Şükrü Meto, 83 yaşında hayatını kaybetti. Meclis’teki törenine katılmıştım. Törende; HayatiYazıcı ve Mehmet Bekaroğlu dışındaki siyasiler yoktu.
Başkente 108. Buluşmayı gerçekleştiren Rizeli bürokratlardan kimseyi göremedik. Ankara’daki Rizeliler Derneği, Federasyonu ve ilçe  dernek temsilcilerden kimse katılmadı.
Meto, eski Genel müdür, eski müsteşar ve eski senatör. Rizeli, hayatta olan tek senatördü Elimizde kalan tek değerdi. Rize sevdalısı, hemşeri canlısı idi..
Pazar-Ardeşen arasında, Hamidiye’de evi var, yazları burada, kışın Ankara ile İstanbul arasında mekik dokurdu..
Kızı Hilal Meto’dan bir e-mail aldım. Aynen yayınlıyorum. Aynı görüşteyim. Rahmetli Meto’ya büyük saygısızlık yapıldı. Belediye başkanı yeğenine de hiç yakıştıramadım.
Dahası Rize’deki Protokol(Vali, Belediye, Üniversite) bu cenazeye sahip çıkmalıydı. Rahmetliye, senatöre  yakışan tören yapılmalıydı..
İşte Beto’nun defin öyküsü:
 
Babam, tüm hayatı  boyunca  Rize ve  Karadeniz halkına maddi manevi hizmet etmiş, İyidere Belediye Başkanlığı da yapmış olan babamızın cenazesine yapılan saygısızlık, son görevlerimizin layıkıyla yerine getirilmesinin engellenmesi bizleri derinden üzdü.
Böyle bir saygısızlıkla, vefasızlıkla karşılaşacağımız hiç aklımıza gelmedi. Gelseydi görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirebileceğimiz ekiplerle, arkadaşlarımızla gelirdik.ne yazık ki hemşerilerine güvenme gafletine düştük.
 
Babamın cenazesini 22.12.2018 tarihinde TBMM’de yapılan cenaze töreni ve kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti nedeniyle Rize İyidere İlçesi Taşhane köyünde toprağa verilmek üzere annemle birlikte TBMM cenaze nakil aracı ile ilçeye götürdük.
*
 
TBMM cenaze nakil aracının şoförleri geri döneceklerini , tabutu da geri götürmeleri gerektiğini ifade etmeleri üzerine, gece saat 22:30 civarında varmış olduğumuz İyidere İlçesi Belediye binası önündeki karayolu üzerinde; İyidere İlçesi Cenaze Nakil aracı ile bekleyen kişilere  değişim yapılabilmesi için morg veya hastane sordum.
İlçede morg veya nakil işleminin yapılabileceği kapalı bir alan olmadığını, yıkanmış okunmuş namazı kılınmış bayrağa sarılmış cenazemizin Belediyenin önündeki şehirlerarası yol kenarında tabut açılıp alınarak kendi cenaze araçlarında bulunan tabuta aktarılabileceğini  söylediler
 
Bu yanıt üzerine Rize Devlet Hastanesine gittik görevli  memurların mümkün olmadığını belirtiler. Rize’de bir senatörün cenazesine sahip çıkacak kimseyi bulamadık. Bunun üzerine babamın arkadaşı olan; Trabzon Belediye Başkanı Sayın Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu saat 23:30’da arayarak yardımlarını  talep ettik .
Ve Rize Devlet Hastanesi morg girişinde cenazeyi getiren TBMM aracı şoförlerinin yardımları ile cenazemiz diğer tabuta aktarıldı.
İyidere İlçesine geri dönüldüğünde define kadar tabutun nerede muhafaza edileceği sorumuza yer olmadığını kendi cenazelerini de araç içerisinde  kapılarının önünde beklettiklerini söylediler.
 
İlçedeki 100 yıllık tarihi aile evimizin kundaklama ile yakılmış olması nedeniyle evimiz bulunmadığından, hayatını maddi manevi hemşerilerine, ülkesine, insanlara hizmete adamış olan babamızın cenazesi İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesindeki açık otoparkta; sokakta  araç  içinde bırakıldı.
 Annemizi bir akraba evine bırakarak; biz 3 kızı komutanlık dışında babamızın cenazesini bekledik.
*
Ertesi sabah verilen selada vefat edenin kim olduğu okunmadı.Anonsun Belediye tarafından yapılacağı söylendiği için ısrarla arayıp sormamız sonucunda Pazar günü olması nedeniyle Belediyenin geç açıldığı belirtilerek cenaze namazına çok az bir zaman kala vefat eden kişi bilgisi anons edildi.
İlçede kılınacak cenaze namazının WC İyidere Belediyesi yazan yere doğru olan alanda kılınacağı söylenmiş olup, (bütün cenaze namazları öyle kılınıyormuş) itirazımız üzerine Ömer Lütfi Mete parkına alınmıştır. 
 
Cenaze namazı sonrası basın olması nedeniyle ilgili alanda Belediye Başkanı ve diğer kişiler tarafından   medyatik pozlar verilerek tören kullanılmıştır.’
 
Evet sevgili hemşehrilerim.
İktidarda var isen varsın
Yok isen yoksun ha..
Yazık..