Türk dünyası için önemli bir sürecin başlangıcı olabilir. Umarım Ersin Tatar’a Rahmetli Başbuğ Denktaş’a yapılanlar yapılmaz. Anavatan Türkiye ve Yavru vatan Kıbrıs Türklüğüne hayırlı ve uğurlu olsun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.

 
ARSİN SANATIN DESTEKÇİSİ
 
Arsin duvarları sanata doyuyor. Sanatçı Aydın Durmuş Trabzonlu Amatör olarak Doğa sanatçılığına 2000’li yıllarda resim yapmaya başladı daha sonra kendi resimlerini yapan Durmuş ardından sokak resim çalışmalarıyla devam etti. Atıl vaziyette bırakılan yerlere güzel resimler yaparak güzelleştirip doğadan alıntı yaparak ve şehri yansıtan resimleri şehri köyleri, ilçeyi güzelleştiren çalışmalarla Arsin’e renk katıyor. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy,”Belediye başkanı olduğum günden beri sadece yol, su, elektrik vs hizmet değil şehrinde güzelleşmesi sanata, kültüre dokunmak gerekiyor. Aydın Durmuş ağabeyimizin özel bir yeteneği vardı bu konuda ona rastladık hobi olarak yapmış olduğu çalışmaya destek olduk, hoş görülmeyen yerler artık sayesinde güzelleştirdik bu konudaki çalışmalarımız devam edecek Aydın beye teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.
 

 
BİLGE KRALA VEDA
 
Trabzon 25. dönem ve 26. dönem Trabzon eski Milletvekili olan Ayşe Sula Köseoğlu, Bosnalı Devlet Adamı Bosna Hersek ‘in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç in 19 Ekim 2003 yılında vefatının üzerinden 17 yılın ardından sosyal medyadan acısını paylaştı. Köseoğlu’nun duygusal paylaşımında, “Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz. Kitaba uyacağız...“ Vefatının 17. Yılında ardından sarsılmaz imanı, yılmaz mücadelesi, adaletli duruşu ve öğretileriyle silinmez izler bırakan Bilge Kral Aliya İzzetbegovic i rahmetle ve minnetle anıyorum.”ifadelerini kullandı.
 

 
BAŞKAN BALTA İNCELEMEDE
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yangında zarar gören vatandaşların yaralarına mehlem oluyor. Başkan Balta, “Bu sabah saatlerinde Karadağ Yaylası Taşboğazı Obasında çıkan yangın sonucunda Kamiloğlu Ailesine ait evler yanarak kullanılmaz hale geldi. Yaylaya giderek yanan evlerde incelemelerde bulunduk, Kamiloğlu Ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettik ve gerekli yardımları yapacağız.”dedi.
 

 
SAADET’DE TEVİR TESLİM
 
Saadet Partisi Trabzon, Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan önceki gün gerçekleşe divan kurulundan sonra devir teslim yaptı.  Başkan Turhan, “Gerçekleştirilen Eylül ayı İlçe divanında Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Tahsin C. Dilbazlı görevini Ensar Durmuş’a devretti. Ensar Başkana hayırlı olsun dileklerimizi sunar Tahsin Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.”ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim