Trabzonspor geçen hafta oynadığı Galatasaray maçında hem puan kaybetti hem de bazı oyuncularının özgüvenini kaybetti. Peki bunun sorumlusu Abdullah Avcı değil mi? Bana göre tabi ki o. Bakın ben geçen sezon sonu, oynanan milli maçlardan sonra şöyle bir yazı yazdım. “Sevgili Hocam, Uğurcan milli maçlarda çok kötü goller yedi.

Bu evladımızı iki-üç maç dinlendir de, kafası rahat olsun.” Ama sen tam tersini yaparak onu adeta bitirmek istemeye çalıştın. Aynı hatayı Abdülkadir Ömür’de yaptın. Milli takımdan sakatlığı nedeniyle gönderilen bu evladımızı, çok önemli bir derbide oynatarak seyircinin kucağına attın. Onun yanında bir de sol bek İsmail’i bitirdiniz. Ama İsmail’i de futbolu bitmiş halde sen aldırdın. Bence onun hesabını sevgili başkanımız size sormalıdır. Bir takımda sadece saha sonuçlarına bakmamak lazım. En önemli nokta genel görünümdür. Trabzonspor ligin 5.haftasında İstanbul’da Kasımpaşa ile oynadı. Abdullah Avcı, sol bekte Denswil’e görev vererek, geçen hafta kötü bir başlangıç yapan Abdülkadir Ömür’ü de ilk 11’de sahaya sürdü. Abdülkadir de çok iyi başlangıç yaparak onu dışlamaya çalışanlara çok iyi bir cevap vermiş oldu. Maça iki taraf da temkinli başladı. İlk gol girişimini 12.dakikada Bakasetas ile yakaladık. Ancak onun sert şutu üstten auta gitti. 31.dakika da Nwakaeme’nin şutunu Ertuğrul kornere çeldi. 34.dakikada yine bu ikilinin karşı karşıya geldiğine tanık olduk. Nwakaeme önündeki engellemeye rağmen iyi vurdu fakat Ertuğrul bu iyi atağımıza bertaraf etmeyi başardı. 37.dakikada Kasımpaşa’nın ilk tehlikeli gol pozisyonunu izledik.

Hajradinovic’in sert şutunu Uğurcan iyi bir refleksle önlemeyi bildi. İlk yarının son dakikalarında Kasımpaşa kalemizde etkili olsa da, defansımız onların bu etkili ataklarına izin vermeyip ilk yarıyı tamamlamış oldu. Trabzonspor’da ilk yarıda sadece Abdülkadir Ömür, hırsıyla ve azmiyle oynadı. Diğer oyuncularımız vasatı bile geçemedi. Hele hele de santraforumuz Cornelius. Aldığı bütün topları ezerek hiçbir varlık gösteremedi. İkinci yarıda Abdullah Avcı Berat’ın yerine Abdulkadir Parmak’ı oyuna aldı. Fakat ilk topla buluşmasında çok büyük bir şanssızlık yaşayan bu oyuncumuz sakatlanarak yerini Yusuf’a bırakmak zorunda kaldı. Trabzonspor aradığı gole 53.dakikada ulaştı. Abdülkadir ile gelişen atağımızda Nwakaeme ile oynadı o da topla ileri giderken arkadan gelen Bakasetas’ın önüne topu yuvarladı. Bu oyuncumuzda gelişine nefis vurdu ve takımını öne geçirdi. Zaten özetleme yaparsak da Trabzonspor’un rakip kaleye en çok şut atan oyuncusu Bakasetas’tı. Maçın son dakikalarında göstermelik Kasımpaşa ataklarını izledik. Trabzonspor iyi futbol oynamasa da bunun yanında santraforsuz oynasa da 3 puanı alan taraf oldu. Bu alınan 3 puanın yanında beni en çok mutlu eden geçen hafta dışlanmaya çalışılan Abdülkadir Ömür’ün çok iyi performansla dönüşü oldu. Tüm Trabzonspor taraftarlarına sesleniyorum: “Kendi değerlerimize sahip çıkalım.

Onlar Trabzonspor’un en önemli sermayeleridir.” Trabzonspor’da 74.dakikada Cornelius oyundan alındı. Ona bu dakikaya kadar nasıl tahammül ettin hocam? Madem onu oyundan aldın onun yerine başka bir santrafor olan Koita’yı neden sokmadın? Maçın başında varlık gösteremeyen Cornelius’u oyundan aldıktan sonra da son 25 dakikayı santraforsuz oynadın. Koita’yı da sen aldırmadın mı sevgili hocam? Benim bildiğim Trabzonspor santraforsuz oynamamalı. Sakatlıklardan dolayı eğer santraforun yoksa, ona da bizim diyecek bir şeyimiz olmaz. Bir başka kötümüz de Edgar. Bu sezon oynadığı bütün maçlarda çok kötü performans gösterdi. Bizden söylemesi, çaresi ne ise hocamız bakacaktır.