Yalnızca yaşadığı bir sakatlık nedeniyle deplasmanda oynanan ve 3-3 sonuçlanan Sivasspor maçında forma giyemeyen Uğurcan, diğer maçlarda kaleyi koruyarak önemli bir istikrar yakaladı.

Uğurcan Çakır, bu sezon forma giydiği 24 maçın 7'sinde kalesini gole kapatarak önemli bir performans sergiledi. Sezona kötü bir başlangıç yapmasına rağmen sonraki maçlarda toparlanarak önemli bir performans grafiği çizen Çakır, özellikle geçmiş şampiyonluk dönemindeki performansıyla da hafızalarda yer edinmiş durumda. O dönemde rakiplerin 50 gol atma beklentisine karşılık sadece 36 gol yiyen Çakır, büyük bir güven unsuru olmuştu.

Trabzonspor'un İlginç İstatistiğini Şok Etti; Kazanan Şimdiden Belli Oldu! Trabzonspor'un İlginç İstatistiğini Şok Etti; Kazanan Şimdiden Belli Oldu!

Uğurcan Çakır'ın forma giyme başarısına en yakın isim ise 23 maçın 11'inde sahaya çıkan Edin Visca geliyor. Visca'yı ise 21 maçta 11'inde forma şansı bulan Eren Elmalı takip ediyor. Uğurcan Çakır, Trabzonspor'un kalesindeki güvenilir ismi olarak performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak