Belki de yedek başlayacak ama benim için Ekuban bu maçın kilit ismi olacak.
Şimdi birlikte eşleştirelim.
Trabzonspor’da Rodallega, karşıda ise Burak Yılmaz var. Burak gol yollarında biraz daha etkili ve defansımızı da iyi tanıyor.
Beşiktaş’ta Quaresma var Trabzonspor’da ise Nwakaeme.
Nwakeme son haftalarda durgun olsa da bu alanda ikisi de yetenekli oyuncular.
Orta sahaya bakalım.

Bir tarafta Yusuf Yazıcı karşıda Dorukhan
Bir tarafta Sosa diğer tarafta ise Llajic dengede.
Beşiktaş oyunu çabuk oynayan bir ekip.
Ve iki takımın da kaybedecek bir şeyi yok, tüm güçlerini kullanacaklar.
Trabzonspor’un burada fark yaratacak ismi Ekuban olabilir.
Şunun için Ekuban.
Önde basıp dağıtacak olan odur.
Beşiktaş savunması Rodallega, Nwakaeme ile uğraşırken Ekuban işi bitirebilir.
Elbette ki Ünal hoca yine Abdulkadir ile başlayacak.
Ama rakibin düştüğü anlarda Ekuban devreye girerse Trabzonspor Beşiktaş’ı yıpratır ve yenebilir.
Trabzonspor için zor bir maç,
Beşiktaş’ın hem kalecisi deneyimli hem de savunması öne çıkıyor.
Rakibin bu üstünlüğünü seyircimizin baskısı ile kıracağız.
 
KONUŞANA BAK!
 
Konyaspor-Trabzonpor maçından sonra Konyaspor Başkanı ve Teknik Direktörü ‘Güçlünün hukuku’ndan’ söz ettiler. Trabzonspor maçında penaltılarının verilmediğini söylediler. Ahmet Ağaoğlu da isim vermeden Konyaspor hocasına ve yönetimine de gönderme yaptı:

‘Trabzon’un en büyük özelliği gerçekten futbolu bilen bir taraftar kitlesi var. Yani ‘Ceza sahası dışında yapılan bir harekete penaltı vermedi diye’ hakemi yerden yere vuran tek bir kişi bulamazsınız Trabzon’da. Bizimkiler ceza sahasının ne anlam ifade ettiğini çok iyi bilirler.’ dedi.

Ben başka bir şey söyleyeceğim. Trabzonspor-Konyaspor maçı. Ceza sahasının dışı, Angelov düşürülüyor ve ceza sahasının dışındaki pozisyon penaltı veriliyor. Şimdi diyorum ki, bak sen şu konuşanlara!
 
TRANSFER Mİ, ONLAR!
 
Trabzonspor içeriden transfer yapacaksa önereceğim iki oyuncu var. Bunlardan birisi küme düşen Akhisar’ın orta sahasındaki Barbosa diğeri ise Konyaspor’un sağ kanat oyuncusu Scubic.

Birisi Trabzonspor’un sağ kenarına ilaç olur diğeri ise orta sahada gezgin bir hücumcu olarak güzel bir alternatif isimdir. Fenerbahçe’den Şener Özbayraklı ile Akhisar’dan Lopez’de savunma için düşünülebilir.
 
NEDEN GALATASARAY?
 
Futbol deyince artık milyonlarca avroluk transfer bedelleri, reklam gelirleri, taraftarlar ve sponsorlar akla geliyor. Türkiye liginin bir marka değeri var. Bu markalardan birisi Trabzonspor, diğerleri ise Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe. Fenerbahçe ligin dibinde ve reatingi de yerlerde, Beşiktaş 2 yıl üst üste şampiyon oldu, 3 kez üst üste olursa tadı kaçar! Trabzonspor ikinci yarıdaki çıkışı ile birlikte ilk yarıyı ancak telafi etti. Hakem ve direklere takıldı. Elde kim var?

Galatasaray. Futbolu planlayanlar, futbolun ekonomisini yönetenler bu yılki şampiyonu Galatasaray olarak istiyorlar.
Ama Pazar akşamı hiç de öyle olmayabilir.
Başakşehir rakip sahada Galatasayar’ı mağlup edebilir.
 
SAHALARI KAPATMAYIN!
 
Trabzon’un Beşirli sahilinde Büyükşehir’in yaptığı iki saha var. Bu sahalar semt sahası olarak yapılmış ama sonrasında Büyükşehir’den amatör kulüpler isteyerek buraları kullanmaya başlamışlardır.

Bu son derece doğaldır. Ancak kullanan takımların idmanlarını yaptıktan sonra bu tesisleri kilitleyip anahtarlarını da yanlarına alıp gitmelerine bir anlam veremedik. Derler ya kimin malını kimden saklıyorsunuz?
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Trabzonspor 3.Lig takımı. Metin, Yahya ve Soner. Metin ile Soner profesyonellikte zirveye kadar çıktı. İyi bir stoper olan Yahya ise futboldan erken koptu.
 
Yıl 1987. Kurtuluşsporlu Erol, Çömlekçispor maçı seromonisinde oğlu Samet’le birlikte.