Yaklaşan yerel seçimler için adaylık düşünenler sessiz gibi görünse de gizliden gizliye kulis çalışmalarını sürdürüyorlar.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerek yayın organlarında gerek sosyal medyada birçok adayın ismi dillendiriliyor.

Parti’nin aday adayı sayısında gerçekten enflasyon yaşanıyor. Allah için söylemek gerekirse adayların birçoğu gerçekten kaliteli ve Trabzon’a çok iyi hizmet verecek isimler. Fakat içlerinden sadece biri aday gösterilecek.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’nin önemli isimlerinden bazılarıyla akşam yemeğinde bir araya geldik.

Geç saatlere kadar süren sohbetimizde konu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldi. AK Parti’nin en büyük avantajı aday bulmakta değil de mevcut aday adayları arasında seçim yapmakta zorlanması diyen partililer, belirlenecek adayın herkesin içine sinebilecek biri olacağını söylediler.

Yaptığımız sohbette Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yaptığı hizmetler için teşekkür edileceğini belirten partililer, bu seçimde kendisinin aday gösterilmeyeceğini söylediler.

Bütün aday adaylarının çok titiz bir şekilde mercek altına alındığını, anket sonuçlarının değerlendirildiğini, her kesimim görüş ve önerilerinin dinlendiğini belirten partililer, ibrenin Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten yana dönmüş gibi göründüğünü söylediler.

Yapılan araştırmalarda Ahmet Metin Genç’in gerek vatandaş nezdinde gerek parti teşkilatında popülaritesinin devam ettiği söyleniyor. Bu durumda,”Riske girmeye gerek yok” görüşünün ağır basmasına neden oluyor.

Ayrıca yaptırılan araştırmalarda Genç’in çalışma ve faaliyetlerinin fazla bir eleştiri almadığı sonucunun ortaya çıktığı belirtiliyor. Bütün kriterler üst üste konulduğunda Ahmet Metin Genç isminde yoğunlaşıldığı anlaşılıyor.

Geç saate kadar süren sohbetimizde Ak Parti Genel Merkezinde değerlendirmeye alınan isimler arasında Ahmet Metin Genç’in ön planda olduğu herkesin ortak görüşü oldu.

Fakat herkesin belirttiği en önemli gerçekte son sözü sayın Cumhurbaşkanı’nın söyleyeceği oldu. Cumhurbaşkanı’nın çok kere ters köşe yaptığını hesap edersek, hiç umulmadık bir ismin aday gösterilmesi de sürpriz olmaz.

Sanırım benim gibi herkesin ortak görüşü Trabzon’un yerel anlamda gerekli hizmeti alamadığı, şehrin bir sıçrama yapamadığı. Trabzon çok daha büyük yatırım ve hizmetleri hakediyor. Benim için isimden çok  başkanın vereceği hizmet önemli. Bu seçimde Trabzon’u uçuracak birisi başkan olsun demiyorum.
Ahmet Metin Genç’in vakti ve zamanı geldi.