TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Galerdüzü mevkisinde, bu yıl 8. kez düzenlenen Kış Yüzme Şenliği, bin 700 rakımlı Galer Gölü'nde renkli anlara sahne oldu. Geçmiş yıllarda tulum giyilerek dereye girilerek başlayan geleneksel etkinlik, bu yıl Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen askerlerin anısına müziksiz bir şekilde gerçekleşti.

Etkinliğe katılan 60'tan fazla cesur yüzücü, sıfır derece civarındaki suya cesurca atlayarak buz gibi suda yüzdü. Etkinliğin organizatörü Hasan Önder, bu yılki şenliğin uluslararası bir boyut kazandığını belirterek, "Bugün burada 60'ın üzerinde bir katılımcı var. Su sıcaklığı sıfır derece civarında. Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 2 derecelerde" dedi.

Etkinliğe ikinci kez katılan Gizem Bekiroğlu, "İlk kez geçen yıl katılmıştım, bu yıl 2. kez katılıyorum. Bu atmosferi yaşamak herkes için önemli" dedi. Milli sporcu Okan Günak ise "Su çok güzeldi. Beklediğimden daha iyi bir deneyimdi. Eller ve ayaklar dışında her şey iyiydi. Keyif aldık" şeklinde konuştu.

Programı izlemeye gelen Ayşenur Çolak ise heyecanlı geçen etkinliği değerlendirerek, "Çok üşüyeceğimi düşündüğüm için ben katılmadım. Hava çok soğuk, yüzenler donuyorlar. Nasıl giriyorlar, nasıl yüzüyorlar bilmiyorum. Belki gelecek yıl katılmayı düşünürüm. Çok heyecanlı ve eğlenceli görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kış Yüzme Şenliği, soğuk su tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatırken, katılımcılar arasında dostluk ve dayanışma da öne çıktı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT