İrlanda’da yaşayan ve 16 yıldır çocuk sahibi olmayı bekleyen Esra Polatlı Yılmaz ile Salih Yılmaz çifti, Samsun’da gördükleri tüp bebek tedavisiyle ikiz bebek müjdesi aldı. Daha önce Türkiye’de farklı merkezlerde 2 kez tüp bebek ve 3 kez aşılama tedavisi gören çift, sonuç alamayınca bir tanıdıklarının tavsiyesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ne başvurdu. Yaklaşık 5 ay önce başlayan tedavinin ardından ikiz gebelik oluştu. İrlanda’da yaşayan Esra Polatlı Yılmaz’ın gebeliği, doktoruyla düzenli görüntülü görüşmeler aracılığıyla takip ediliyor.

16 yıllık çocuk özlemi Samsun’da sona erdi

Diyarbakır’da 16 yıl önce evlenen Esra Polatlı Yılmaz ve Salih Yılmaz çifti, daha sonra İrlanda’ya yerleşti. Çift, evliliklerinin ilk yıllarından itibaren çocuk sahibi olabilmek için farklı tedaviler gördü.

Esra Polatlı Yılmaz, daha önce 3 kez aşılama ve 2 kez tüp bebek tedavisi gördüklerini ancak sonuç alamadıklarını anlattı. İrlanda’da yaşayan bir Türk tanıdıklarının Samsun Şehir Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ni tavsiye etmesinin ardından çift, yeni bir umutla Samsun’a geldi.

Yılmaz, hayatında ilk kez Samsun’a geldiğini ve burada gördüğü ilgiden memnun kaldığını söyledi.

“Hafta sonu olmasına rağmen hastaneye geldi”

Tedavi sürecinde doktoru Opr. Dr. Esra Kaykı’nın kendilerine büyük destek verdiğini belirten Esra Polatlı Yılmaz, yaşadığı süreci anlattı.

Yılmaz, “Hastane çalışanlarından tutun, tüm Samsun halkına çok teşekkür ediyorum çünkü gerçekten çok sıcak davrandılar. Hepsi çok yardımcı oldu. Özellikle doktorumuz bize çok yardımcı oldu. Olabilecek ihtimalleri hep göz önünde bulundurdu” dedi.

Doktorunun hafta sonu olmasına rağmen hastaneye gelerek yumurta toplama işlemini gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, “Tedavi sonrasında ikiz bebeklerimize kavuşmak için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk denemede ikiz gebelik oluştu

Samsun Şehir Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi sorumlusu Opr. Dr. Esra Kaykı, Yılmaz çiftinin yaklaşık 5 ay önce kendilerine başvurduğunu söyledi.

Çiftin daha önce tüp bebek ve aşılama tedavileri gördüğünü belirten Kaykı, “Bizdeki ilk denememizde ikiz gebelik oldu. Gebelik haberini İrlanda’da aldılar” dedi.

Esra Polatlı Yılmaz’ın 20 haftalık gebe olduğunu belirten Kaykı, ikiz gebeliğin devam ettiğini ve bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Çiftin bebeklerini İrlanda’da dünyaya getirmeyi planladığı belirtildi.

Gebeliği görüntülü görüşmeyle takip ediliyor

Tedavinin ardından İrlanda’ya dönen Esra Polatlı Yılmaz, Samsun’daki doktoruyla iletişimini sürdürüyor.

Yılmaz’ın gebelik sürecinin her ay cep telefonu üzerinden yapılan görüntülü görüşmelerle takip edildiğini belirten Opr. Dr. Esra Kaykı, “20 haftalık gebe olan hastamız İrlanda’da yaşadığı için durumunu telefonla takip ediyoruz. İkiz gebeliği devam ediyor, oldukça da sağlıklılar” diye konuştu.

Kaykı, sürecin olumlu ilerlediğini belirterek çiftin bebeklerini sağlıklı şekilde kucaklarına almasını temenni etti.

Samsun’daki merkeze yurt dışından da talep var

Opr. Dr. Esra Kaykı, Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin yaklaşık 2,5 yıl önce Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulduğunu, daha sonra Samsun Şehir Hastanesi’ne taşındığını söyledi.

Merkeze Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve yurt dışından başvurular geldiğini belirten Kaykı, aşılama ve tüp bebek tedavilerinin burada uygulandığını ifade etti.

Kaykı ayrıca uygun rapor şartlarını taşıyan hastaların büyük bölümünün SGK desteğinden yararlandığını, ilaçlarda ise katkı payı ödendiğini belirterek merkezin elde ettiği sonuçların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İkiz bebekler için gün sayıyorlar

Yıllarca farklı tedaviler deneyen Esra Polatlı Yılmaz ve Salih Yılmaz çifti, Samsun’daki tedavinin ardından şimdi ikiz bebeklerini kucaklarına almak için gün sayıyor.

İrlanda’da yaşamlarını sürdüren çiftin gebelik süreci Samsun’daki doktorlarıyla iletişim halinde takip edilirken, 16 yıllık çocuk özleğinin ardından gelen ikiz bebek haberi aileye büyük mutluluk yaşattı.

Kaynak: AA