31 Mart’tan sonra bütün şehir sathında olduğu gibi Yomra’da da yeni bir hizmet dönemi başlatacaklarını ifade eden Genç “Yomra 20 sene önceki Yomra değil. AK Parti ile Cumhurbaşkanımızın hizmet anlayışıyla birlikte büyüdü, gelişti ve il yatırımları aldı. Yomra’mız, Trabzon’un metropol yerleşim yerlerinden birisi oldu. Yeni dönemde Yomra’nın Doğal gaz başta olmak üzere Özdil Oymalı Grup Yolunu süratle tamamlayacağız. Yeni sahil düzenlemesi yapacağız. Yine Yomra’mız için büyük ölçekli bir parkımız var. Bu ve bunun gibi birçok hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde yapabilmek için aynı anlayışa sahip olduğumuz belediyecilik anlayışını bu dönem Yomra’mızla buluşmasını istiyoruz. 31 Mart’tan sonra dürüst, düzgün, çalışkan başkanım, Abdülkadir Özdemir kardeşimle, Yomra’nın evladı ile el ele vererek ilçemize daha çok hizmet edelim. Abdülkadir Başkanımızın tüm projelerinin sonuna kadar arkasında olacağız. 5 yılın sonunda Yomra hak ettiği hizmeti almış olduğunu hep beraber göreceğiz” dedi.

ÖZEL’DEN ÖVGÜ

CHP Lideri Özgür Özel, partisinin Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya’dan övgüyle bahsetti. Özel, seçim otobüsünden halka seslenirken, hayat pahalılığından yakınanları konuşması için otobüse davet etti. Vatandaşların isimlerini Özel’e söyleyen Ahmet Kaya için Özel, “Ahmet Kaya’dan belediye başkanı olur. Oradan bağıran vatandaşın ismini biliyor. Vatandaşını çok iyi tanıyor” dedi.

DİKİŞTEN ANLARIZ

Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar belediye başkan adayı Ergin Aydın, saha ziyaretleri kapsamında bir terziye girdiler. Terzide dikiş makinesinin başına geçen Genç ve Aydın, dikiş diktiler. O anın fotoğrafları sosyal medya hesaplarından çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMIYORUZ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk, “Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” dedi. Aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı olan Aktürk, 3 dönemdir hizmet verdiği mahallesinde halk tarafından da çok seviliyor. Aktürk, bilgi ve tecrübeleri ile halkın her zaman hizmetinde olacağını dile getirdi.

İKİZDERE ARITMAYA KAVUŞTU

İlçe merkezinde İkizdere deresine akıtılan kanalizasyon yapılan arıtma sayesinde bu kirlilikten kurtuldu. İlçede yapımı tamamlanarak hizmete alınan Kanalizasyon arıtma tesisi hakkında bir açıklamada bulunan MHP’li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, “Merkez kanalizasyonumuz bunca yıldır dereye akıyordu. Bu durum hep içimizi acıtmıştır ve bu durum İkizdere’ye hiç yakışmıyordu. 2019 seçiminde göreve geldiğimizde hemen çalışmalara başladık. Azimle, planlı çalıştık ve başardık ilçenin merkez kanalizasyon arıtma tesisi projemizi hayata geçirdik hamdolsun. Tesisimiz şimdi işletmede ve kanalizasyonumuz artık bahçe sulama suyu kıvamında arıtılarak dereye akıyor. Gururluyuz çünkü çevremize olan bir sorumluluğumuzu daha gerçekleştirdik ve tüm İkizdere’yi bu anlamda vebalden kurtardık.” dedi.

MÜFTÜ BUNU HEP YAPIYOR

Trabzon il müftüsü Selami Aydın, çocukları çok seviyor. Camide çocuk gördüğü zaman çok mutlu olan Aydın, namaz çıkışı çocukları ödüllendiriyor. İl müftüsü Aydın, önceki akşam teravih namazında Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camiindeydi. Çocuk seslerinin camiyi şenlendirmesinden mutlu olan Aydın, namazın ardından il valisi Aziz Yıldırım ile çocuklara çikolata ikram etti. Müftü Aydın, gittiği her camide çocukları sevindirip mutlu ediyor.

BAŞKAN KURT’A GEÇMİŞ OLSUN

S.S. Yeşil Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, hastanede yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Geçen hafta aniden düşerek kalbi duran Kurt, bir haftadır hastanede tedavi görüyor. Durumu kritik olan Kurt için dostları ve esnaflar dua ediyor. TAKA Gazetesi olarak Kurt’a bizler de Allah’tan acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

FAZ ZİRVESİ’NİN KONUSU İKLİM KRİZİ OLDU!

Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün (KTÜEMK) her yıl ‘Birlikte Değerlerimize Işık Tutalım’  mottosuyla düzenlediği Farkındalık Zirvesi’nin (FAZ) bu yılki konusu olan ‘Sürdürülebilirlik ve İklim Krizi’yle ilgili dikkat çeken sunumlar yapıldı.  19 Mart’ta KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye; TEMA Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Zafer Yücesan, HEAŞ Eğitim Müdürü Muhammed Vefa Arıkan,  CW Enerji Çevre Mühendisi Aslıhan Kılar ve Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Ezgi Kazan konuşmacı olarak katıldı. Çevre örgütlerinin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği zirvede bir sunum gerçekleştiren Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Ezgi Kazan iklim krizi ve küresel ısınmayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Editör: Doğukan ÖZKURT