Şu afiş gibi iki söz Türk futbolunda tüm sorunların anasıdır:

1-‘Avrupa’nın hurdalarını takıma katıpta Avrupa takımları ile yarışmak hayal ve mantık dışıdır. Özkan Sümer!’

2-‘Türkiye futbol ligini Avrupa’nın bit pazarı olmaktan kurtarmalıyız. Erman Toroğlu’

Merhum Sümer ve Toroğlu Türk futboluna yeni bir yön çizmenin zorunluluğunu anlatmaktadır

Zira gelecek yıl Türk takımları Şampiyonlar liginin 25 milyar avrosu katılım payı olmak üzere 40 milyar avroluk gelirinden de olacak.

Bu nedir? iflasın ta kendisidir.

O nedenle Trabzonspor çok dikkatli ilerlemeli.

Transferde biraz bütçeyi aştık.

Önümüzde hem başarı anlamında hem de gelir anlamında önemli kriterler var.

Lig şampiyonluğu,

Ziraat Türkiye Kupası,

Ve şampiyonlar ligi gelirleri.

Trabzonspor eğer ekonomik anlamda rahat nefes alacak ya da geçmiş yıllardaki gibi sıkışmayacaksa bu başarıları elde etmeli.

Şampiyonlar liginde gidişata göre 2 ön elemede oynayabiliriz.

Puanlamada Rum kesiminin  bile arkasında kalmışız.

Kıbrıs Rum kesiminde bir transfer döneminde bizim 4 büyük kulüpten biri kadar para döndüğünü görürsünüz.

Yazık.

GÜZEL BİR YARIŞ OLACAK

Hak teslimini yapalım. Ay başı geldiğinde çalışan personel maaşını alabilecek mi, alamayacak mı belli değildi. Trabzonspor lisanslarını çıkarabilcek mi o da meçhuldu! Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu döneminde yüze yakın UEFA ve İcra dosyasını kapattı mı kapattı. Şampiyon olamadı ama elinden alındı. Yine de iki kupa birden kazandı. Yeni sezonda da üçte üç yaptı. Ağaoğlu ve yönetimi başarılı mı başarılı. Son yılların en iyisi

Diğer tarafta ise Mehmet Atalay. Konuştuğumuz kadarıyla aday. Ve adaylığı Trabzonspor futbol takımının kongre tarihine kadar başarılı olup olamaması ile ilgili değil. Diyor ki Atalay, ‘ben projeleri hayat geçirmek için adaylığı düşünüyorum. Trabzonspor’u kendi kendine dönüşen bir kulüp  yapabilirim.’

İşte böylesi iki ismin yarışacağı kongre olacak. Peki Ahmet Ağaoğlu dedi ki, ‘ben yokum’ O zaman mevcut yönetimde diğer alternatif devreye girecek. Ertuğrul Doğan Başkan adayı olarak meydana çıkacak. Yakışır.

MİLLİ TAKIMIN KALESİ

Sevgili Şenol hocam,

Önümüzde 2 kritik maç daha var. Karadağ’la başladık ve son saniyelerde barajı kuramadık, adam göstere göstere köşeye vurdu. ikinci maçımız Cebelitarık değilde Hollanda ile olsa Yusuf ve Cengiz değişikliklerini anlarım. Belki Orkun Kökçü önce orta sahayı sonra skoru tutmaya çalıştın. Şimdi Cebelitarık ile Hollanda maçlarını oynayacağız. Avrupa futbol şampiyonasında iyi oynayamadık. Savunmada oyuncular ‘al gülüm, ver gülüm’ yaptılar. Savunma ya uzun oynar çıkar, ya savunmadan orta alana aralara top atar ya da savunmacı dikine orta alana doğru topla girer. Karadağ maçında Merih bir iki girişim yaptı. Hocam,  Uğurcan ve Altay iyi kaleci ama özgüvenleri eksik ve zamana ihtiyaçları var. Ona göre Hollanda maçı için değerlendirmeni yap. Hollanda maçı çok zor olacak. Barcelona’ya transfer olan Depay çok tehlikeli. Yendiğimiz maç 20 yılda bir olur! O nedenle farklı, rakibi durduracak bir taktik ve Depay’a önlem alarak oynayın derim. Kalecimiz sağlam puanınız bol olsun.

YETMEZ AMA EVET

Trabzonspor’un sıkıntısı orta sahada. Orta saha ile defans ve forvet hattında rakip atakları kesecek güçlü bir oyuncuya ihtiyaç var. Onun için yıllardır  yaza yaza, söyleye, söyleye mürekkebimiz bitti, ağzımızda da tüy bitti. 3 stoperimiz var gidip bir stoper daha almak yerine bir Atiba-Mbia, Obi Micel bulun dedim. 30 yaşında olsun bir Josef de Souza alın. Siopis sorunumuz çözmedi. Transfer bitmeden böyle bir oyuncu?

‘HEM SAĞCIYIZ, HEM SOLCU!’

Atilla Ferah güzel adamdır.  Trabzon’da futbol oynamış, Ankara bürokrasisinde kendine yer edinmiş ve Spor Bakanlığı döneminde de Sayın Faruk Özak’a Danışmanlık yapmış ve Genel müdür yardımcılığından da emekli olmuş. Atilla Ferah mekteplidir. İkinci kitabını da yazdı ve bize de ulaştırdı. ‘Hem sağcıyız hem solcu Futbolcuyuz futbolcu’ başlıklı kitap muhteşem belgeleri  ve sporla ilgili Atatürk’ün talimatlarını da içeren güzel bir kitap. Spor siyaset ilişkisinde özetlemiş. Ön sözünü de Özak yazmış. Ferah’ın kitabında spor ve siyaset ilişkisine değinerek özellikle futbolun siyasetle içiçe yürüdüğü yılların yaşandığının da altını çizmiş. Hem sağcıyız hem solcu futbolcuyuz futbolcu kitabını mutlak edinin ve okuyum kütüphaneniniz en güzel yerine ekleyin.

ALTIN YUMRUK

TOKYO OLIMPIYATLARI

GÖRDÜ BUSENAZ IMIZI

BOKSUN ALTIN YUMRUĞU

IŞTE BU TÜRKÜN KIZI

BUSENAZ SÜRMENELİ

TRABZON SÜRMENELİ

TRABZON'U DA AŞTI

O ARTIK TÜRKİYELİ

AĞLATTIN KIZ SEN BİZİ

SEVİNÇTEN AĞLIYORUZ

İSTİKLAL MARŞIMIZI

YÜREKTEN OKUYORUZ

VURDUĞUN HER YUMRUKTA

DUAMIZ KABUL OLDU

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ

YÜKSEKLERDE GURURLU

TÜRK KADINININ GÜCÜNÜ

GÖSTERİN TÜM DÜM DÜNYAYA

ÇOK TA GÜZEL YAKIŞTI

SANA ALTIN MADALYA

OLİMPİYAT ŞAMPIYONU

GÖZÜMÜZÜN NURUSUN

OLİMPİYAT OYUNLARI

TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRSÜN

SÜLEYMAN USTA SENİ

CANI YÜREKTEN KUTLAR

ALTIN GETİRSİN ALTIN

VURDUĞUN TÜM YUMRUKLAR

SÜLEYMAN USTA /İSTANBUL

KOMPLE FUTBOLCU

Futbolcu, takım kaptanı ve Antrenör: Hamit Sadi Saraç. Derepazarı (iki yıl) hem futbolcu, hem takım kaptanı hem de antrenör olarak görev yaptım. Kalespor’da bir yıl, Köy Hizmetleri’nde bir yıl çalıştırıcı olarak görev yaptım. Takımımız hiç yenilmediği halde şampiyon olamadı. Futbolu Derepazarı’nda bıraktım. 1973-74 sezonunda. 1980 yılında Samsun’a gittim. Orada futbol hakemliği yaptım. 1995’den 2001 yılına kadar Rize Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden bulundum. Ayrıca belediyenin futbol takımının teknik direktörlüğünü yaptım. On beş yıl Mimar Sinan Meslek Lisesi futbol takımını çalıştırdım. Bu takımı sekiz kez Rize şampiyonu yaptım. Futbol oynadığım sürece gol kralı olmanın mutluluğunu yaşadım. Rize Gücü 1970-71 sezonunda Rize’de yenilmeden şampiyon olurken 29 golle gol kralı oldum.

DÖNEMİNİN EN İYİ ON BİRİ

Tüm zamanların Rize’deki ideal on birini nasıl belirlersiniz ? Sabri Güveli – Ahmet Sarıbaş, Kamyon Ahmet, Sedat Hüseyinoğlu, Ayhan,  Hamit Kazancı, Süreyya Saraç, İshak, Sami Tali, Şenol Birol ve Aynur Çolak Futbolculuğum, Antrenörlüğüm ve hakemliğim döneminde hep ilimiz futboluna bir şeyler katmanın uğraşı içerisinde oldum. Çalıştırdığım takımlarda sayısız futbolcular yetiştirdim. Başarının gençlere güvenle olacağına inanıyorum. Rize’yi çok seviyorum. Ve sevdiğim topraklara hizmetin mutluluğunu taşıyorum. Bütün Rizelilere saygılar sunuyorum…Rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun. Fatih Sultan KAR