Trabzon’da yayınlanan bir gazetemizde Mehmet Atalay ile ilgili yayınlanan bir röportajı okudum.
Yayınlanan röportajdan anladığım kadarıyla sayın Atalay’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na niyeti olduğunu  anladım.
Aday gösterilir gösterilmez bilemem ama Atalay her görevin üstesinden başarıyla çıkan bir isim.
Bana göre aday gösterilip seçilirse Trabzon için büyük bir kazanım olur.
Mehmet Atalay’a özel bir sevgi ve saygım olduğumu bütün yakın dostlarım bilir. Çıktığı her yarışta en büyük destekçisi olacağımı da inkar etmem.
Kazanacağını hesap edip göreve gelirse bende kendisinden nemalanırım düşüncesinde olarak değil, kaybedeceğini bilsem bile her zaman yanında olacağımı kimseden gizlemem.
Daha düne kadar kapısında kuyruk olup, görevi bitti diye sırtını dönenlerden asla olmam.
Gerçi uzun zamandır yüz yüze görüşemedik ara sıra telefonla görüşüyoruz. Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre sağlığı çok iyi. Görev verilmedi diye küsüp partisinin arkasından da konuşanlardan değil. Her an görev verilecek gibi gerek ülke gerek bölgemizin sorunlarıyla yakından ilgili.
Trabzon Büyükşehir adaylığı ne olur bilemem ama Mehmet Atalay kenarda köşede bekletilip, bilgi ve donanımı heba edilecek bir insan değil. Bir çok alanda değerlendirilmeyi hak ediyor.
Cumhurbaşkanımız kendisine hangi görevi teklif etse, üstleneceği görevi eniyi şekilde yapacağından kimse şüphe edemez.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu olarak görev yaptığı sürece bakmak bana göre yeterde artar bile.
Ben Cumhurbaşkanımızın her an Mehmet Atalay’a bir görev vereceği umudunu taşıyanlardanım.  Sadece yeri ve zamanını beklediğini düşünüyorum.
Cumhurbaşkanımız, ufku, vizyonu geniş, çalışkan, proje üreten, icraat yeteneği yüksek, her siyasi görüşten insanın sevgi ve takdirini kazanmış, yakından tanıyıp huyunu suyunu bildiği Atalay’a mutlaka layık olduğu görevi verecektir.
Mehmet Atalay gibi temiz, dürüst, insancıl, başarılı bir insanı tanıyıp dostu olmaktan hep gurur duydum ve duyacağım. Allah kalbine göre güzel bir göreve gelip, üstün hizmetlerini sürdürmeyi nasip eder inşallah.
Sizlerin huzurunda Mehmet Atalay’a sevgi ve saygılarımı gönderip, kendisine duyduğum özel sevgim nedeniyle her zaman her yerde destekçisi olacağımı bir kez daha yineliyorum.
Atalay’ı unutmayın.
Böyle insanlar her zaman gelmez.