Velioğlu’nu Trabzon’daki teşkilat çalışmalarındaki başarıları için tebrik eden Üstün, “Bölgemizin başkenti olması nedeni ile Trabzon her siyasetçi için önemlidir. Biz de iktidar yürüyüşümüzü Trabzon’dan başlatacağız. Başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Her zaman yanınızdayız. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’da sizleri çok önemsiyor. Başarılar” dedi. Velioğlu’da Üstün’e ziyareti için teşekkür ederek, “Sizleri mahcup etmemek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

YILDIRIM AĞIRLAŞTI

AK Parti İkizdere Kurucu İlçe Başkanı, Eski İl Genel Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ali Fuat Yıldırım'ın koronavirüs nedeniyle entube edildiği öğrenildi. AK Parti İkizdere Kurucu İlçe Başkanı, Eski İl Genel Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ali Fuat Yıldırım, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Rize Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. Hastaneye kaldırılan Yıldırım'ın entübe edilerek solunum cihazına bağlandığı öğrenildi.

KOÇHAN EN DÜŞÜK ÜCRETİ AÇIKLADI

Trabzon'un Maçka İlçe Belediyesi, çalışanların alacağı en düşük ücreti 3 bin 22 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Asgari ücret 2 bin 825 TL olarak açıklanmasına rağmen Trabzon Maçka İlçe Belediyesinde en düşük ücretin 3 bin 22 TL olarak uygulanacağı açıklandı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı açıklamada belediyede çalışanların alacağı en düşük ücretin 3 bin 22 TL olarak belirlendiği ifade etti. Başkan Koçhan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete gösterdiği özel ilgi için teşekkür ederim. Yeni yıl itibari ile Belediyemizde çalışanların alacakları en düşük maaş 3022 TL olarak belirlenmiştir. Çalışanlarımıza hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı.

KONGRELER BAŞLIYOR

Ak Parti 81 ilde Kadın Kolları kongrelerine Trabzon'da start veriyor. Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın katılımı ile Trabzon İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi Salı Günü Hayri Gür Spor Salonunda gerçekleşecek. Tek liste ile gidilecek kongrede mevcut başkan Meryem Sürmen ile yola devam edilecek.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Vakfıkebir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut, bir önceki dönem Belediye Meclisi Üyesi Cahit Kurt ve Belediye çalışanlarından Hüseyin Bahadır ile birlikte, Vakfıkebir’de 26 yıl aralıksız Belediye Başkanlığı görevinde bulunan, 01.08.2005 tarihinde ahirete irtihal eden eski Belediye Başkanı Sabri Bahadır’ın kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “1968 – 1994 yılları arasında ilçemize belediye başkanı olarak hizmet eden merhum Sabri Bahadır abimizi ölümünün 16. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

ORTAK BİLDİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Nurican Kutoğlu, Gelecek Partisi Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım, İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Angın ve Demokrat Partisi adına Teşkilat Başkanı Abdurrahim Özyurt’un ortak yaptığı açıklamada Avrasya Üniversitesi’nin sınavları yüz yüze yapma kararına tepki geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ortada atlatılması güç bir süreç varken Avrasya Üniversitesi yine bir skandala imza attı. Avrasya Üniversitesi, 06.01.2021 tarihinde resmi sayfasında yayımlanan senato kararında dönem sonu sınavlarının 15 Şubat’a erteleneceği ve yüz yüze yapılacağı yazıyor. Vaka sayıları 1 ila 300 civarındayken üniversiteler online eğitime geçti, bugün ise vaka sayıları 14 binlerde iken yüz yüze sınav yapılması nasıl kabul edilebilir ? (!) Üniversite öğrencilerinin çoğunluğu farklı şehirlerden gelecek. Öğrencilerin şehir değiştirmesiyle yaşanan hareketlilik hem öğrencilerin hem de toplumun sağlığını ciddi anlamda riske atar ve bu durum göz ardı edilemez.  2547 sayılı YÖK kanuna göre, "Üniversiteler,  öğrencilerinin sağlığını korumakla ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdür” maddesine ters düşerek alınan bu kararın ivedilikle düzeltilmesi gerekir. Acilen alınan karardan dönülmeli ve kimsenin hayatı riske atılmamalıdır. Bizler öğrenciler adına Avrasya Üniversitesi yetkililerine soruyoruz, Yüz yüze sınav kararı online toplantıda mı alındı?”

BAŞKAN EKİM KUTLADI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Akçaabat’taki basın kuruluşlarını ziyaret ederek, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. Ekim, Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti ve sitemiz Akçaabat Ajans ofisini de ziyaret ederek 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, Akçaabat Ajans çalışanları tarafından karşılanan Başkan Ekim, basının önemli görevler üstlendiğini ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Başkan Ekim “Halkın haber alma hakkını en başarılı şekilde ifa eden basın çalışanlarımız bizler için önemlidir.” ifadesini kullandı.Başkan Ekim “Biz basın mensuplarımızla hiçbir zaman diyaloğumuzu koparmadık. Vatandaşlarımız ile bizler arasında köprü kuran emekçilerimizi hep dikkate alacağız. Bu düşünceden hareketle onların özel gününü unutmadık. Bu vesileyle cefakâr ve vefakâr tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum.” Dedi. Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak ise, ziyaretten dolayı Başkan Ekim’e teşekkür etti.

HAMSİ NEDEN KÜÇÜLDÜ?

Hamsi boyunun küçük kalmasıyla ilgili açıklama geldi. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, küresel iklim değişikliği ile birlikte kuruyan derelerdeki planktonların denizlere ulaşmadığı için hamsinin beslenemediği, bu nedenle de boyunun küçük kaldığını söyledi. Malkoç, "Hamsinin yiyeceği plankton azaldı. Bu plankton da derelerden, ırmaklardan denize geliyor. Irmaklarımız küresel ısınma ile kurudu" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU BULUŞTU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların genel sekreterleri ile video konferansta bir araya geldi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Genel Sekreteri Nazlı Genç’in de katıldığı toplantıda pandemi sürecinde il ve ilçelerde yaşanan sorunlar değerlendirilerek, oda-borsa sisteminin hizmet kapasitesinin güçlendirilmesi ve yeni projeler için görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim