Karadeniz derbisinde Rizespor ile Trabzonspor karlı ve soğuk bir havada sıcak bir maç oynadılar.

Maçtan 2 saat önce başlayan kar 2 saatte temizlendikten sonra başladı Karadeniz derbisi. 20 dakikada geç başladı. Maçın ilk yarısında Rizespor, alan savunması yaparak rakibini kendi yarı alanında karşıladı. Kontra ataklarla ve hızlı toplarla rakibin üzerine gitmeye çalıştıysa da bunda çok başarılı olamadı. İlk yarı golsüz sona erdikten sonra müthiş bir yarı ikinci yarı yaşandı.

İkinci yarının başında Trabzonspor golü atıp öne geçti. Bu gol Rizespor’un da kendisine gelmesine sebep oldu. Yeşil-Mavili takım etkili ataklarla Trabzonspor’un üzerine gitti. Pozisyonlar yakaladı. Ardından peş peşe penaltılar kazandı. Oyuna ikinci yarı Cisse’nin yerine giren Pohjanpalo üst üste 2 penaltıyla takımını öne geçirdikten sonra Rizespor defansının hata yaptığı bir anda da Trabzonspor beraberliği sağladı. Oynanan futbolla maçın böyle bitmeyeceği belliydi. Rizespor atağında Pohjanpalo’ya yapılan faulle Rizespor bir penaltı daha kazandı. Penaltı noktasına geçen Pohjanpalo, 3’ncü golünü atarak hattrick yaptı.

Rizespor, evinde Trabzonspor’u mağlup ederek haftalar sonra galibiyetle tanıştı. Rizespor, Trabzonspor ile son yıllarda oynadığı maçlarda 1-0 öne geçiyordu ama maçları 2-1 kaybediyordu bu sefer tam tersi oldu. Rizespor mağlup duruma düştüğü maçı 3 penaltı golüyle kazanarak lideri evinde devirdi. Bu galibiyetle de Rizespor, ligde tutunma umudunu kalan 8 maça taşıdı. Bu iş burada bitmedi dedi ve dediğini de yaptı. Bu güzel galibiyet için sahada futbolcuları tebrik ederim. Tabi en büyük alkış da taraftarlara. Takımlarını müthiş desteklediler. Karadeniz derbisinde zafer Rizespor’un oldu.