Sayın Ertuğrul DOĞAN; Bir önceki sezon elde edilen şampiyonluğun ve geçen sezon yaşanan hayal kırıklığının analizini yaptınız mı? Trabzonspor’u şampiyonluğu taşıyan kadro yapısı ile geçen sezonki kadro yapısının irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Artık şunun iyi anlaşılması gerekmektedir. Trabzon şehri özel bir şehirdir ve bu şehrin çocuklarının genlerinde futbolcu meziyetleri üst seviyededir. Dünyanın her yerinde mutlaka Trabzonlu bir futbolcu görmek mümkündür. Trabzonspor tarihine damga vurmuş oyuncuların geçmişini irdelediğinizde, Trabzon şehrinin coğrafi durumundan dolayı ilk kez köylerde ve yaylalarda buldukları düzlüklerde topla buluştuklarını görürsünüz. Böylesine imkansızlıklar içinde bu kulübü zirveye taşıyarak dünya kulübü yapmışlardır.

Sayın DOĞAN; yukarıda yazdıklarımı en iyi bilenlerden biri olduğunuzu biliyorum. Yaşı geçmiş, artık emeklilik kararı almış oyuncuların bu kulübe faydadan çok zarar verdiğini görmenizi isterim. Nedir bu yabancı hayranlığı anlamıyorum. Ağaoğlu’nun ilk başkan seçildiği dönemde almış olduğu öze dönüş projesinin sonucunu şampiyonlukla taçlandırmış olması sizlere referans olmayacakmı. İşe yaramaz yabancıları getirip hem sportif başarından mahrum kalınması hemde maddi anlamda kulübün bir çöküşün içine atılması sizce ne kadar doğru olabilir.

O gün takıma kazandırılan gençler şimdi neredeler, onların tek suçu Trabzonlu olmalarımıdır. Onları saha dışına iterek yerlerine aldığınız ve hayal kırıklığı yaşattığınız yabancılar için bu çocukları harcamaya değermiydi. Tribünde seyirciler, kulüpte yöneticiler bu şehrin çocuklarına neden bu kadar düşmanca davranıyorlar. Bu konunun sosyolojik olarak araştırılması gerekmektedir.

Transferde adı geçen yabancıların hiçbirinin bu sezon takıma katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Bu oyuncuları sırf kariyerli diye yaşlarına rağmen transfer etmek, bu kulübe yapılabilecek en büyük kötülüktür. Elinizin altına bunlardan çok daha yetenekli oyuncular bu takıma ve bu şehre katkı vermek için beklerken, yıllardır tecrübe edilen bu yanlışta neden ısrar edilir anlamak mümkün değil. 

Sizden ricamdır, Fatih TEKKE, Hami MANDIRALI, Gökdeniz KARADENİZ, Ogün TEMİZKANOĞLU, Abdullar ERCAN gibi yakın geçmişte Trabzonspor tarihine damga vurmuş değerlerin bir araya getirilmesi ve kulübün oyuncu planlamasında söz sahibi olmaları sağlanmalıdır. Adı geçen oyuncuların Trabzonspor’dan gidiş süreçlerinin irdelenmesi de ayrı bir konu olarak önümüzde duruyor.

Yıllardır tecrübe edilen yabancı oyuncu yanlışından dönülmez ise, bu sezon yine taraftara hüsran olacaktır. Aynı filmi yıllarca seyretmek te sıkıcı oluyor.