Erken seçim kararı alınmasıyla siyaset sahnesi iyice alevlendi. Milletvekillerimizin Trabzon’dan nasıl göründüğünü siz sevgili okuyucular benden çok daha iyi bilirsiniz. Ben sizlere Trabzon Milletvekillerinin Ankara’da yaşayan Trabzonlular tarafından nasıl göründüğünü aktarayım.

Bu gözlemimde Bakan Soylu’yu bir tarafa ayırıyorum. Sayın bakan için herkesimin görüşü malum. İçişleri Bakanı olduktan sonra terörle mücadele gibi çok önemli bir konuda gösterdiği üstün gayret, partili partisiz tüm insanların olağanüstü takdirini almaya devam ediyor.

Kuşkusuz diğer milletvekillerimizin de Trabzon’a önemli katkıları oluyor. Fakat Ankara’da hem bürokraside ki hem de buraya yerleşmiş Trabzonluların gözünde Salih Cora ilk sırayı alıyor. Bu sadece benim görüşüm değil, görüştüğüm her insanın ortak söylemi. Kapısı en çok çalınan ve kapıyı çalanların işlerinin sümen altı edilmeden çözüme kavuşturulması Salih Cora’nın yıldızını parladı.

Samimiliği, insanlara yaklaşımı, kapısını ve telefonunu her daim herkese açık tutan Salih Cora’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Aday gösterilmemesinin Trabzonlular üzerinde büyük hayal kırıklığı yaratacağını söylersem sanırım yanılmış olmam.

Mazhar Yıldırmhan’ın Adı Nereden Geliyor

Geçtiğimiz günlerde Selahttin Hasançebi ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’ı ziyaret ettik. İlk defa ziyaretçisi yokken yakalayabildiğimiz Yıldırımhan ile güzel bir sohbet etme imkanı bulduk. Ben Mazhar Yıldırımhan ile Ankara’da samimi oldum. Daha önceden de tanıyordum fakat samiyetim yoktu. Allah biliyor ya, kendisini tanıdım ve sevdim.Yıldırımhan’da Ankara’da görevini en iyi şekilde yapmakla birlikte, görevi olmayan işlerde bile insanlardan yardımını eksik etmiyor. Bu nedenle makam odasını boş görmeniz imkansız. Telefonları da susmuyor. Gelen taleplerin haddi hesabı yok.Hepsine yetişmeye çalışıyor.Erken seçim kararı alındığını, vekilliği düşünüp düşünmediğini sorduğumuzda çok net, ”Kesinlikle hayır” diyor.Yıldırımhan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşündüğünü ise saklamıyor.Ankara’da gösterdiği performansın yarısını belediye başkanlığında gösterse bence de çok başarılı olur.

Sohbetimizde çok ilginç bir anısını da öğrendik. Doğduğunda kendisine Gençağa ismi verilmiş. Babası ismini nüfusa kayıt etmeye giderken yolda bir yakınına rastlamış. Nereye gittiğini sorduğunda “Çocuğu kayıt etmeye gidiyorum“ demiş. Adını ne koyacağını sorduğunda “Gençağa” cevabı vermiş. Bu cevap üzerine yakını, ”Boşver Gençağa ismini, Mazhar koy. Bak köylümüz, komşumuz Mazhar Afacan’ı gör. Mazhar ismi güzel ve başarılı bir insanda oluyor” demiş. Böylece ismi nüfusa Mazhar olarak kaydedilmiş. Fakat uzun yıllar kendisine Gençağa denilmeye devam edilmiş. Bu güzel anıyla ismi gündeme gelen değerli insan Mazhar Afacan’ı da rahmetle anıyoruz.

Mehmet Ali Toklu’nın Başarısı Devam Ediyor

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ödüllü sanatçılarından Trabzonlu hemşehrimiz Mehmet Ali Toklu, Ankara’da Turan Oflazoğlu’nun yazdığı Bozkurt Kuruç’un yönettiği IV.Murat oyununda yer aldı. Sezonun son oyununda seyrettiğim Mehmet Ali Toklu kardeşim yine olağanüstü bir oyun sergiledi. Uzun ve yorucu bir sezonun ardından perdelerini kapatan oyunda sanatçılığını üstün bir şekilde sergileyen Toklu, yorgunluğunu atmak üzere Trabzon’a gidip sevenleri ve yakınlarıyla yorgunluk atıyor.  Mehmet  Ali kardeşimizi yeni sezonda yeni oyununda seyretmek için şimdiden sabırsızlanıyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Ersel Kurt’un Daire Başkanlığı Onaylandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Trabzon Tonyalı hemşehrimiz Ersel Kurt, aynı göreve asaleten atandı. Bilgi birikimi, çalışkanlığı, hemşehri canlılığı ile tanınan Ersel Kurt’un atanması memnunlukla karşılandı. Benimde yakından tanıyıp sevdiğim bir insan olan Ersel Kurt’a yeni görevinde başarılar diliyor, layık olduğu daha üst makamlara geleceğine inanıyorum.