Önce şunu söyleyeyim Biz hiçbir zaman Avrupa ile yarışamayız. Türkiye’de son birkaç yılda statların hepsi yeni yapıldı. Kimi statlar yıkıldı yerine yenileri inşa edildi. Kimi yerlerdeki statlar ise TOKİ’ye millet bahçesi olarak verildi başka yerlere sahalar yapıldı. Bu yeni statlar yapılırken çim sahaların altına maalesef üzülerek söylüyorum ’ki yerden ısıtmaları yapılmadı. O nedenle diyorum Avrupa ile hiçbir zaman boy ölçüşemeyiz.

Dün akşam Rizespor ile lider Trabzonspor arasında oynanan maçı gördük. Maç öncesi ilkel şartlar altında 15 veya 20 kişi sahaya girerek ellerinde küreklerle kar temizliği yaptılar. Sonra maçın ilk yarısı için orta hakem Volkan Bayaslan düdüğünü çalarak karşılaşmayı başlattı. Kar yağmaya başladı. Saha zemini bembeyaz oldu. Futbolcular ayağında top tutmakta güçlük çektiler. Kimse her iki takımın futbolcularını eleştirmeye hakları yok. Futbol adına ilk yarıda ben hgiç bir şey göremedim.

Kar sahanın her tarafını kaplarken orta hakem Bayaslan karşılaşmayı durdurup saha çizgilerinin kardan görünmediğini ve temizlenmesini istedi. Maç tekrar başladı Koca 45 dakikada sadece bir pozisyon vardı. O da kaleci Erce’nin uzun pasında Visca topu önünde buldu. Kaleci Gökhan’a teslim etti. Futbol denen bir şey ortada yok. Sadece Beyaz kar altında bolşoy balesi vardı. Futbol adına hiçbir şey yoktu.

Kar altında oynan ikinci yarıda Trabzonspor’un golü erken geldi. Djaniny, Rizespor ceza sahası içinde arka planda  boş pozisyonda bekleyen kaptan A.Kadir Ömür’e topu bıraktı. A. Kadir yerden plase vuruşla kaleci Gökhan’ın solundan topu ağlara gönderdi.1-0. Trabzonspor’un golünden sonra Rizespor ilk kez Trabzonspor kalesine geldi. Önce Alper Potuk sonra Cisse ile peş peşe iki net pozisyonundan yaralanamadı. Beraberliği arayan ev sahibi Rizespor’a, Nwaekame yaptırdığı penaltı ile hediye etti. Pohjanpola eşitliği sağladı.1-1 Nwaekame oyunda kaldığı sürece hiçbir varlık göstere medi. Eski Nwakaeme’nin bu maçta eser yoktu. Bu havada Nwakaeme, Peres, İsmail Köybaşı oynamaz. Kötü hava koşullarında güçlü kuvvetli oyuncular oynamalı idi. Oynamayan oyuncuları podyuma çıkmalı idiler.

Abdullah hoca niye bu kadar onu oyunda tuttu anlamış değilim. Beş dakika sonra bu kez Denswil’in dirseğine vuran topu Var’da izleyen Volkan Bayaslan ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. Yine topun başına Pohjanpola geldi skoru 2-1 getirdi. Bu golden sonra Bordo- Mavililer işi sıkı tutmaya başladı. Nitekim ilk golün asistini yapan Djaniny skoru eşitledi2-2.Herkes maç bu skorla biteceğini zannederken kaleci Erce ‘nin hareketinde Volkan Bayaslan üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi Pohjanpola Rizespor’u galibiyete taşıdı. Bu mağlubiyet kime yazılır bilemem, ancak bildiğim tek bir şey var Erce Trabzonspor’un kalecisi olmadığını görülmüştür. Trabzonspor şampiyon olursa Uğurcan Avrupa’ya giderse acilen iyi bir kaleci lazım. Maçtan sonra en üzücü olay ise yayıncı kuruluş Rizesporlu taraftarların sinkaflı sözlerini hiç kesmeden yayınladı.