Testi kırılmadan camiada yaşanan bir kısım mutsuzluklar ve kırılmalar var bunlara değineyim istedim.
 
Maaş yükünü PTT ligi seviyesine indirmiş ( sırtından büyük bir ağırlık atmış), kendisinden misliyle fazla paralara kurulmuş takımların üzerinde puan cetvelinde dördüncü ( avrupaya gitme konusunda ciddi yol almış) bir takımın taraftarları neden mutsuz olur? diye kafanıza bir soru takılabilir.
 
Birkaç etken var tabi…
 
Bunlardan bir tanesi CAS davası sonrası yaşanan kırılma!
Cas davası dönüşü istifa eden yada ettirilen Av.Erdem Egemen ve Av. Nusret Yılmaz’ın davadan uzaklaştırıldığını, Statükoya boyun eğildiğini düşünen Taraftarlar ile Bu avukatların aslında Şike sürecini yanlış yönettiğini, şimdi de mağdur rolü yaparak yönetimi suçlu ilan etmek adına istifa ettiklerini düşünen taraftarlarlar arasında yaşanıyor. Bir zamanlar aynı idealler üzerine mesai harcayan bu arkadaşlarımız bu günlerde birbirlerini davaya ihanetle suçluyor. Dolayısıyla sadece bu arkadaşlarımız değil kulüpten ‘’Bir yere gidemezler’’ veya ‘’ İstifaları hayırlı oldu’’ yönünde bir açıklama olmadığı için doğru bilgiye ulaşamayan taraftar da ya A tarafını ya da B tarafını haklı buluyor.Taraf oluyor, tedirgin oluyor, mutsuz oluyor..
 
İkinci ve diğer ciddi kırılma ise tribünde yaşanıyor.
İki gün önce Gurbetçi Gençlerin düzenlediği ‘’40 yaş kutlaması’’ etkinliğine davet edildim. Beykoz’da, denize nazır fevkalade güzel bir ortamda bizleri ağırladılar. Bu bağlamda Başkan Hüseyin Zabunoğlu’na ve nazarında Gurbetçi Gençler ailesine teşekkürlerimi sunmak isterim.
Lakin, Hüseyin Zabunoğlu başkanın buruk olduğu da gözlerden kaçmadı. Biraz eşelediğimde Gurbetçi Gençlerin dernekleşme çabasının baltalandığına ve kendilerine Trabzonspor Kulübünün FERAGATNAME vermediği bilgisine ulaştım.
Sebebi her ne olursa olsun Trabzonspor’a dair bir taraftar derneğinden bahsedilecek ise ilk üçe yazılacak bir oluşumdur Gurbetçi Gençler.
Gördüğüm bu gençler mutsuz!! Mağdur edildiklerini ,ötekileştirildiklerini düşünüyorlar ve bence de  haksız değiller.
 
Kutuplaşmayı, ayrışmayı iliklerimize kadar hissettiğimiz şu günlerde bizleri kenetleyen nadide bir havuzdur Trabzonspor. Dolayısıyla Trabzonspor’u idare edenler, kulübü yönetenler bunun farkına varmalı ve bu nadide yapının tüm yapı taşlarına aynı mesafede olmaya özen göstermelidir.
Taraftarın seçim ikliminden çıkıp tekrar mecrasına yani tribüne geri dönmesi ile bu buhran yüklü bulutların kısmen de olsa dağılacağına inanıyorum. Benim nacizane tavsiyem atışmak yerine dertleşmektir. Üstat Nazım Hikmet’in dediği gibi
 
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
 
Saygılarımla