Bir taraftan coronavirüsle mücadele, bir taraftan darbe girişimi söylentileri ve son olarak da 2023 seçim senaryo ve stratejileri.
Görünen o ki Cumhur ve Millet İttifakları daha da güçlenerek seçime girmenin hesabı yapılıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce TBMM’de grup kurması için İyi Parti’ye verdiği 15 ödünç milletvekili formülünü bugün AK Parti’den ayrılan Deva ve Gelecek Partileri için de düşünüyor.
Veririz diyor.
Demokrasinin gereği budur diyor Sayın Kılıçdaroğlu
Çok eskiye gitmeye gerek yok
6-7 yıl öncesine 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kiralık milletvekili verip TBMM’de grup kurmasını sağlarız dediği Ahmet Davutoğlu için “Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en çapsız başbakanıdır. Dünyayı iyi okumayan, çevreyi iyi okuyamayan bir başbakandır Ahmet Davutoğlu. Espri zekâsı gelişmemiş, karikatür gibi adam, etkisiz elemandır Ahmet Davutoğlu” demişti.
Ahmet Davutoğlu da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Hayatında hiç kitap okumamış, kaliteli bir film izlememiştir” cevabını vermişti.
Şimdi ise işler değişti.
Söz konusu menfaatler ortak olunca birbirlerini çok sever oldular.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018 seçimleri öncesi İyi Parti'ye verdikleri 15 ödünç milletvekilleri gibi hakkında çapsız başbakan, etkisiz eleman dediği Ahmet Davutoğlu'nun partisi Gelecek Partisi'ne ve eski AK Partili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'ne TBMM’de grup kurması için destek verebileceklerini açıkladı.
Kılıçdaroğlu'nun, "Baskın erken seçimde İyi Parti'ye yaptığınız gibi Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne de grup kurma desteği verir misiniz?" sorusuna, "Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis'te her parti temsil edilmeli" cevabını vermesi Türk siyasi tarihinde yeni çalkantılara sebep oldu.
Daha düne kadar birbirini yiyen, bulsalar bir kaşık suda boğmak isteyen, görecek gözü olmayan üç partinin birbiriyle yakınlaşması ne kadar etik.
Hani siyasi ahlak, hani siyasi terbiye, hani parti ilkesi
 
Mesele şudur;
2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Abdullah Gül’ü çatı adayı göstermek için hem Ahmet Davutoğlu hem de Ali Babacan ile görüştüğünü açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni bir siyasi manevrasıdır.
Hatta Kılıçdaroğlu, yeni parti kurma çalışmaları içindeki oldukları dönemde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan Türkiye'nin sorunları ile ilgili defalarca görüştüklerini açıklaması bugünün alt yapısını oluşturma girişimidir.
 
Uzun lafın kısası
Bugün asıl yapılmak istenen de şudur.
Rent a car’ın Türkçe karşılığı: araba kiralamaktır.
Rent a milletvekili de milletvekili kiralamaktır, ödünç vermektir.
Kılıçdaroğlu’nun demokrasinin gereği diye bugün yapmak istediği şey de budur.
Yani, daha önce İyi Parti’ye 15 günlüğüne 15 milletvekili kiralayan Rent a Milletvekili formülü uygulayan CHP bugün de aynı şeyi yapmak istiyor.
Devasa olmayan ancak adı Deva Partisi olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni milletvekili kiralama yöntemiyle TBMM’de grup kurmasını sağlamak ve her iki partiyi yanına çekmektir.
CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir, payanda partisi değildir.
Yani Millet ittifakına dâhil etmek ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı devirme planı.
Tutar mı?
Zinhar tutmaz
Bakın CHP, 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ü aday göstermiş olsaydı Muharrem İnce’nin tek başına aldığı yüzde 30,8 oy oranını asla alamazdı.
30 yılda oy oranını yüzde 25’in üzerine çıkaramayan CHP, Muharrem İnce’nin adaylığıyla ilk kez yüzde 30’un üzerine çıkmıştır.
O Muharrem İnce de koltuk korkusu yüzünden, sudan bahanelerle parti dışına itildi, kumpas kuruldu.
İnce’nin parti içinde çeteleşme var demeye kadar gitti.
Yani demem odur ki
CHP ne kadar Rent A Milletvekili sistemi uygularsa uygulasın
Ne kadar küçücük, particiklere milletvekili kiralama yöntemiyle millet ittifakına dâhil ederse etsin bu düşüncedeki 2023 hesabı asla tutmaz.
Her ne kadar yine Abdullah Gül’ün peşine düşülürse düşülsün, ola ki çatı adayı olma durumunda CHP’nin oyu yüzde 30’ların çok altına düşer.