Ahmet Ağaoğlu’nu zengin sporu yapan Trabzonsporlu olarak bildik. Trabzonspor’da geçmişte(2000-2002) çalıştı. Başkanlığa talip oldu istenmeyen olaylar yaşandı. Trabzon’un vefalı bir damarı vardır yıllar sonra vefasını gösterdi.
Gittiler Ağaoğlu’nu buldular  ve Trabzonspor’u çok parası olmamasına rağmen ona teslim ettiler.
Ağaoğlu da emanete sarıldı. Öyle sarıldı ki Golf sporunu bile unuttu! Nasıl unutmasın her hafta yaşanan toplu ödemeler, Trabzonspor’a yönelik alttan üstten devam eden operasyonlar.
Ankaragücü maçıyla başladı ve Galatasayar maçıyla da bitmedi. Bitmedi diyorum, şunu biliyorum, bu sıkıntıların temeli 2010-2011 şampiyonluğunda ısrar etmemizdir.
Hakkını teslim edelim, Sadri bey o şampiyonluğu elde etti. Hacıosmanoğlu FETÖ operasyonlarına takıldı. Muharrem Usta da yumuşak dokunsa da her zaman 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’dur dedi.

Ahmet Ağaoğlu’nun felsefesi rakiplerle en üst düzeyde dostluk ama hakkın aranmasına devam!
Fenerbahçe’yi bile en güzel şekilde ağırlıyor, FİFA’daki dosyadan da taviz vermiyor.
Ağaoğlu felsefesi dedik.
Galatasaray maçından sonra haksızlığa isyan ederken Trabzon takımındaki oyuncuların lisede okuduğunu söyleyip 104 yıl öncesine eklemek ve onu en güzel şekilde aktarmak o an itibariyle kolay değildir.
İşte onlar Türk futbol camiasında iz bırakan konuşmalar olmuştur. Trabzonspor taraftarı Ahmet Ağaoğlu ve Yönetiminin Ünal Karaman ve futbolcularının bu gayretine kayıtsız kalmıyor kalmaz..
Bu hafta Pazar günü saat 16.00’da da Akyazı stadı dolmalıdır.
Ağaoğlu için, yönetim için, 18 yaşında tekmeye kafa atan çocuklarımız için
Taraftar takıma can suyu katacaktır.

NUSRET ABİMİ SAKİNLEŞTİREMEDİM



1987 seçiminde tercih sistemi vardı. Nusret Çakıroğlu’nun ANAP milletvekilliği direkten dönmüştü. Bazı dostları, ‘100 oyu biz ayarlarız, vekil ol’ demesine rağmen reddedecek kadar adaletlidir. Nusret Çakıroğlu iş dünyasından elini çekse de Trabzonspor’dan çekemiyor. Galatasaray maçından sonra aradı. Sert tepki gösterdi: ‘Söylediklerimi kesme. Bende iyiniyet sınırsızdır. Ama kaba kuvvet isteyene de bunu gidip İstanbul’da yapacak kadar da yürek vardır. Bu çocuklardan ne istediler. Bir değil 5 değil. Artık herkes kendine gelsin. Bırakın çıkıp gençler oynasın. Bir kez daha tekrarlıyorum. Eğer birine ceza kesilecekse İstanbul’a kadar gider keserim. Trabzon’un Trabzonspor’un iyiniyetini neden bu kadar suistimal ederler! Bırakın Trabzonspor Türk futboluna birkaç genç kazandırsın. Onları küstürmeyin.’
Merkez Hakem Kurulu istifa etti. TFF’de de bir haftada olağanüstü kongre kararı alıyor. Yeni dönem hayırlı olsun.

ŞERİF HOCA MARDİN’DE SAHADA



Şerif hocamı yazmaktan bıkmam usanmam. Çünkü ben Trabzon sokaklarında o Akbank çalışanı olarak tüm sokaklarda, ben Gazeteci futbolcu olarak Yavuz Selim’de o da Yavuz Selim’de. Ben gazetede o yanımda, Gazeteciler Cemiyeti başkanlığındayım ekibiyle çiçeği ile Cemiyette. Duygusaldır ama dostlarından vazgeçmez.
Osmaniye’den sonra Mardin’de sahaya çıktı. 70 yaşında vurduğu toplar raket gibi gidiyor. Gol atsa atamasa ne olur. Senin dostluğa ve insanlığa verdiğin katkı yok mu hiçbir şeye değişmem hocam.

MELİHİN İDÖLÜ ŞENOL GÜNEŞ


Zaman, zaman uzaktaki dostlarımızın da notlarını aktarıyorum. Melih Leblebici yakın arkadaşımın yeğeni. İstanbul 1.amatör kümede antrenörlük yapıyor. Melih zor şartlara rağmen takımı Pazariçi Köprülü sporu grubunda kümede tutmayı başardı. Teknik direktörlükte Şenol Güneş’i kendisine örnek alan Leblebici aynı zamanda bölgesel amatör ve 3.lig takımlarından da teknik direktörlük teklifi alıyor. Kendini sürekli yenileyen, araştıran ve nerede ise bütün gücünü futbola ve yeni öğrenmelere ayıran Melih’i kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

ASFK HER  ZAMAN OBJEKTİFTİR



ASKF Başkanı Cahit Erdem ve ekibini tebrik ediyorum. Yıllardır bu şehirde sivil toplum örgtülerinde görev yapar. Teknik olarak eleştirir, görüşünü söyler ama kimseye karşı ön yargılı olmaz. İşte ASKF’de her siyasi görüşü ağırladı. Büyükşehir Belediye başkan adayı meslektaşı Atakan Aksoy ile birlikte Ortahisar belediye başkan adayı Salih Akyüz’ü konuk etti ve dinledi. Konu Trabzon ve Trabzon futbolu olunca ASKF Başkanının söyleyeceği çok söz vardır.

BU İKİLİYİ TAKİP EDİN



İstanbul takımlarında oynayan gençlerin ideali Trabzonspor. Trabzonspor’un onları etkileyen bir mazisi var. İşte İstanbul Amkatör küme takımlarından Ramispor’un iki özel yeteneği Alperen Başer. 2002 doğumlu sol ayaklı ve kanatta oynuyor. Emirhan Aslan 2001 doğumlu Ramispor’da Ortasaha ve Forvet arkası oynuyor. Süper işler yapıyorlar. Takip edin ve kaçırmayın.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Orhan Çavuşoğlu, İdmangücü’nün alt yapı sorumlusu olarak oyuncularına video ile eğitim veriyor. Trabzon’da tek. 1987’de haberini yapmışım.

2-KTÜ spor salonu Anadolu Ajansı ile birlikte TRT 5-5 berabere kalmış hem maçı yönetmişim hem de son dakikada şaibeli gol diye haberini yazmışım!