Yomra tarihinde Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerinde ilk defa böylesi görünür bir çalışma yaptıklarını ifade eden ilçe halkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na müteşekkir. Ancak bir de talepleri var. Çalışma kapsamında orta refüje dikilmesi planlanan aydınlatma direkleri ilçe sakinleri tarafından pek beğenilmemiş. Yomralılar, ana caddenin Karayolları'nca Kaşüstü Kavşağı'na dikilen aydınlatma direklerinin aynısı ile donatılmasını, böylece ilçe genelinde bir bütünlük ve estetik uyum sağlanmasını talep ediyorlar.

İLERİ TRABZON’DA

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Ömer İleri Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Gençlik kolları İl Başkanı Sefa Küçükali ve Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen ile parti binasında bir araya gelerek teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundu.

 “BÜYÜK BİR İNSAN, BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Düşmanlarının bile sevdiği, değerini takdir ettiği, hayranlık duyduğu bir deha, büyük bir insan, büyük bir devlet adamı. Kendisini seviyormuş gibi yapanların da, sevmeyi başaramayanların da gönlümüzden silme gayretleri nafile bir mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti ayaktaysa, Türk Bayrağı yükseklerdeyse, ezanlar okunabiliyorsa onun eseridir. Kim ne düşünür ve ne yapar biz bilemeyiz. Teslim ettikleri nöbet yerini terk etmiş de olsa onun ve arkadaşlarının kurdukları bu devleti korumak ve yaşatmak Milliyetçi Hareketçilerin namus görevidir. Bakında namusumuzu hep birlikte koruyalım ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde coğrafyasında ayakta kalmış tek devlet olduğumuzu unutmayalım. Bilip bilmeden hakkında kötü düşünerek hakaret eden zavallıları gördükçe de kendilerini sadece Allah'a havale ediyorum. Atatürk derken sadece mavi gözlü sarışın bir adamdan bahsetmiyoruz. Atatürk demek bu topraklardaki şerefin, haysiyetin ve Türk milletinin namusunun adıdır.” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ekskavatör hibe edildi. İlçe Belediye Başkanı Mumin Nuhoğlu ve AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan Kocaman ekskavatör ilçeye geldikten sonra teslim alarak ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

AYDIN MALİYET ARTIŞLARINA DİKKAT ÇEKTİ

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın, inşaat sektöründeki artan maliyetlere dikkat çekti. Aydın, “Pandemi döneminde en çok durma noktasına gelen sektörlerin başında inşaat sektörü geldi. İnşaat sektörü ekonominin lokomotif sektörüdür. İstihdama da katkı sağlıyor. Pandemi döneminde azalmaya girildi ama bu kez de artan maliyetler inşaat sektörü temsilcilerinin belini büküyor. Demirin tonu 7 bin  500 TL oldu. Bunun yanında beton, çimento gibi ana malzemelere de fahiş fiyatlar geldi. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un bu fahiş fiyatları denetlemesini talep ediyoruz” dedi.

VAKIF SEVİNDİRDİ

Akçaabatlılar Vakfı, çocukları sevindirerek, yüzlerini güldürmeyi, dualarını almaya devam ediyor. Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran, hayırda yarışarak güzel bir birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösteriyor. Erbaşaran, Akçaabat’ta yaşayan bir çocuğu sünnet ettirerek erkekliğe ilk adımı atmasını sağladı. Çocuk ve ailesi Erbaşaran ve Akçaabatlılar Vakfına teşekkür ettiler.

EMEKLİLER İNTİBAK İSTİYOR

Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılması gerektiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar: “6283 sayılı kanunla 2000 öncesi emeklilere yapılan intibakın, 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmadığından emeklilerimizin büyük bir kısmı mağdur olmuştur. 2000 sonrasında emekli olanların intibaklarının yapılması için Hükümetimize çağrımızı bir kez daha tekrarlıyor ve talep ediyoruz.” dedi.  Bayraktar açıklamalarına şöyle devam etti: “Kanun gereği aylıklar 1.500 liradan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil ediliyor. 1.500 liralık emekli aylığı ödemesinden hak sahipleri de hisse oranında yararlanıyor. 1500 TL’lik alt sınır uygulamasından, sürekli iş göremezlik geliri veya ölüm geliri elde edenler yararlanamıyor. Emekli aylığında ki bu alt sınırının uygulanmasında, ek ödeme dahil tutar dikkate alınıyor. Bu da şu anlama geliyor; maaşı 1.500 liradan düşük olanlar, yasal artışlarla maaşı 1.500 liraya ulaşana kadar 1.500 TL almaya devam ediyor.” 

Yasa çıktığı günden bugüne TÜİK verilerine göre enflasyonun yüzde 25 arttığını ifade eden Bayraktar: “Yani yasa çıkarılırken 1.500 TL taban emekli aylığı olarak belirlenmiş olsa idi bugün öz maaşları 1.864,10 TL, ek ödemeyle birlikte toplam 1938,66 TL olacaktı” diye konuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep eden Bayraktar, “Nisan 2020 itibarıyla taban emekli aylığı olarak değil de alt sınır aylık olarak 1500 liraya yükseltilen emekli aylığı uygulaması yeterli bir düzenleme olmamıştır. Emekli zamlarının da belirlenen taban aylıkların üzerine yapılması sağlanmalıydı. Ağustos ayı açlık sınırı 2.926,72 TL olarak açıklandı. Bugün 2.825,90 lira olan asgari ücretli açlık sınırının 100 lira altında kaldı. Bu yüzden belirlenecek olan taban emekli aylıklarının da asgari ücretten az olmaması gerekiyor” diye konuştu.

ŞENLİKOĞLU BEREKETLİ SEZON DİLEDİ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, av yasağının kalkmasıyla birlikte, dört buçuk ay sonra yeniden denize açılacak olan balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Karadeniz kıyısında bulunan yerleşim yerlerinin en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu söyleyen Başkan Şenlikoğlu, 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla bu gece balıkçıların, ‘Vira Bismillah’ diyeceğini belirterek: “Balıkçılarımızın bol bereketli bir sezon yaşamalarını,  bereketli bir av sezonu geçirmelerini Rabbimden diliyorum. Balıkçılık, en zor ve en meşakkatli mesleklerden bir tanesidir. Yaklaşık yedi ay sürecek olan av sezonunun ilk günü olan 1 Eylül tarihinde avlanmak için yeniden denize açılan balıkçılarımıza kazasız, belasız bir sezon geçirmelerini diliyorum. Hem balıkçılarımız, hem de vatandaşlarımız açısından bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Şenlikoğlu ayrıca, bilinçli avcılıkla balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet edilmesi gerektiğinin altını çizerek: “Yasak dönemde yapılan avcılık sadece balıkçılarımızın değil, aynı zamanda da milletin geleceğinin çalınması demektir. Bu duruma da muhakkak önem verilmelidir" dedi.

Editör: TE Bilisim