Beşiktaş Başkanı Çebi, Ankara Temsilcimize açıklamalarda bulundu
 
“Trabzonlular ve
Trabzonsporlular
saygın insanlardır”
 
Trabzonlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Çebi,” İnsan ait olduğu yöresi için kötü söz söyleyebilir mi? Bu aslını inkar etmektir. Trabzonspor’da düşmanımız değil sahada rakibimizdir. Sözlerimin Trabzon ve Trabzonspor’a karşı söylenmiş olarak algılanmasını hayretle karşılıyorum” dedi.
 
Söylediği sözlerinin Trabzon ve Trabzonspor’u aşağıladığı olarak algılanması ve bu yönde gündem oluşturulmaya çalışılmasından büyük üzüntü duyup tepki gösteren Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TAKA Gazetesi Ankara Temsilcisi Tacettin Çebi’ye açıklamalarda bulunarak, “ Ben Trabzonlu olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. Trabzonspor’u ve Trabzonluları aşağılamam aslımı inkar etmem demektir. Trabzonspor sadece sahada rakibimizdir. Saha dışında tüm kulüpler gibi dostumuzdur” dedi.
 
Fulya Davası'nda kulübün zarara uğratıldığının yargı yoluyla kesinleştiğini ve yönetimin zarar tazmini için yargıya gitmesi gerektiğini savunan eski başkan adayı Hürser Tekinoktay'ın kendisi hakkında kullandığı ifadelere cevap veren Çebi, sert ifadeler kullanmış ve açıklamalarında "Babamın Trabzonsporlu olduğunu söyledi. Benim babam iyi bir Beşiktaşlı'dır. Benim şahsımı Trabzonsporlu diyerek aşağılamaya çalışmasını kınıyorum. Benim şahsımı Trabzonsporlu diye aşağılamaya çalışmasını kınıyorum. Tekinoktay'dan daha iyi Beşiktaşlı olduğumu ispatlamaya hazırım. Yaptığım işler ve görevler ortada. Böyle bir yakıştırma yapmasını hoş bulmuyorum. Babam kendi elleriyle stadın önüne bir kartal heykeli koydu. Onun ismini oraya Fikret Orman koydurdu. Varsa yüreğiniz oradan çıkartın o ismi" ifadelerini kullanmıştı. Görüntülerin bir bölümün sosyal medyaya düşmesi sonrası yanlış anlaşılan Çebi, Trabzonsporlu taraftarların tepkisiyle karşılaşmıştı.
 
TRABZONSPOR VE TRABZONLULAR SAYGINDIR
 
Öz be ve öz Trabzon evladı olduğunu, çocukluk yıllarında sitelerinde komşuları olan rahmet Nejdet Tosunoğlu yine rahmetli Erdal Tosun’un koyu bir Beşiktaşlı olduğunu, o yıllarda sitedeki tüm çocukluk arkadaşlarına Beşiktaş ruhu aşılayarak kendilerini sıkı bir taraftar yaptığını belirten Ahmet Nur Çebi, “Trabzonlu olarak Beşiktaşlı olmam fanatik Trabzonlular tarafından hoş karşılanmayabilir ve bunu normal karşılıyorum. Fakat Trabzonlu bir insanın işi hayatında başarılı Beşiktaş gibi Türkiye’nin saygın ve güçlü bir kulübünde başkan olması aslında her Trabzonlu için övünç kaynağı olmalı. Ben Trabzon insanın bulunduğu her yerde başarılı olmasını temsil edenlerden sadece biriyim” diyerek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
 ''Trabzonsporlu olanlar son derece saygın insanlar ben bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Benim bir Beşiktaşlı başkan olma sıfatım varken Trabzonsporlu olduğumu söylemek doğru değil ben bunu ifade etmek istedim. Lütfen bunu belirtmek istiyorum yoksa Trabzonsporlular hepsi çok saygın insanlar ama ben Beşiktaş başkanıyken bunun söylenmesi hoş olmamıştır. Geçtiğimiz günlerde televizyon kanalında Beşiktaş için düzenlenen kampanyaya başta Trabzonspor eski yöneticisi ve koyu Trabzonsporlu Nevzat Aydın ve bir sürü Trabzonlu akrabam ve arkadaşım yardımda bulunarak Trabzonluları ve Trabzonspor’u aşağılamış mı oldular. Sporun sevgi ve kardeşlik olduğuna inanlardanım.. Ayrıca şu da bilinsin Trabzon’da ki tersanemizi orada ki çalışanlara emanet ettik. Onlarda işyerinin önüne Türk ve Trabzonspor bayrağı astılar. Ben hoşgörülü davranarak onların taleplerine asla karşı çıkmadım”
 
YAZARIN YORUMU
 
Geçtiğimiz yıllarda Zeki Sancak ile birlikte İstanbul’da Ahmet Nur Çebi’yi ziyaret etmiştik. Kendisiyle ve daha sonra babası Yaşar Kaptan ve kardeşi Tayfun Çebi ile uzun uzadıya sohbet etmiştik. Çebi sosyal ve ekonomik olarak yükselmesine rağmen mütevaziliğinden hiçbir şey kaybetmemiş bir insan. Her Trabzonlu için İstanbul’da rol modeli olması gerekir. Tırnaklarıyla kazıyıp başarıyı elde etmek kolay değil. Bu tür insanlara bilip bilmeden sosyal medya üzerinden yaratılan algı ile küfüre varan hakaretlerde bulunmak hiçbir Trabzonluya yakışmaz. Trabzon insanın gücünü gösterip Beşiktaş gibi Türkiye’nin güçlü bir kulübüne başkan olmayı başarmış bir insana sahip çıkmamız gerekirken yapılanları anlamak çok zor. Ben Ahmet Nur Çebi’nin açıklamasını defalarca dinledim. Kesinlikle Trabzon ve Trabzonsporluları aşağılamıyor. Aksine Trabzon ve Trabzonspor adı kullanılarak başarı ve kendinin muhalifler tarafından aşağılandığını belirtiyor.